Nova inačica Android sustava službeno se zove Nougat - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Nova inačica Android sustava službeno se zove Nougat

Nova inačica Android sustava službeno se zove Nougat

Iako su dosadašnje glasine upućivale na ime Nutella, Google je ipak drugačije nazvao svoj operativni sustav.

Google je napokon objavio službeno ime svojeg novog mobilnog operativnog sustava Android N, koje glasi Nougat.

U posljednjih nekoliko mjeseci brojni korisnici su nastojali pogoditi o kojoj se "slastici" radi, a i sam Google je primao ideje koje su ljudi mogli predložiti na njihovoj stranici. Čak su izdali i smiješni video na temu imenovanja nove verzije sustava.

U posljednje vrijeme svi su očekivali da će ime glasiti Nutella, obzirom da je potpredsjednik Androida Hiroshi Lockheimer na Twitteru objavio sliku menija jednog restorana, uz komentar da ga jedan desert posebno zanima. Na slici se među desertima nalazila Nutella Pizzetta, što je mnogima djelovalo kao potvrda da će se Android 7.0 zvati upravo Nutella. Međutim, Google je početkom mjeseca objavio drugu sliku na kojoj su se nalazila imena Nougat, Nectar, Nachos i Nutmeg, što je dalo naslutiti da se odustalo od Nutelle, navodi Vidi.hr.

Google je svojevremeno ušao u partnerstvo s Nestleom, kako bi izdao Android 4.4 KitKat, a razlog zbog kojeg sada nije odabrana Nutella možda leži u tome što nisu uspjeli postići dogovor s Ferrerom. Američka kompanija je imenovanje obilježila i predstavljanjem Android Nougat kipa koji se nalazi ispred njihovog sjedišta u Kaliforniji.

Novi Android očekuje se na tržištu krajem godine. Našu softversku temu o prvom pogledu na Android N tj. Nougat možete pročitati ovdje.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.