HoloLensom kupci će moći isprobati Volvove automobile

HoloLensom kupci će moći isprobati Volvove automobile

Proizvođač automobila Volvo objavio je partnerstvo s Microsoftom, koje se odnosi na korištenje HoloLens naočala za proširenu stvarnost, kao i na suradnju u razvoju autonomnih automobila.

Microsoft je početkom listopada objavio da započinje zaprimati predbilježbe za HoloLens Development Edition Headset, koje koštaju 3000 dolara (oko 20.400 kn). Sredinom ovog mjeseca i sam Asus je potvrdio da radi na svom AR headsetu stilu HoloLensa.

HoloLens naočale će se koristiti u Volvovim salonima za kupnju automobila, gdje će kupcima biti omogućeno da vozila detaljno pregledaju i "isprobaju" u obliku holograma. Ponuđena je i opcija eventualnog slaganja konfiguracije s dodatnom opremom.

Njihov sporazum o suradnji uključuje i razvoj autonomnih vozila i sustava, u kojem će se koristiti Microsoftov uređaj.

Microsoft će Volvu omogućiti sustave prikupljanja i obrade podataka vezanih za povezane autonomne aute, sa svrhom kako bi kompanije zajednički mogle razvijati nove usluge i servise vezane uz sustave autonomne vožnje i prometa.

Volvo će HoloLens naočale koristiti i u svojim dizajnerskim studijima, no i u industrijskim pogonima u kojima se automobili slažu, kako bi se provjerila kvaliteta izgradnje automobila, navodi službeno priopćenje.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

HoloLensom kupci će moći isprobati Volvove automobile - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.