Recenzija softvera: KeePass 2

Recenzija softvera: KeePass 2

Čuvar državnog pečata

Poželjno je koristiti različite lozinke, ali ih i negdje pohraniti.

Moderni servisi i programi traže učestalo mijenjanje lozinke kako bi zadržali potreban nivo sigurnosti. Kad mijenjamo lozinku, obično ne možemo koristiti istu, a sve češće se traži upis dužih lozinki koje koriste nekoliko specijalnih znakova. Također je preporučeno da se koristi više lozinka, što dodatno otežava njihovo pamćenje.

Tražite li kvalitetan program za pohranjivanje login podataka, KeePass je besplatan, open-source alat koji pruža korisnicima siguran način čuvanja i upravljanja osjetljivim podacima. Ističe se svojom pouzdanošću, jednostavnošću korištenja i visokim nivoom sigurnosti. Jedna od glavnih prednosti KeePass-a je što sve podatke čuva lokalno na korisnikovom uređaju, što znači da nema potrebe za povjeravanjem osjetljivih informacija trećim stranama.

Korisnička baza podataka je kriptirana, što dodatno osigurava privatnost i sigurnost podataka. KeePass također omogućava generiranje i čuvanje složenih lozinki, a integracija s različitim internetskim preglednicima olakšava automatsko popunjavanje lozinki, čime se smanjuje rizik od ljudske greške, iako ne podržava novije i manje poznate preglednike. Alat je iznimno prilagodljiv i fleksibilan. Korisnici mogu organizirati lozinke u različite grupe i kategorije radi lakšeg upravljanja.

Također, podržava uvoz i izvoz podataka u različitim formatima, što olakšava migraciju podataka iz drugih sličnih alata. Ono što biste mu mogli zamjeriti je nešto manja intuitivnost sučelja, pa treba vremena da se korisnik navikne na složeno sučelje i upozna sve mogućnosti koje KeePass nudi. Ipak, radi se o izvanrednom alatu za sve one koji žele efikasno upravljati svojim lozinkama uz maksimalnu sigurnost i privatnost.

 

softverotvor.jpg

Kreiranje: KeePass će predložiti iznimno sigurnu lozinku za novi login

 

softverotvor2.jpg

Menadžer: Sve login podatke možete kategorizirati ovisno o vrsti

 

tablicasoftverotvor.jpg

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Recenzija softvera: KeePass 2 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.