Božićni palac gore za kupnju: Soundbarovi

Božićni palac gore za kupnju: Soundbarovi

Najbolji soundbarovi za pod bor

Kupnja televizora dugogodišnja je odluka, te će vas on služiti vjerojatno do slijedeće veće promjene u tehnologiji, kada vas dovoljno privuče kupnja novog, većeg modela. No, kod kupnje mid-range, a pogotovo high-end televizora, jedan aspekt često pada u drugi plan, a to je zvuk.

Naime, trend je da televizori budu sve tanji i tanji do razine da jednostavno dobra reprodukcija zvuka nije moguća jer za nju na televizoru nema mjesta. Proizvođači moraju pratiti trendove, pa zato zvučnike stavljaju sa stražnje strane televizora u nadi da će se solidno zvuk odbijati od zidova.

I dok sve to funkcionira, kvaliteta zvuka i te kako pati što će vam postati jasno tek nakon što omiljenu seriju čujete preko pravog soundbara. Oni zvuk direktno stavljaju pred televizor i u vaše uši sa kristalno čistim i jasnim tonovima.

 

BOZICNI PALAC GORE Soundbarova

 

 

BOSE SoundTouch 300 SoundbarISTAKNUTO

bose soundtouch 300 soundbar

BOSE SoundTouch 300

ZA: Bose u ponudi ima i solidnu ponudu soundbarova, a odličan miks performansi, featurea i cijene svakako je SoundTouch 300. Ovaj relativno malen zvučnik dužine svega jednog metra ima dovoljno snage da uznemiri susjede, a pritom proizvede kristalno čist i jasan zvuk. Također nije fokusiran u jednom smjeru, pa će svi gledatelji moći uživati podjednako. Nudi sve bitne konektore poput HDMI-ja i optičkog audio ulaza, a dobivate i daljinski upravljač kojim možete kontrolirati i druge uređaje. Povrh svega, povezuje se na WiFi, a odlična aplikacija nudi solidne opcije prilagodbe rada, kao i povezivanje na online radio stanice ili pretplate kako biste mogli slušati i glazbu. Za navedenu cijenu na webshopu dobivate i dodatni Bose SoundTouch 10 zvučnik za vrijeme trajanja akcije.

PROTIV: BOSE je minimizirao dizajn, no negativna strana je gubitak dubokih bass tonova. Zato se kao dodatak prodaje i odvojeni dubokotonac.

BOZICNI PALAC GORE X FAKTOR Soundbarova

Dimenzije: 5,7 x 98 x 10 cm
Konekcije: HDMI (ARC), optički digitalni audio, ethernet
WiFi: Da
Aplikacija: Da
Cijena: 5.899,00 kuna
Viđeno u: Se-Mark

 


 

Sonos Beam

 

Sonos Beam

 

Za: Nemojte da vas veličina zavara, Sonos je ovaj zvučnik doslovno natrpao funkcijama i pretvorio ga u pravi multifunkcijski zvučnik. Ima četiri full-range drivera, jedan visokotonac te tri pasivna radijatora.

Radijatori služe za pojačavanje dubokih tonova na temelju rada ostalih zvučnika u sustavu. Zvučnici su montirani sprijeda i sa svake strane kako bi lakše ispunili prostoriju.

Osim glasovnih asistenata, bežičnim povezivanjem na Internet može dohvatiti glazbu sa svih popularnih servisa. Dodatno pojačava duboke tonove za impresivan doživalj pri gledanju filmova i serija.

Protiv: Svi uređaji povezani na sustav za punu podrđku moraju imati Dolby Digital uključen, a konfiguracija zvučnika može se obaviti samo putem iPhonea.

