Koji Ultraprijenosnik odabrati - veliki Vidilab test - 3.2 out of 5 based on 6 votes
Koji Ultraprijenosnik odabrati - veliki Vidilab test

Koji Ultraprijenosnik odabrati - veliki Vidilab test

Kao malokad kod naših usporednih testova, tko god je prošao kraj Vidilaba zagledao se u testne prijenosnike i barem jednom izjavio kako ih želi. Doista, mali su, kompaktni, vrhunske izrade i snažni hardverski. Onako na prvu, imaju samo jedan “ali”, a to je cijena koja je sve samo ne pristupačna

Snaga dolazi (i) u malom pakiranju

 

Piše: Dinko Kadi

Može li se laptop nazvati gadgetom? Ako je u nekom kontekstu to i moguće, onda su uz neki kičasti gamerski model definitivno ultraprijenosnici poput naših 11 na usporednom testu glavni kandidati. U duhu blagdana i lijepih želja, u Vidilabu smo si poželjeli najbolje, a nakon odrađenog testa doista sam sklon uvjerenju da je ovo krema laptop kategorije. Ovi modeli su redom vrhunske izrade, jakog hardvera, IPS ekran je must have, lagani su i prijenosni.

Kad već nabrajamo pluseve, ultra prijenosni laptopi iz ove skupe kategorije imaju nova USB Type C i Thunderbolt sučelja, a apsolutno svi dolaze sa SSD-om i čitačem otiska prsta. Jedino što im se hardverski može zamjeriti je nedostatak dedicirane grafike, što je zbog fizičkih karakteristika i namjene nekako i očekivano, iako je jedan model zadovoljio i taj preduvjet. I dok su kod većine laptopa touchscreen ekrani izumrli, većina modela s ovog testa ima dodirni zaslon, budući da se ujedno radi o konvertibilnim 2u1 modelima koji se mogu upotrebljavati u više modova rada. Idealni scenarij na kojemu smo već isprobavali ove uređaje su konferencije ili veliki sajmovi.

Baterija traje, pa bez punjača možete biti na cjelodnevnom eventu te brzo i bez trzanja sve odraditi na vrhunskim tipkovnicama i ekranu. Torba vam neće biti teška, jer uređaji na našem testu masom ne prelaze 1,5 kilogram. Nakon par tjedana testiranja, teško nam se bilo odvojiti od jedanaest testnih modela. Prije odabira malog, tankog i jakog, vjerojatno poslovnog laptopa, provjerite sljedeće stranice i odaberite svog favorita.

 

(Stranica 1 od 15)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 15)
Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Koji Ultraprijenosnik odabrati - veliki Vidilab test - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.