Palac gore za kupnju 4K televizora

Palac gore za kupnju 4K televizora

Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji se približava i sigurno ne želite biti jedini nespremni za TV event godine. Za vas smo istaknuli nekoliko vrhunskih televizora veličine optimalnih 50 inča i kristalne 4K rezolucije koja vas neće ostaviti ravnodušnima.

 Philips 7502 PREPORUČENO

 

philips 7502

 

ZA: Philips je u svoj mid-range ubacio premium P5 procesor koji koristi za obradu slike kako bi poboljšao reprodukciju boja, povećao oštrinu, kao i rezoluciju sadržaja koji originalno nije u 4K formatu. Procesor je osvojio brojne nagrade zahvaljujući svojim performansama u zahtjevnim uvjetima. TV dolazi u više dimenzija, a većini će se svidjeti i popularna Ambilight mogućnost s tri strane monitora, koja daje efekt produživanja stvarnih dimenzija ekrana. Radi se o redu ledica iza ruba koji osvjetljavaju zid u bojama koje se pojavljuju na rubovima ekrana. Podržava Chromecast i dolazi s Android TV operacijskim sustavom Marshmallow, no spremna je i nadogradnja na 7.0 Nougat verziju. Podržan je i 4K HDR, a zahvaljujući maksimalnoj svjetljini od 400 nita, dobit će se blago primjetno poboljšanje slike.

PROTIV: HDR i dalje nije ono što proizvođači najavljuju sa 1000+ nit modelima, a odluka da se koristi IPS panel umjesto VA verzije smanjila je ukupan kontrast i crne boje postaju sive u mračnim uvjetima gledanja.

EKRAN: LED, IPS

REZOLUCIJA:  3840 × 2160

SMART TV: Android TV OS 6.0 Marshmallow

WIFI: Da

PRIKLJUČCI: 4 X HDMI, 2 x USB 1 x komponentni priključak, 1 x kompozitni priključak AV in Tuner DVB-T2/C/S2 + HEVC

CIJENA: 6.100,00 kn

 


 Samsung UE49MU6172

UE49MU6172


Za: Samsungova atraktivna ponuda polako grebe po mogućnostima koje imaju mid-range opcije te se nudi u različitim veličinama i kod nas. Podržava HDR10 sadržaj, premda ga neće uistinu moći prikazati zbog nedovoljno jakog osvjetljenja. Dolazi sa Samsungovim Tizen operativnim sustavom, koji nudi pristojan broj aplikacija, pogotovo onih fokusiranih na streaming. Procesor će podići rezoluciju sadržaja koji nije u 4K rezoluciji te će i 720p sadržaj izgledati odlično ako dolazi preko streaming servisa. Samsung na svoje televizore daje i 5 godina jamstva.

PROTIV: Slika nije impresivno svijetla danju, a IPS panel mračne scene koje gledate noću ostavlja sivima također će nekima smetati

EKRAN: LED, IPS

REZOLUCIJA: 3840 × 2160

SMART TV: Tizen WebOS 3.0

WIFI: Da

PRIKLJUČCI: 3 X HDMI, 2 x USB, 1 x komponentni priključak, 1 x kompozitni priključak AV in Tuner DVB T2/C/S2

CIJENA: 4.500,00 kn

 


TCL U49P6046

 PREPORUČENO

 

TCL U49P6046

Za: TCL televizor na tržište je izašao prošle godine te sada ima poprilično atraktivnu cijenu za mogućnosti koje nudi. Naravno, za ovu cijenu podržava HDR i 4K rezoluciju, što je standard za ovaj cjenovni rang. Ima neke mogućnosti skupljih mid-range uređaja. Riječ je o SmartTV uređaju kojim kontrolira Android TV operacijski sustav verzije 6.0 Marshmallow. To znači da imate pristup popularnim aplikacijama poput HBOGoa i Netflixa, kao i Youtube te slične aplikacije. Kontrast se poboljšava Micro-Dimming rješenjem koje je raspoređeno u 200 zona po površini ekrana dajući dublje crne i svjetlije bijele boje. Chromecast je ugrađen u televizor i daje dodatne mogućnosti povezivanja preko Googlove platforme.

PROTIV: Limitirana HDR podrška zbog prosječne ukupne svjetline panela od oko 300 nita.

