Gigabyte predstavio prvu svjetsku Intel Thunderbolt 3 certficiranu X99 matičnu ploču

Gigabyte predstavio prvu svjetsku Intel Thunderbolt 3 certficiranu X99 matičnu ploču

Kompanija je najavila da njihova nova ATX matična ploča, GIGABYTE GA-X99P-SLI, ima podršku za Intelov Thunderbolt 3.

GIGABYTE GA-X99P-SLI matična ploča prva je X99 ploča na svijetu koja ima certifikat za podršku Thunderbolta 3, svjetski najbržeg protokola za konekciju. Novi Thunderbolt 3 protokol dostupan je preko USB Type-C konektora na stražnjoj straži ploče i omogućava preko jedne žice bandwidth do 40 Gb/s.

GA X99P SLI

Jedna od njegovih prednosti je i da ima mogućnost nošenja video signala, no pošto X99 platforma nema integrirani GPU u CPU, kontroler se mora spojiti s grafičkom karticom. GIGABYTE GA-X99P-SLI tako dolazi s DisplayPortom na stražnjoj strani. Putem jedne žice tako je moguće spojiti do šest uređaja putem Thunderbolta 3.

GA X99P SLI 2

Od specifikacija još podržava Core i7 Extreme Edition procesore, osam DDR4 memorije do 3333 MHz i 128 GB, te četiri grafičke kartice od Nvdije ili AMD-a. Dolazi s po dva slota za PCI Express x16 pri x16, x8 i x1. Za pitanje pohrane omogućena je i podrška za PCIe NVMe SSD uređaje, koji imaju do 32 Gb/s.

GA X99P SLI 8

Gigabyteov PCIe Shield pojačava robusnost i zaštitu od mogućeg pucanja i kidanja PCIe slota zbog težih grafičkih kartica. Pruža i mogućnost osvjetljenja u rasponu od sedam boja, koja se može namještavati putem softvera. Novu generacija SATA Express konektora dopušta ploči do 10 Gb/s, za razliku od SATA3 koja ima maksimum do 6 Gb/s.

GA X99P SLI 3

Za što bolju kvalitetu zvuka, implementiran je Realtek ALC1150 višekanalni HD audio codec i visokokvalitetni audio kondenzatori. Nezavisni PCB layeri za lijevi i desni audio kanal eliminiraju moguće smetnje kanala i poboljšavaju kvalitetu zvuka. Intel GbE LAN sadrži cFosSpeed, aplikaciju koja se brine za mrežu i pomaže u poboljšanju mrežne latencije i održavanju niskog pinga. CPU socket je pozlaćen, a s njim i četiri PCIe slota i osam DIMM slota, zbog veće zaštite i izdržljivosti.

GA X99P SLI 4

Njihov ekskluzivni 2X Copper PCB dizajn pomaže u izdržavanju većeg opterećenja energije i eliminiranju topline s kritičnih točaka procesora.
Tu je još i patentirani DualBIOS dizajn (s glavnim i backup BIOS-om) i sigurniji dizajn za ugradnju komponenti.  Pruženi su i softveri EasyTune za prilagođavanje opcija, te Cloud Station koji omogućuje dijeljenje resursa i upravljanje računala preko bežične konekcije.

GA X99P SLI 5

Za sada nema nikakvih informacija o dostupnosti ili cijeni ove ploče. Pošto se radi o zaista vrhunskoj ploči možete očekivati i vrhunsku cijenu.

Našu recenziju njihove Z170X Gaming G1 ploče možete pročitati ovdje.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Gigabyte predstavio prvu svjetsku Intel Thunderbolt 3 certficiranu X99 matičnu ploču - VidiLAB - QR Code Friendly
Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.