GDC 2016: Crytek predstavio CryEngine V i VRScore benchmark u suradnji s Basemarkom

GDC 2016: Crytek predstavio CryEngine V i VRScore benchmark u suradnji s Basemarkom

Crytek je u suradnji s Basemarkom predstavio novi benchmark za VR i nove verziju svog enginea sa zanimljivim opcijama.

Tvorac serijala igara Crysis, Crytek, nedavno je sklopio partnerstvo i s AMD-om za svoju VR First inicijativu, kojom pruža sveučilištima i fakultetima VR soluciju za developere, studente i istraživače.

Svoj VR benchmark softver najavili su još prošle godine, a sada su ga konačno i predstavili.

Dvije kompanije tako su napravile VRScore benchmark, koji je nastao njihovim strateškim partnerstvom kombinirajući Basemarkovo znanje i Crytekovu Cryengine tehnologiju. Rezultat je nepristrani, nezavisni (od proizvođača hardvera) benchmarking alat, koji je u potpunosti izgrađen s Cryengineom i Sky Harbor scenom.

VRScore Screen 04
Benchmark uključuje testove za interaktivni VR, VR video od 360-stupnjeva i VR prostorno audio izvođenje. Pruža i online rezultate usporednih uređaja za opcije najboljeg HMD-a, GPU-a i CPU-a.

Dolazi u dvije verzije. Jedna je besplatna s ograničenim opcijama, dok Pro verzija će se naplaćivati i imat će sve opcije. Za poslovne korisnike pruža se mogućnost između korporativne licence s osnovnim funkcionalnostima ili Platinum verzija.

Pro i korporativna licenca uključuju i hardver koji će testirati latenciju, pad frameova i dosljednost slike. Basemark je napravio VRTrek koji sadrži dualne fototranzistore, a priključuje se na računalo putem 3,5 mm stereo ulaza.

VRScore Trek

Očekuje se da će izaći u lipnju. Rade i na mobilnoj verziji ovog alata, no za sada nema nikakvih ostalih detalja.

newspic pressrelease 2016 CE V

Usporedno s tim, lansirali su i Cryengine V koji ima podršku za DirectX 12 i gotovo sve VR uređaje. Neke od novih opcija uključuju novi sustav čestica, novo korisničko sučelje i starter programa, podršku za FMOD studio i C# itd.

Za developere ponuđen je i posebni poslovni model koji omogućuje plaćanje točno onoga što se želi. To uključuje potpuni izvorni kod i besplatni engine bez ikakvih premija. Predstavljen je i Cryengine Marketplace, kojim se omogućava developerima pristup individualnom modelu iz Crytekove kolekcije, te tisuće materijala, zvuka i 3D objekata.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

GDC 2016: Crytek predstavio CryEngine V i VRScore benchmark u suradnji s Basemarkom - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.