Recenzija softvera: GOM Player

Recenzija softvera: GOM Player

Odličan, ali bez 4K

Već dvadeset godina je GOM institucija među playerima.

GOM Player je prošle godine napunio punih dvadeset godina i u tom periodu je postao jedan od najpopularnijih medijskih reproduktora na tržištu. Formula za uspjeh je poprilično jednostavna.

Kvalitetno i prilagodljivo sučelje, podrška za brojne video formate, kao i mnoštvo opcija, uzdignuli su GOM Player iznad konkurencije koja je dolazila i odlazila, dok se GOM zadržao svih ovih godina. Čak i ako neki format ne prepozna i ne reproducira iz prve, GOM Player ima ugrađen sistem za pretraživanje i preuzimanje kodeka tokom reprodukcije, pa još nismo pronašli video zapis kojeg GOM nije uspio reproducirati.

Reproduktor ima gomilu opcija te iako je nekad bio problem pronaći onu odgovarajuću, u novijim verzijama su opcije posložene kao kontrolni panel Windowsa u kojem ih je moguće pretraživati, pa ćete brzo pronaći baš ono što vam treba. Ono što je također iznenađujuće dobro jest simulacija reprodukcije u 360°. Ako posjedujete VR naočale, svaki videozapis je moguće pretvoriti u pravu simulaciju. Iako takva reprodukcija nije uvijek savršena, odličan je i besplatan dodatak, te je pravi gušt pogledati filmove na takav način.

Ipak, za razliku od, primjerice, VLC-a koji je u potpunosti besplatan, GOM Player je krcat reklamama, uglavnom za svoj pretplatnički model, što narušava uživanje u sadržaju i usporava samu aplikaciju. Nadogradnja će vam omogućiti i reprodukciju 4K video zapisa u punoj rezoluciji, što je izostalo iz besplatne inačice. S obzirom da je danas 4K vrlo raširen, ovo bi mnogima moglo biti presudno da odustanu od GOM Playera. Ipak, radi se o odličnom reproduktoru koji je s razlogom stekao reputaciju jednog od najboljeg na tržištu. Podrška za formate je praktički besprijekorna, a opcije reprodukcije su ispolirane do najsitnijeg detalja.

 

1_8.jpg

VR: Posjedujete li VR naočale, svaki film možete pogledati u simuliranom 360° okruženju

 

2_10.jpg

Postavke: su dobile facelift i sad podsjećaju na kontrolni panel u Windowsima

 

Untitled-2_2.jpg

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Recenzija softvera: GOM Player - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.