Detaljan test i veliki pregled grafičkih kartica od 900 do 1400 kuna - 5.0 out of 5 based on 1 vote
5 bazičnih modela našlo se na našem usporednom testu kartica do 1400 kuna. Sve su kartice spremne za  optimalni FullHD gaming, a mi  otkrivamo koja je apsolutno najbolja. Uz to donosimo veliki pregled 37 modela grafičkih kartica izvedenih iz ovih pet osnovnih s našeg tržišta

Detaljan test i veliki pregled grafičkih kartica od 900 do 1400 kuna

Kruha i igara – za svakoga

Donji i ujedno jeftiniji segment dediciranih grafičkih kartica danas za gotovo “šaku kuna” donosi i više nego pristojno gaming iskustvo u 1080p rezoluciji i visokim postavkama

Iako se kaže “koliko para, toliko muzike”, izgleda da u zadnje vrijeme dobivamo nešto više muzike za manje pare kada je u pitanju gaming na jeftinijim grafičkim karticama. Tržište grafičkih kartica drastično se promijenilo unatrag par godina. Low-end dedicirane kartice polako, ali sigurno izumiru, dok su integrirane sve jače i već posve dovoljne za primjerice MOBA igre.

U ovaj cjenovni rang do 1400 kuna naselile su se zbog toga odlične, jake grafičke kartice dovoljne za igranje na FullHD rezoluciji. Crveni i zeleni tabor vode nikad žustriju bitku za korisnike nešto plićih džepova. U ovom segmentu je AMD bio na boljem glasu kada je u pitanju omjer uloženog i dobivenoga, no sada se i to polako počelo mijenjati, a njihovo rebrandiranja grafičkih i nedostatak konkretnih pomaka u arhitekturi Radeon GPU-ova unatrag godinu-dvije-tri polako dolazi na naplatu. Ova borba i tržišne promjene urodile su plodom na korist nas korisnika pa smo se sada našli u situaciji da grafičke kartice nižeg ranga bez problema “hendlaju” najnovijim naslovima igara u 1080p rezoluciji, pa čak i visokim grafičkim detaljima i postavkama. Iste takve jeftinije grafičke kartice ujedno su i jedini preostali primjerci svog segmenta vrijedni spomena u kontekstu gaminga, ali i cijene, ostavljajući po strani iako još jeftinije, ali zato i potpuno neisplative modele poput AMD R7 250 ili nVidije GT 730.

Čini se kako uskoro više niti nećemo imati modele dediciranih grafičkih kartica za ispod 800-900 kuna, što možda na prvu ruku zvuči loše, ali je zapravo daleko od toga. Upravo takvi modeli bit će početna točka za sve one korisnike koji se žele pošteno zaigrati, a ne da završe s karticom u rukama koja jedva da može pokrenuti Minecraft ili Solitaire. Za sada se čini da polako i idemo prema tome, a to nam je potvrdio i naš usporedni test gaming grafičkih kartica od 900 do 1400 kuna i pregled takvih dostupnih modela na našem tržištu kojeg smo odlučili napraviti za ovaj broj, a koji je isto tako sjeo kao budali šamar povodom klasičnoga studenskoga i prosinačkoga shopping ludila kojeg isprate i novi naslovi “triple A” igara.

Kao šlag na tortu, za sve vas koji razmišljate i imate planove o slaganju kakve gaming konfiguracije pristupačnije cijene, složili smo VIDILab Best Buy Gaming konfiguraciju utemeljenu upravo na jednoj od ovih grafičkih kartica ovog usporednog testa, no da ne kvarimo iznenađenje, više o tome slijedi.

 

(Stranica 1 od 9)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 9)
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Detaljan test i veliki pregled grafičkih kartica od 900 do 1400 kuna - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.