Computex 2016: Asus predstavio svoj VR headset i Zenbo robota

Computex 2016: Asus predstavio svoj VR headset i Zenbo robota

Asus o svom headsetu nije odao nikakve detalje, za razliku od svog Zenbo robota. 

Asus je na svojoj Zenvolution konferenciji u sklopu Computex 2016. sajma u Taipeiu, predstavio brojne nove proizvode koji uključuju Zenbo robota, ZenFone 3 mobitele, ZenBook 3 prijenosnik, Transformer 3 PC računala, 34-inčni Designo Curve MX34VQ monitor, te ROG XG Station 2 eksterni dock za grafičke kartice namijenjen laptopima. Među njima je i kratki prikaz svog nadolazećeg VR headseta. Među mnogobrojnim koji su izdali ili će izdati VR headset tako će se uskoro naći i sam Asus. Kompanija o njemu nije rekla nikakve detalje, no vidljivo je da se radi o headsetu nalik na Samsung Gear VR, a u kojeg će se umetati njihovi ZenFonovi. Uvijek postoji i mogućnost da ga nemaju namjeru doista proizvoditi, jer se možda radi samo o referentnom prototipu koji je u službi prezentacije novih ZenFone telefona s "VR sposobnostima", navodi Vidi.hr.

Asus predstavio svoj VR headset

 

Zenbo robot

Asusovog Zenbo robota predstavio je Jonney Shih, predsjednik upravnog odbora Asusa, tijekom Zenvolution konferencije na Computex 2016 sajmu.

Ideja Zenbo robota je da predstavlja pokretnog digitalnog asistenta koji će upravljati svim povezanim sustavima pametnog doma u kući. Među njegove sposobnosti navode se mogućnost autonomnog kretanja i razumijevanja govornih komandi, od onih najmlađih pa do najstarijih. Pri tome je Asus puno brige vodio o tome da upravo najveću korist imaju starije, bolesne i slabije pokretne osobe, koje će ga moći koristiti da ih podsjeća na uzimanje lijekova, kao i za pozivanje članova obitelji ili hitne službe u slučaju nekog neželjenog događaja poput pada, navodi Vidi.hr.

Robota se može spojiti na nadzorni sustav doma kako bi pratio sve aktivnosti u njemu, pa će u slučaju otkrića neželjenog gosta poslati poruku na mobitel, ili će sam pozvati policiju na "mjesto zločina". Među zanimljivim značajkama društvenog robota, Shih ističe mogućnost direktne uspostave video poziva, korištenja društvenih medija, online šopinga, streaminga filmova i TV programa, a sve to putem glasovnih komandi korisnika.

Ako ga se spoji na sve povezane sustave pametnog doma, moći će paliti i gasiti svjetla, uključivati TV-e, klima uređaje i mnoge druge kućne aparate, a zahvaljujući ugrađenoj kameri može ga se koristiti za snimanje selfija i video konferencija. Kako bi se developeri mogli čim prije baciti na razvoj aplikacija koje će robotu dodati nove značajke, Asus je pokrenuo besplatni Zenbo Developer program, u okviru kojeg će moći pristupiti Zenbo SDK-u i svim drugim datotekama koje će im pomoći u razvoju softvera.

Shih kaže kako će u suradnji s partnerima, "Asus nastojati razviti čitav ekosustav koji će unaprijediti Zenbo robota i uljepšati živote korisnicima". Za sada nema detalja o tome kad bi se mogao očekivati ovaj mali robotić. Cijena koja se navodi je 599 dolara (oko 4.038 kn)

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Computex 2016: Asus predstavio svoj VR headset i Zenbo robota - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.