HTC VIVE i VIVE Pro VR headsetovi odsad dostupni u Hrvatskoj

HTC VIVE i VIVE Pro VR headsetovi odsad dostupni u Hrvatskoj

HTC je danas u Hrvatskoj najavio dostupnost Vive uređaja kod ovlaštenih HTC partnera Links i Hangar 18

Uz kupovinu svakog Vive uređaja do kraja godine HTC osigurava 6 mjeseci besplatne pretplate na VivePort Infinity – neograničen pristup za više od 600 aplikacija i igara.

„Uzbuđeni smo što mnogim entuzijastima, zaljubljenicima u virtualnu stvarnost i svim zaljubljenicima u nove tehnologije možemo ponuditi najbolji VR sustav koji je sada dostupan kod naših distributera Hrvatskoj“, izjavila je Petra Razić, direktorica Prodaje za centralnu i istočnu Europu te nadodala: „Vive je do sada bio odlično prihvaćen među svjetskim potrošačima i u medijima te vjerujem da ćemo zadovoljiti i visoke kriterije hrvatskih korisnika i developera.“

htc01

Marko Savković, direktor Proizvoda za centralnu i istočnu Europu, predstavio je najnoviju tehnologiju HTC Vive uređaja te istaknuo mnoge njihove prednosti. Vive uređaj uključuje slušalice s dva 9.14 cm (3.6'') OLED ekrana od kojih svaki ima 1080 x 1200 piksela (ukupno 2160 x 1200 piksela), s osvježavanjem zaslona od 90 Hz, poljem pogleda 110 stupnjeva i ugrađenim mikrofonom.

Petra Razić i Marko Savković

Modele je moguće upotrebljavati zajedno s korektivnim naočalama, a jastučić za lice pruža korisniku veću udobnost pri upotrebi, dok prednje kamere omogućuju proširenu stvarnost i pružaju iskustvo vrhunske virtualne realnosti. U kompletu se nalaze i dva kontrolera s bežičnom vezom i povratnom informacijom u obliku vibracije te dvije bazne stanice za spajanje. Kontroleri se mogu upotrebljavati s jednim punjenjem do šest sati. Bazne stanice pokrivaju 360 stupnjeva prostora, a mogu se postaviti na bilo koju površinu. Primjenjujući tehnologiju s pomoću slušalica i bežičnih kontrolera, možete se prirodno kretati, istraživati i ući u interakciju s VR doživljajima, aplikacijama i igrama koje će zamagliti granicu između mašte i stvarnosti. Sustav je i siguran jer prikazuje granice površine za igru radi sigurnosti korisnika. Uživajte u najvećem izboru VR aplikacija i igrica na svijetu na VIVEPORTU i Steamu.

Uz HTC Vive, Marko Savković predstavio je posljednju verziju Vive Pro uređaja, cjelovitog premium rješenja za VR profesionalce. Uređaj sadržava Vive Pro slušalice, dva bežična kontrolera i dvije unaprijeđene bazne SteamVR stanice za još napredniji i veći kapacitet praćenja široke površine od 10 x 10 m, što je savršeno za višekorisničko okružje, a sve s milimetarskom preciznošću.

htc09

Uz njega dolaze i dual-OLED ekrani s još oštrijom rezolucijom slike od 2880 x 1600 piksela, što je ukupno povećanje rezolucije za 78% u odnosu na originalni Vive. Osim toga, Vive Pro ima integrirane slušalice s 3D prostornim zvukom i aktivnim podešavanjem buke za zvučno uranjanje u što vjerniju stvarnost.

Preporučena maloprodajna cijena iznosit će 4.999 kuna za model HTC Vive, dok će Vive Pro biti dostupan po cijeni od 11.499 kn. 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

HTC VIVE i VIVE Pro VR headsetovi odsad dostupni u Hrvatskoj - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.