Slovenski EK Water Blocks izdao vodeni blok za GTX 1080 FE

Slovenski EK Water Blocks izdao vodeni blok za GTX 1080 FE

EKWB je najavio svoj vodeni blok na nadolazeću Nvidijinu GTX 1080 grafičku karticu u Founders Edition izdanju.

Nije prošlo ni mjesec dana od službenog predstavljanja nove grafičke kartice na novoj arhitekturi pod imenom Pascal, a slovenska kompanija već predstavlja vodeni blok za karticu. Sama GTX 1080 kartica teasana je od strane mnogih kompanija, no među prvima koji je predstavio karticu bio je MSI.

Tako za novu karticu sada već dolazi i vodeni blok, koji po standardnom pristupu pokriva GPU, memoriju i VRM strujne krugove. GPU se hladi pomoću blokovog split-flow sustava hlađenja, što znači da tekućina izlazi iz centra GPU-a prema oba dva smjera smjera. Tim postupkom se ujednačava razlika u temperaturi. Prema riječima kompanije blok se može koristiti i za obrnuti tok, bez brige oko mogućih posljedica.

EKFC1080 GTX CP front 1600

GTX 1080 FE vodeni blok dostupan je u četiri varijante, po dva s elektrolitičkom bazom od bakra i poniklanog bakra. Za svaki od te dvije vrste ima i verzija s akrilnim vrhom ili s crnim acetalnim vrhom. Nema nikakve razlike u performansama između ove dvije baze. Uz to, kompanija pruža i razne boje backplateova kojima korisnik može prekriti GPU. Ponuđene su opcije crne, plave, zlatne, nikal i crvene boje.

EKFC1080 GTX NA fit2 1600
Cijena običnog bakrenog bloka je 100 eura (oko 747 kn), dok je model s poniklanim bakrom 110 eura (oko 822 kn). Što se tiče backplateova, cijene im se kreću od najnižih 30 eura (oko 224 kn) za crni model, pa do najviših 38 eura (oko 284 kn) za niklanu verziju. Svaki od tih vodenih blokova prekriva cijeli PCB kartice, dajući i ljepši vizualni izgled GPU-a. Dolazi s instaliranim vijcima, čime se omogućava jednostavna i brza instalacija.

EKFC1080 GTX NP front 1600

Dostupnost svih modela bit će od 27.svibnja putem njihove web stranice i službenih partnera.

EKFC1080 GTX CP fit2 1600

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Slovenski EK Water Blocks izdao vodeni blok za GTX 1080 FE - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.