Eny Technology lansirao potpuno samostojeći VR headset za 80 dolara

Eny Technology lansirao potpuno samostojeći VR headset za 80 dolara

Posebnost ovog VR headseta je što korisnik ne treba računalo niti pametni telefon.

Na tržištu VR sustava korisnik ima uglavnom samo dva izbora, nabavka jednog od skupih high-end headseta poput Vivea i Rifta, koji još traže i jako računalo, te jeftiniju alternativu poput Gear VR-a (za kojeg je nedavno objavljeno kako ga koristi milijun ljudi mjesečno) i Cardboarda u kojeg korisnik stavlja svoj smartfon.

Kineska tvrtka Eny Technology, lansirala je potpuno samostojeći Eny EVR01 VR headset za koji korisniku ne treba ništa osim njega samog i Android VR softvera, igara i filmova. Posebno zanimljiv je i podatak o njegovoj cijeni. Navodi se kako se headset može dobiti za samo 80 dolara (oko 524 kn).

Potpuno samostojeci VR headset

Headset posjeduje 5-inčni zaslon razlučivosti od 1280 X 720 piksela, a pogoni ga 1,3 Ghz četverojezgreni Rockchip RK3126 procesor uz pomoć Mali-400 MP2 grafike. Što se memorije tiče, tu su 1 GB RAM-a, te mogućnost odabira inačice s 8 ili 16 GB interne pohrane proširive microSD karticom. U headset je ugrađena baterija od 2.200 mAh koja bi prema tvrdnjama kompanije trebala omogućiti oko 3,5 sati uživanja u VR sadržajima. Za povezivost brine se WiFi, putem koje može pristupiti korisnikovoj kućnoj mreži i spojiti se prema potrebi na internet.

Eny EVR01 VR

U njega je ugrađen i G (gravity) senzor, a čitav sustav radi na Androidu 5.1, za pristup kojem na donjem dijelu gadgeta imate jednostavne ugrađene kontrole, navodi Vidi.hr.

Za sada nije poznato kada bi se headset eventualno mogao naći kod nas. Naš video Cardboarda možete pogledati ovdje.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Eny Technology lansirao potpuno samostojeći VR headset za 80 dolara - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.