Recenzija softvera: CapCut - alat za obrađivanje video zapisa

Recenzija softvera: CapCut - alat za obrađivanje video zapisa

Kućni video majstor

Prije objave video treba dobru postprodukciju.

Najveći broj korisnika alata za uređivanje video zapisa danas čine kreatori sadržaja za društvene mreže. To su prepoznali i oni sami, budući da u samim aplikacijama društvenih mreža možete započeti snimanje sadržaja ili napraviti jednostavniju obradu video zapisa.

No vrlo brzo, ti alati će vas početi kreativno ograničavati. Prvo što korisnici onda traže su najbolji alati dostupni na tržištu. Ako je kanal društvenih mreža popularan, neće im biti problem izdvojiti novac za Final Cut, Premiere ili Vegas, no je li to pravi put? To su kompleksni alati koje koriste pravi filmaši, a preći s obrade na društvenim mrežama na profesionalni program je kao da nakon vožnje bicikla odlučite letjeti raketom.

Stoga postoji niz manjih, intuitivnih editora, dovoljno moćnih za sve potrebe kućnih video majstora. Među njima se istaknuo CapCut, program koji ima gomilu besplatnih alata i vrlo je jednostavan za korištenje.

 

capcut-1-copy.jpg

Pomoć: Kod prvog korištenja, CapCut će vas podučiti osnovama kroz odličan vodič kroz alat

 

Već kod prvog pokrenutog projekta, kratki vodič će vas upoznati sa svim mogućnostima programa i pomoći vam kod prve obrade i objavljivanja. Naprednije opcije ćete lako pronaći i sami, poput dodavanja teksta i drugog audio zapisa, tranzicija među snimkama i efekata.

Sve je moguće prethodno pregledati u realnom vremenu i odlučiti što vam najviše odgovara prije konačnog renderiranja. Program će odlično raditi i kod korištenja 4K video zapisa i osim manjih zastajkivanja kod učitavanja većeg broja zapisa u knjižnicu projekta, program je cijelo vrijeme radio fluidno i ugodno.

Ako mu nešto možemo zamjeriti, to je zaključavanje dijela efekata i tranzicija iza Pro inačice, no sve bitne funkcije su dostupne i za korisnike s besplatnom verzijom. CapCut je odličan prvi korak kad vam editori na telefonu ili društvenim mrežama više nisu dovoljni, a želite se baviti kvalitetnijom video obradom.

 

capcut-2-copy.jpg

Mnoštvo filtera: Alat je jednostavan za uporabu, a prije apliciranja efekta ili tranzicije možete pogledati preview

 

softver-otvor-tablica.jpg

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.