Gigabyte izdao grafičku karticu R9 380X u Windforce 2X verziji

Gigabyte izdao grafičku karticu R9 380X u Windforce 2X verziji

Gigabyte je proširio liniju 380X grafičkih kartica, ovaj put s Windforce 2X sustavom hlađenja.

Nakon što je u prosincu prošle godine unaprijedio svoj sustav hlađenja na GeForce GTX 980Ti s Windforce 3X sustavom hlađenja, sada to radi i za AMD-ove kartice, u 2X verziji.

Gigabyte je proizveo grafičku karticu i za "crveni tabor" koja dolazi s baznim taktom od 970 MHz, integriranom GDDR5 memorijom od 4 GB na 256-bitnoj memorijskoj sabirnici i taktu od 5700 MHz.

R9 380X grafička kartica rađena je na 28 nanometarskoj tehnologiji. Njezino kodno ime je GV-R938XWF2-4GD, pružajući 2048 shader procesora i kompanijin sustav hlađenja. Integriran je Windforce 2X sustav hlađenja, koji prema riječima kompanije pruža i do 23 posto više protoka zraka.

gigabyte R9 380X Windforce 2X 2

Prisutan je semi-pasivni ventilator s LED indikatorom, gdje ventilatori ostaju isključeni kad je potrebno. LED indikatori na vrhu grafičke kartice imaju svrhu da pokazuju da li se ventilatori vrte ili ne.

Implementirana je toplovodna cijev s direktnim pristupom od bakra, što omogućava bolje hlađenje i prijenos topline. Dolazi i s crnim metalnim backplateom, te opcijama za Dual-link DVI-I i DVI-D, HDMI i DisplayPort. Ima podršku za DirectX 12, OpenGL 4.4, a uključen je i softver OC guru II koji omogućava lako modificiranje opcija poput napona, brzine takta i rada ventiltora. Kao uvjet za napajanje navodi se 500 W.

gigabyte R9 380X Windforce 2X 3

Ova kartica predstavlja sličnost s Nvidijinim karticama 970 serije, dolazeći s istom memorijskom sabirnicom, količinom i vrstom RAM-a.

Za sada nema nikakvih detalja o cijeni ili dostupnosti ovog modela grafičke kartice. No, sudeći prema cjenovnom rangu drugih kartica ove serije, može se očekivati cijena od oko dvije tisuće kuna.

Našu recenziju 380X kartice od Sapphirea možete pročitati ovdje, dok Nvdijinog pandana 970 od Gainwarda na ovoj stranici.

 

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Gigabyte izdao grafičku karticu R9 380X u Windforce 2X verziji - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.