Google Maps slavi 15 godina uz neke nove mogućnosti - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Google Maps slavi 15 godina uz neke nove mogućnosti

Google Maps slavi 15 godina uz neke nove mogućnosti

Nekoliko dana nakon što nas je zabavila vijest o hakiranju Google Mapsa Android telefonima, kada je njemački umjetnik pokazao kako se kolicima punim telefona može zavarati Live Traffic opcija, Google slavi 15 godina svog servisa s kartama.

Davne 2005. godine karte su se mahom printale, a nakon pojave Android telefona počeo je radipan napredak mobilne aplikacije koja je u međuvremenu i lokalizirana na brojne jezike među kojima je i hrvatski te dobila puno mogućnosti, među kojima je i spomenuto pokazivanje trenutačnog stanja prometa.
Novi dizajn u Google Maps će dodati nekoliko tabova koji će se zvati Explore, Commute, Contribute i Updates. Mnoge funkcionalnosti do kojih ste morali dolaziti iz padajućeg hamburger izbornika koji se otvarao pomoću tri točkice, sada će biti dostupne kroz brze tabove.Explore će nuditi postavljanje odlaska i očekivanog dolaska za buduća putovanja. Commute će nuditi pojačane infomacije za javni prijevoz poput podrške za invalidska kolica, prosječnu temperaturu i sl.
U aplikaciji će biti proširene mogućnosti proširene stvranosti pa će u pretraživanju korisnici moći kliknuti na live view tipku kako bi vidjeli uživo na 3D prikazu kuda moraju ići.
U Contribute ćete moći gledati ili sami dodavati omiljena mjesta i tako drugim korisnicima olakšati odabir restorana, trgovina i sličnih sadržaja.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Google Maps slavi 15 godina uz neke nove mogućnosti - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.