Oculus Rift krenuo s isporukom

Oculus Rift krenuo s isporukom

VR uređaj Rift krenuo je s isporukom u više od 20 zemalja i regija.

Nakon četiri godine crowdfundinga, različitih developerskih modela, te akvizicije tvrtke od strane Facebooka, Rift je napokon došao na tržište.

Oculus Rift se prodaje po cijeni od 599 dolara u SAD-u, odnosno 699 eura (5.274 kn) u Europi, što je jeftinije od HTC Vivea (900 eura u Europi), a prednost mu je i u tome što će isporuke Vivea krenuti tek u svibnju ove godine. Najisplativiji je PlayStation VR koji košta 400 eura za osnovni model, te oko 550 eura za kompletni dio (s kontrolerima itd.). U prodaji će se naći tek u listopadu.

Kickstarter uređaji došli su jučer, dok onima koji su prvi izvršili prednarudžbu krenut će isporuka tijekom sredine tjedna. Trenutno postoji više od 30 igara na njihovom Storeu, među kojima su AirMech Command, VR Tennis, ali i EVE: Valkyrie i Luckys Tale.

Što se tiče videa, u lansiranom Oculus Videu nalaze se tisuće Facebook 360-stupnjevitih videa, te oni najbolji s Vimea i Twitcha. Uskoro se planira obogatiti sadržaj i s dugometražnim filmova.

riftshipping3

Tu je i Oculus 360 Photos, koji ima u kolekciji više od 200 tisuća lokacija, od plaža do vrhova planina.

Svaki od uređaja dolazi s Oculus Dreamdeckom, setom VR vinjeta napravljenih kao uvod u svijet VR-a.

dreamdeck

Usporedno s tim, na službenoj stranici je najavljen i Farlands, VR iskustvo koja korisniku omogućava posjećivanje čudnovatih planeta i egzotičnih stvorenja.

Uz to, predstavljen je i SDK 1.3 za Oculus Developer Center. Uključuje podršku za Rift, nativne integracije s Unity i Unreal Enginea itd.

Našu temu VR Ready konfiguracije možete pročitati u sljedećem broju Vidija (br. 241).

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Oculus Rift krenuo s isporukom - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.