Dimenzije: 6,85 x 65,1 x 10 cm

Konekcije: HDMI (ARC), optički digitalni audio, Bluetooth

WiFi: Ne

Aplikacija: Ne

Cijena: 3.490,00 kune

Viđeno u: ekupi.hr

 


 

Sony HT-XF9000

 

Sony HT XF9000

 

Za: Sonyjev mid-range soundbar nudi sve moderne formate poput Dolby Atmos-a kao i DTS: X kako bi bili sigurni da će još duže vrijeme moći reproducirati aktualne formate zvuka. Ima razne načine rada, oviso o tome što gledate, a sa televizorom može biti spojen i bežično.

Uz soundbar se dobiva i dubokotonac kako bi pokrio nedostatke u soundstage-u koje malen soundbar ne može reproducirati. Dubokotonac se sa glavnim soundbarom također povezuje bežično. Soundbar može zvukove reproducirati direktno naprijed, ili pak u više smjerova za bolje iskustvo kao niste direktno ispred televizora.

Protiv: Ne podržava WiFi, što znači da nema niti smart funkcije. Također set nije moguće nadopuniti dodatnim zvučnicima.

Dimenzije: 6,85 x 65,1 x 10 cm

Konekcije: HDMI (ARC), optički digitalni audio, Bluetooth, USB

WiFi: Ne

Aplikacija: Ne

Cijena: 3.799,99 kuna

Viđeno u: Emmezeta

 


 

Samsung HW-Q60R

 

Samsung HW Q60R

 

ZA: Samsung uz svoje televizore nudi i solidnu liniju soundbarova (prodaju se odvojeno, naravno), no lagano dostignu cijenu i nekih mid-range televizora. Q60R spada u srednji rang, te je izbačen niz featurea koje imaju skuplji modeli, no na kraju sve ostaje na zvuku.

Atraktivnog je dizajna sa dobrim dijelom površina prekrivenim perforiranim metalom kako bis e zvuk što bolje čuo. Kako bi nadoknadili nedosatak dubokih tonova, u setu dolazi i veliki dubokotonac.

Sam soundbar ima širok broj zvučnika različitih veličina kako bi što bolje pokrio sve aspekte zvukova, kao i više smjerova. Soundbar podržava Bluetooth za povezivanje na mobitele za puštanje glazbe, no nedostaju smart funkcije.

Protiv: Bez WiFi-ja i smart podrške, soundbar gubi na dosta funkcija,a nisu podržani niti napredniji formati poput Dolby Atmos ili DTS: X-a za audio.

Dimenzije: 110,0 x 5,9 x 10.0 cm

Konekcije: HDMI (ARC), optički digitalni audio, Bluetooth

WiFi: Ne

Aplikacija: Ne

Cijena: 3.332,22 kune

Viđeno u: Santa Domenica

 


 

LG SK5

 

lg sk5

 

Za: Iznenađujuće bogat soundbar za svoju cijenu, LG SK5 dolazi i sa dubokotoncem za još bogatiji zvuk. Dubokotonac se povezuje sa glavnim soundbarom bežično, a soundbar se također sa televizorom povezuje Bluetoothom kako bi se minimizirale žice.

Glavna prednost je podržavanje DTS: Virtual X tehnologije koja obogaćuje reprodukciju zvuka kod filmova sa dodatnim pozadinskim zvučnicima čiji se zvukovi onda odbijaju po prostoriji, a razgovor ostaje direktno kod soundbara za kristalno čist i razumljiv zvuk.

Sa soundbarom se također može upravljati pomoću daljinskog uz koji dolazi, ili pak povezati sa onim od televizora.

Protiv: Nema WiFi funkcionalnost te aplikaciji nedostaju neke pametne funkcije poput streaminga.

Ocjena: 4

Dimenzije: 89,10 x 5,75 x 8,78 cm

Konekcije: HDMI (ARC), optički digitalni audio, Bluetooth, USB

WiFi: Ne

Aplikacija: Da

Cijena: 1.799,99 kuna

Viđeno u: Ronis

 

 

(Stranica 1 od 5)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 5)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Božićni palac gore za kupnju: Soundbarovi - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.