Googleov Gemini AI sada može voditi bilješke tijekom vaših Meet video poziva

Googleov Gemini AI sada može voditi bilješke tijekom vaših Meet video poziva

Google Meet dobiva novi AI alat pod nazivom "take notes for me", koji će generirati sažetke ključnih točaka tijekom video poziva. Umjesto da nudi doslovan prijepis razgovora, ova značajka koristi Gemini AI za bilježenje ključnih točaka rasprave u Google dokumentu koji će se pojaviti na Google Driveu vlasnika sastanka.

Dokument se može automatski poslati sudionicima ili dodati u kalendarski događaj nakon poziva. Također će uključivati poveznice na snimku sastanka i prijepis, ako su te značajke omogućene.

Korisnici Google Workspacea s Gemini Enterprise, Gemini Education Premium i AI Meetings & Messaging dodacima bit će prvi koji će imati pristup ovoj značajki za bilježenje. Trenutno je njena uporaba ograničena na engleski jezik i na sastanke na računalima ili prijenosnim računalima.

Tehnološka tvrtka je prošle godine najavila planove za uključivanje generativne umjetne inteligencije u više svojih usluga te je od tada agresivno integrirala AI značajke u svoj hardver i softver. Njihov AI asistent Gemini sve se više integrira u Android i u aplikacije Workspacea.

Kao i uvijek, korisnost ovih značajki može varirati ovisno o tome koliko dobro AI funkcionira i koliko je točan. Sjena Googleovih AI sažetaka koji sugeriraju ljudima da jedu "ljepilom premazanu pizzu" vjerojatno će i dalje visjeti nad njihovim kontinuiranim naporima u ovom području.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.