Božićni palac gore za kupnju- Pet najboljih televizora za predblagdansku kupnju

Božićni palac gore za kupnju- Pet najboljih televizora za predblagdansku kupnju

Koji veliki televizor kupiti?

Turbulentna godina u kojoj je izostalo nogometno prvenstvo, a na jesen stigla zamjena zemaljskog digitalnog signala u DVB-T2 i HEVC kodek u zadnjem je kvartalu donijela pravu pomamu za televizorima.

Kako su i dalje u prodaji odlični stariji modeli, u božićni pregled najboljih stavili smo ponešto iz svih cjenovnih razreda i tehnologija prikaza, pa tako imamo i klasične LED, QLED i OLED modele.

SAMSUNG QE55Q95TATXXH s markicama

SAMSUNG QE65Q95TATXXH

ZA: Premium model Samsungove QLED ponude, koja je Quantum Dot česticama nadograđena LED tehnologija. Visoka svjetlina iznimno pridonosi kvaliteti HDR reprodukcije, a ovaj high-end model donosi i Direct Full Array 16x tehnologiju, koja u zbijenim zonama precizno upravlja pozadinskim osvjetljenjem omogućujući duboku crnu i povećani kontrast. Samsung TV nakrcan je tehnologijama, od fenomenalnog Tizen OS-a, preko zvuka koji prati sadržaj na zaslonu (object tracking sound) do Quantum Dot 4K procesora, koji odlično radi upscale na 4K sadržaje. Za gamere je tu korisna AMD FreeSync tehnologija, koja onemogućuje trganje slike kod gaminga. Kvalitetna izrada i minimalistički dizajn pojačani su izostankom sučelja na samom panelu, jer iz uređaja ide samo jedna žica, a svi se dodatni uređaji spajaju na izdvojenu kutiju sa sučeljima. U promotivnom razdoblju od 4.12. do 15.1. Samsung uz ovaj TV poklanja i Galaxy Watch 46mm.
PROTIV: Iako pruža odličnu sliku i široku podršku za HDR te streaming mogućnosti i općenito je bogati paket, cijena je prilično visoka.
Veličina dijagonale: 65’’
Rezolucija: UHD
Tehnologija prikaza: QLED
Podržani HDR standardi: Quantum HDR 2000, HDR10, HDR10+, HLG
Smart TV sučelje: Tizen
Posebne značajke: HDMI 2.1, FreeSync
Viđeno u: Elipso.hr
Cijena: 18.999,00 kn

 


55OLED805 12 IMS s markicama
PHILIPS 55OLED805/12

ZA: Philips 805 spaja OLED panel i Ambilight tehnologiju u primamljivi paket koji se za OLED modele može naći po razumnoj cijeni. Prednosti OLED-a su iznimno visoki kontrast ekrana, prikaz apsolutne crne i fenomenalni prikaz boja. Stoga ne čudi podrška za sve HDR formate. Uz to, televizor je opremljen novom generacijom hvaljenog P5 AI Perfect Picture procesora. Pametno sučelje je Android 9.0 s ugrađenim Chromecastom, podrškom za Google Assistanta i najvećim izborom aplikacija.
PROTIV: Teško se, osim visoke cijene OLED tehnologije, može naći zamjerka za ovaj model. Iako u ukupnoj kvaliteti slike OLED nema premca, za QLED tehnologijom zaostaje u apsolutnoj svjetlini ekrana.
Veličina dijagonale: 55’’
Rezolucija: UHD
Tehnologija prikaza: OLED
Podržani HDR standardi: Dolby Vision, HDR10, HDR10+, HLG
Smart TV sučelje: Android TV
Posebne značajke: Ambilight
Viđeno u: Harveynorman.hr
Cijena: 11.999,00 kn