EKRAN: LED, IPS

REZOLUCIJA: 3840 × 2160

SMART TV: Android TV OS 6.0 Marshmallow

WIFI: Da

PRIKLJUČCI: 4 x HDMI, 2 x USB, 1 x komponentni priključak, 1 x kompozitni priključak AV in Tuner DVB T2/C/S2, 1 x DVI

CIJENA: 4.299,00 kn

 


Sony KD-55XE8096BAEP

Sony KD 55XE8096


Za: Pomicanjem u višu srednju kategoriju dobivamo i bolje opremljene panele, pa tako ovaj Sonyjev 4K televizor vuče korijene iz XE8005 modela, no ima noviji dizajn postolja i okvira. Daje efekt boljeg kretanja slike vizualno povećavajući brzinu osvježenja na 400 Hz, što daje gipkiju sliku s jasnijim pokretima sadržaja. IPS panel daje svjetliju sliku koju će biti užitak gledati i danju, a HDR mogućnosti bolje će se isticati. Podržava navigaciju glasom (naravno, na engleskom), a tu je podrška i za Google home i Amazon Alexu. Pokreće ga Android TV, što znači i pristup brojnim aplikacijama, a ima i preporuku Netflixa. Ima ugrađen Chromecast i Miracast.

Protiv: Ne dolazi sa Sonyjevim X1 procesorom te ima IPS panel koji limitira dubinu crnih boja unatoč implementaciji ostalih tehnologija.Cijena je i dalje viša od optimalne za ovaj TV.

EKRAN: LED, IPS

REZOLUCIJA: 3840 × 2160

SMART TV: Android TV OS

PRIKLJUČCI: 4 x HDMI, 3 x USB, 1 x komponentni priključak, 1 x kompozitni priključak AV in Tuner DVB T/T2/C/S/S2, 1 x DVI

CIJENA: 6.900,00 kn

 


Philips 49PUS6412

Philips 49PUS6412


Za: Standardna svjetlina od 350 nita zadovoljit će većinu korisnika, a podrška za HDR osigurava mogućnost gledanja i najnovijeg sadržaja snimljenog s tim naprednim mogućnostima. Ova serija dobiva Philipsov stariji Pixel Precise Ultra HD procesor za poboljšavanje slike i kontrasta, a bolje izgledaju još življe. Procesor će također poboljšati nižu rezoluciju na 4K sa zadovoljavajućim rezultatima, pogotovo ako nisu već prije kompresirani. Ambilight efekt dolazi s lijeve i desne strane dajući dodatan užitak gledanja, a dolazi s operacijskim sustavom Android TV, to jest verzijom Marshmallow.

Protiv: Ovaj model ne dolazi s Philipsovim novim P5 procesorom, a HDR kompatibilnost radi limita panela nudi minimalnu razliku.

EKRAN: LED, IPS

REZOLUCIJA: 3840 × 2160

SMART TV: Android 6.0 Marshmallow

WIFI: Da

PRIKLJUČCI: 4 X HDMI, 3 x USB, 1 x komponentni priključak, 1 x kompozitni priključak AV in Tuner DVB-T/T2/T2-HD/C/S/S2

CIJENA: 4.500,00 kn

 


LG televizor 49SJ810V

LG 49SJ810V


ZA: Ovaj je mid-range model LG-jev flagship kada govorimo o 49“ dimenzijama. Nudi bogat prikaz boja i odličnu gledljivost tokom dana zahvaljujući svijetlom panelu i nano-cell tehnologiji. Panel je IPS, što mu daje standardan kontrast s HDR10 mogućnošću prikaza. Nadprosječan Harman Kardon zvučni sustav dat će precizne tonove, no snaga od 20 W neće biti dovoljna za veće prostorije. Preciznost boja LG zadržava i pod oštrijim kutovima zahvaljujući već spomenutoj nano-cell tehnologiji, no, opet, ne očekujte čuda pod 80 stupnjeva. Ekran je pravi mid-range koji neće biti dovoljan samo onima koji traže apsolutno savršenu sliku u obliku ogromnog kontrasta.

Protiv: Koristi se WebOs 3.5, koji nije loš, ali kaska za konkurencijom poput Android Osa i Tizena. I dalje je riječ o IPS panelu koji jednostavno nema mogućnost prikaza uistinu dubokih crnih boja.

EKRAN: LED, IPS

REZOLUCIJA: 3840 × 2160

SMART TV: WebOS 3.5

PRIKLJUČCI: 4 X HDMI, 3 x USB, 1 x komponentni priključak, 1 x kompozitni priključak AV in Tuner DVB T2/C/S2

CIJENA: 6.956,00 kn

 

(Stranica 1 od 6)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 6)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Palac gore za kupnju 4K televizora - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.