VR periferija za noge, 3DRudder, počela s isporukom

VR periferija za noge, 3DRudder, počela s isporukom

Kompanija 3DRudder objavila je kako je njihova istoimena VR periferija za noge krenula s isporukom prednarudžbi.

Ova periferija u ranoj fazi prvi put je prikazana na prošlogodišenjem CES-u. Razvijanje ove VR periferije s velikim potencijalom konačno je došlo pri kraju krajem prošle godine. Sam uređaj je krenuo s prednarudžbom u studenom prošle godine, a sada su konačno krenule i prve pošiljke. Finalni proizvod je prikazan i na ovogodišnjem CES-u pokazavši značajna poboljšanja u odnosu na prototip iz 2015. i pritom osvojivši i CES Innovation nagradu.

3DRudder 2

Radi se o uređaju okruglog oblika s izbočenim dnom koje se može pomicati u bilo kojem smjeru. Korištenje 3DRuddera je iznimno jednostavno i brzo za naučiti. Sama kompanija navodi kako je dovoljno 15 sekundi za savladavanje svih pokreta. Funkcionira na način da korisnik stavi stopala na platformu i nagne uređaj naprijed, čime se korisnik kreće naprijed u VR ili bilo kojem drugom 3D okružju. Omogućava sva kretanja: naprijed/natrag, korak u lijevu ili desnu stranu, rotacija na lijevo ili desno, gore i dolje. Svi pokreti mogu se kombinirati, bez obzira na žanr igre. Uz to, kompanija tvrdi i kako uređaj omogućava igranje u sjedećoj poziciji satima, i to bez slabosti.

3DRudder

Kad se spoji na računalo, ono će ga vidjeti kao HID joystick, a navodi se i kako ga je moguće koristiti i za postojeće računalne igre, pod uvjetom da igra dozvoljava promjenu. Na službenoj stranici se nalazi i nekoliko primjera igara, među kojima su Need For Speed Most Wanted i Witcher 3.

Osim što trenutno ispunjava prednarudžbu svojeg proizvoda, kompanija također zaprima još narudžbi. Njegova cijena je 180 američkih dolara (oko 1.177 kn), a isporuka do korisnika se procjenjuje na oko mjesec dana.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

VR periferija za noge, 3DRudder, počela s isporukom - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.