Creative predstavio BlasterX VR i BlasterZone, aplikaciju za snimanje igre

Creative predstavio BlasterX VR i BlasterZone, aplikaciju za snimanje igre

Creative Technology predstavio je lansiranje BlasterZonea, koji će biti prikazan na njihovom štandu na CES-u u Las Vegasu sljedeće godine.

BlasterZone predstavlja Creativovu tehnologiju gledanja replaya igre, koja omogućava gledatelju potpunu slobodu da pogleda istu snimku igre na bilo kojem uređaju, s bilo kojom rezolucijom. Službeno priopćenje navodi i kako je moguće prikazivanje na bilo kojem ekranu, od mobilnih telefona, 4K ekrana pa sve do VR headseta.

Ovo je postignuto zahvaljujući tehnolgiji snimanja 3D čvorova, koja hvata sve u pravom vremenu, u što je uključen i audio, u 3D svijetu. Korisnik tako može npr. za vrijeme playbacka zaustaviti video, premotati ga untrag, premještati kut kamere kako bi vidio iz drugačije perspektive, zumirati bilo gdje na ekranu u punoj rezoluciji itd.

BlasterZone freecam infinite view

Kompanija je objavila kako preko besplatne BlasterZone Player aplikacije na Play Storeu korisnici mogu i sami iskušati ove opcije na igrama kao što su Clash of Clans i Minecraft PE. Mogućnost gledanja svih postojećih snimaka u VR načinu izaći će kao ažuriranje u siječnju na CES-u 2016.

BlasterZone zoom in

Što se tiče desktop korisnika, oni mogu vidjeti BlasterZone direktno na službenoj web stranici koristeći Chrome browser, a na stranici se nalaze i detalji kako snimiti i izdati vlastiti BlasterZone sadržaj.

Također, kompanija je objavila kako će predstaviti BlasterX VR uređaj na CES 2016. Radi se o 3D VR headsetu koji podržava najpopularnije pametne telefone. Kompatibilan je i s Google Cardboard aplikacijama. Zajedno s kontrolerom bit će dostupan u prvom kvartalu sljedeće godine, po cijeni od 50 američkih dolara (oko 351 kn) preko njihove online trgovine.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Creative predstavio BlasterX VR i BlasterZone, aplikaciju za snimanje igre - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.