Usporedni test gaming laptopa - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Napadan dizajn: Gamerski orijentirane prijenosnike lako ćete prepoznati po napadnom i žestokom dizajnu. On je djelomično ovakav iz tehnološke nužnosti, a pogotovo se to odnosi na ventilaciju

Usporedni test gaming laptopa

Mobilne zvijeri

Osim uglavnom odličnih grafičkih performansi, laptopi koje smo testirali spadaju i u višu kategoriju po procesorskoj snazi

Kako ljepše provesti dolazak proljeća nego prikovani za ekran dominirajući nad protivnicima na nekoj od virtualnih bojišnica interneta. Naravno, to ćete raditi na balkonu stana upijajući zrake sunca. Ako vam zasmeta pelud propupalog drveća ili dreka obližnjeg kvartovskog malonogometnog turnira, lako se možete povući nazad u gaming odaje. S gaming laptopima imate izbor. Niste prikovani za radni stol gdje se nalazi vaša gaming kanta, monitor, mehanička tipkovnica i gaming miš okićen desecima LED dioda. Gaming laptopi nikada do sada nisu nudili performanse toliko bliske desktop računalima.

Ako se koncentriramo na procesor ili grafičku karticu, modeli na našem testu ne kaskaju toliko za popularnim desktop gaming hardverom kao prošle generacije. Nekoć bi se na sam spomen kupnje gaming laptopa u društvu PC gaming elitista javljao podsmjeh, a potencijalni kupac mobilne gaming zvijeri bio bi ismijan da ne zna složiti gaming PC koji će mu, u teoriji, dulje trajati i nuditi bolje performanse. Kategorija gaming laptopa doživjela je mnoga tehnološka unaprjeđenja te ta računala sve više možemo smatrati ozbiljnim alternativama gaming konfiguracijama. Cjenovni premium još uvijek postoji, no price-per-FPS nikad nije bio bolji. Čak se i relativno low-end GTX 950M grafička kartica pokazala kao veoma dobar izbor za igranje popularnijih igara natjecateljskog karaktera. Međutim, modeli s 970M i 980M grafičkim karticama napravit će dosta veliki propuh u novčaniku, a u ovom testu saznat ćete koliko se ustvari taj propuh isplati. Na kupcu je da se na koncu odluči je li mu veća cijena za dobivene performanse opravdana. Gaming laptopi nude prečac u viši ešalon gaming svijeta, bez potrebe za gradnjom desktopa, kupnjom monitora i ostale periferije.

Iako su svi modeli na testu namijenjeni gaming puku, neki modeli su došli s monstruoznih 64 GB RAM memorije, čime bismo ih mogli svrstati u kategoriju mobile workstationa i punokrvnih desktop replacementa. Čak 64 GB RAM memorije teško će se moći osjetiti u igrama, no u zahtjevnijim aplikacijama poput renderiranja videa ili CAD programa, višak RAM memorije dobro dođe.

 

(Stranica 1 od 8)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 8)
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Usporedni test gaming laptopa - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.