Asus radi na AR headsetu u stilu HoloLensa

Asus radi na AR headsetu u stilu HoloLensa

Asus će biti prva vanjska tvrtka koja će licencirati Microsotovu AR tehnologiju.

Početkom 2016. godine Microsoft će započeti prodaju developerske inačice svojih HoloLens naočala za proširenu stvarnost po cijeni od 3.000 dolara (21.125 kn).

Ovih dana Asus je potvrdio da će postati prva vanjska tvrtka koja će izraditi svoju inačicu HoloLens naočala, no za sada još nije spreman pokazati kako će izgledati, jer kažu da se "dizajn još nalazi u fazi evaluacije".

Microsoft i Asus već dugi niz godina surađuju na raznim projektima i uređajima, mada su povremeno imali lagano zatišje dobrih odnosa, posebice od kako je Asus uz Windows proizvode, počeo proizvoditi uređaje koji koriste Googleov Android OS (ZenPad, Zenfone).

Pored toga, Microsoft je također povukao potez koji je naljutio proizvođače Windows PC uređaja, pa tako i Asus, jer je pred njima skrivao podatak o izradi Surface tableta sve do uoči službenog lansiranja 2012. godine.

Dosadašnje glasine već su najavljivale mogućnost izrade Asusovog headseta, no nije bilo jasno hoće li se raditi o VR ili AR sustavu. Asus je očito zaključio da je na VR tržištu puno veća gužva, pa im je trenutno zanimljiviji sustav s projiciranjem 3D grafike na prozirna stakla naočala, koju Microsoft voli nazivati hologramima.

Izvor: Vidi.hr

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Asus radi na AR headsetu u stilu HoloLensa - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.