XBox

XBox od sada omogućava streamanje igara u 1080p i 60fps-a

Ovomjesečni update Xboxa pruža igračima nove i još bolje opcije. Ovaj put je ažuriranje donijelo mogućnost streamanja igre (u 1080p i 60fpsa) te još neke dodatne opcije.

"Windows 10 je izgrađen sa fokusom na gamere, integrirajući neke od najpopularnijih opcija Xboxa kao što je Game DVR, screenshots, Avatars i Achievements." - rekao je Major Nelson.

Ostale nove opcije su: right-click (desni klik miša na jednog od prijatelja i mogu se slati poruke ili pozvati na zabavu ("Invite to party")), notifikacije (koje se mogu uključiti i isključiti pod settingsima), recently played (animirani ekran koji će pokazati koliko prijatelja je igralo koju igru i kad je zadnji put igrač igrao te postotak nagrada), compare achievements with a friend (kompariranje postignuća sa drugim igračem), my games (sada podržava grid view sa skočnom listom gdje su liste igrača po abecedi poredani), add games (dodavanje igara u kolekciju). Ovakve i slične opcije vrlo su slične onima koje posjeduje i Steam. Ovo ažuriranje je automatsko, sa verzijom koja će tada biti 8.8.15003.00000 or higher. 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

XBox od sada omogućava streamanje igara u 1080p i 60fps-a - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.