Philips 58PUS8545 s markicama
Philips 58PUS8545

ZA: Model s elegantnim tankim rubovima, metalnom izradom i stalkom te trostranom Ambilight tehnologijom koja ga izdvaja od konkurencije i nudi imerzivni element. Televizor ima Direct LED rasvjetu, što znači da ima prilično ujednačen prikaz na cijelom ogromnom panelu. Tu je i poznati P5 procesor slike koji dodatno radi na mogućnostima poput upscalea slike. Tu je i široka podrška za HDR formate te Dolby Atmos certifikat za zvuk, a dolazi s bogatim operativnim sustavom Android TV, koji ima ugrađeni Chromecast i Google Assistanta.
PROTIV: Dodate li još koju tisuću gore, moguće je još na sniženjima naći prošlogodišnje Philipsove OLED modele 754 i 804. Osim toga, serija 8xxx je među ponajboljim klasičnim LED televizorima.
Veličina dijagonale: 58’’
Rezolucija: UHD
Tehnologija prikaza: LED
Podržani HDR standardi: Dolby Vision, HDR10 +, HDR10, HLG
Smart TV sučelje: Android TV
Posebne značajke: Ambilight
Viđeno u: Emmezeta.hr
Cijena: 6.399,00 kn


Samsung UE50TU7072UXXH s markicama

Samsung UE50TU7072UXXH

ZA: Veliko bogatstvo mogućnosti primarni je adut Samsung 7072 televizora. Uz ponajbolji operativni sustav za televizore na tržištu, Tizen, Samsung podržava Apple AirPlay 2, ali i Google Assistanta i Alexu. Brojne opcije povezivanja televizora i mobitela proširene su Tap View opcijom, pa je dovoljno smartphoneom dodirnuti televizor i kreće zrcaljenje slike. Televizor ima VA ekran, što mu donosi dobar kontrast i prikaz crne. Ako tražite moderan televizor s odličnim OS-om, velikom podrškom za streaming usluge i vrlo dobrom kvalitetom slike, teško ćete u ovom cjenovnom rangu naći povoljnije.
PROTIV: Samsung ovaj ekran zove Crystal Display, a ovaj marketinški naziv zapravo označava da se ne radi o QLED modelu. Tu je i podrška za HDR10 i HDR10+ formate, no 8-bitni ekran neće u potpunosti moći proizvesti naredbe iz HDR metapodataka.
Veličina dijagonale: 50’’
Rezolucija: UHD
Tehnologija prikaza: LED, Crystal Display
Podržani HDR standardi: HDR10 +, HDR10
Smart TV sučelje: Tizen
Posebne značajke: Apple AirPlay 2
Viđeno u: Emmezeta.hr
Cijena: 2.999,00 kn


TCL 65C815 s markicom
TCL 65C815

ZA: TCL je jedan od proizvođača koji uz Samsung nudi QLED tehnologiju. Sloj nanočestica koje, ovisno o svojoj veličini, prikazuju druge boje uz Direct LED osvjetljenje diže kvalitetu slike u odnosu na klasične LED televizore. TCL 65C815 dolazi s ugrađenim soundbarom poznatog proizvođača Onkyo. Veliki QLED iz TCL-a podražava HDR 10+ i Dolby Vision, kao i Dolby Atmos, koji će značajno poboljšati audio mogućnosti. Veliki televizor dolazi s Android TV operativnim sustavom te predinstaliranim streaming servisima Netflixom, Prime videom i YouTubeom. Tu je i ugrađeni Chromecast.
PROTIV: Televizor dolazi s deklariranom svjetlinom od 400 nita, koja neće omogućiti HDR u punom sjaju.
Veličina dijagonale: 65’’
Rezolucija: UHD
Tehnologija prikaza: QLED
Podržani HDR standardi: HDR Premum, Dolby Vision, HDR10 +, HDR10, HLG
Smart TV sučelje: Android TV
Posebne značajke: Onkyo soundbar
Viđeno u: Emmezeta.hr
Cijena: 8.999,00 kn

(Stranica 1 od 5)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 5)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Božićni palac gore za kupnju- Pet najboljih televizora za predblagdansku kupnju - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.