Samsung QE55S90C

Samsung QE55S90C

Najisplativiji QD-OLED

Samsungov S90C je vrhunski televizor visoke klase koji se odlikuje iznimnom kvalitetom slike, visokom maksimalnom svjetlinom, odličnom opremljenošću i impresivnim gaming mogućnostima. Trenutno je dostupan po osjetno povoljnijoj cijeni, što ga čini jednim od najisplativijih televizora na tržištu.

Protekle godine je Samsung predstavio drugu generaciju svojih QD-OLED televizora koji su od samog početka dobrano prodrmali tržište televizora najviše klase. Model S90C je Samsungov QD-OLED televizor iz prošlogodišnje ponude i predstavlja ponešto cjenovno povoljniju verziju perjanice ponude Samsungovih televizora modela S95C. Ove nas godine pak očekuje njegov nasljednik u obliku S90D koji bi trebao donijeti daljnja poboljšanja.

U ovom trenutku se S90C može pronaći po osjetno povoljnijoj cijeni za QD-OLED TV, što ga trenutno čini jednim od najisplativijih televizora visoke klase na tržištu.

 

Samsung-QE55S90C-7.jpg

 

Vrhunski u svakom pogledu

Samsung je prošle godine konačno u ponudu uvrstio i 77-inčne QD-OLED televizore, što nije bio slučaj kod prve generacije ovih televizora. Testirani 55-inčni S90C je iznimno atraktivan i elegantan televizor. Premda ne koristi izdvojene priključke, odnosno One Connect Box poput modela S95C, izgleda izvrsno i pogodan je za montažu na zid. Ukoliko pak odlučite koristiti ovaj TV na određenoj površini, napomenimo kako je montaža jednostavna i uključuje plastične nožice koje se jednostavno pričvršćuju putem posebnog mehanizma bez potrebe za korištenjem vijaka.

Nadalje, moramo izdvojiti moderan, malen i tanak daljinski upravljač. Posjeduju ugrađenu punjivu bateriju, kao i solarnu ploču sa stražnje strane, pa ga možete puniti na taj način. Ukoliko pak iz nekog razloga solarno punjenje ne funkcionira, možete ga puniti i putem USB-C-a. Vrlo je jednostavan za korištenje, posebno kada se naviknete na raspored kontrola. Također, podržano je upravljanje glasom, a na raspolaganju su vam i virtualni asistenti poput Alexe ili Samsungovog Bixbyja.

 

Samsung-QE55S90C-8.jpg

Atraktivan:  dizajn odlika je ovog TV-a, priključci sa stražnje strane su dijelom orijentirani prema dolje zbog lakše dostupnosti

 

Zvučni sustav nije osobito napredan s obzirom na standardnu 2.1-kanalnu postavku. Kvaliteta zvuka je solidna, međutim, preporučamo korištenje nekakvog soundbara za bolji doživljaj.

S90C je izvrsno opremljen televizor. Svakako moramo spomenuti četiri HDMI 2.1 priključka pune propusnosti s podrškom za 4k pri 120 Hz, ALLM. Također, spojite li ovaj televizor s novijim računalom, moći ćete koristiti frekvenciju osvježavanja od 144 Hz. Nadalje, Samsung ovdje nudi tri USB priključka, odličnu mrežnu povezivost, kao i dva digitalna TV tunera, te podršku za ATSC 3.0, odnosno prijam 4k zemaljskog signala.

Samsung se, što se tiče Smart TV platforme, oslanja na dobro poznato vlastito sučelje Tizen, u ovom slučaju na verziju 7.0 za 2023. godinu. Naglasak je kod ovog sučelja oduvijek bio na jednostavnosti korištenja i funkcionalnosti.

Samsung nudi i veliki broj naprednih opcija poput Smart Calibration Pro koja omogućuje kalibraciju slike pomoću pametnog telefona, te multiview opcije prikaza slike u slici i slike pored slike s raznih izvora ili, primjerice, Ambient Mode.

 

Izniman gaming TV

Najvažnije je kako je po pitanju kvalitete slike ovo jedan od najboljih televizora na tržištu. Glavna prednost QD-OLED tehnologije se očituje prvenstveno u iznimnoj maksimalnoj svjetlini pri čemu boje ne gube na kvaliteti. Ovo osigurava iznimno prirodan i zasićen prikaz boja, kao i superiornu dinamiku slike. Ovo je općenito televizor s ponajboljim prikazom HDR sadržaja unutar testnih kandidata, jer najbolje može prikazati one najsvjetlije i najtamnije detalje. Vidljivi kut je također iznimno širok, pa je S90C ponajbolji OLED TV za veći i svjetliji dnevni boravak.

U odnosu na ranije modele, Samsung je poboljšao filtar zaslona koji se sada bolje nosi s refleksijama okoline, bez negativnog utjecaja na percepciju crne boje, što je bio slučaj s QD-OLED televizorima prve generacije. Procesor slike Neural Quantum 4k je standardno dobar, bilo da je riječ o upscalingu, prikazu sitnih detalja ili prikazu slike u pokretu. Kada govorimo o prikazu sportskog sadržaja, ovdje također možemo reći kako je S90C briljantan po tom pitanju.

Možda je još i impresivniji po pitanju performansi u igrama. Podržava ALLM i VRR, kao maksimalnu frekvenciju osvježavanja od 144 Hz, te ima zaseban Game Hub s Ultrawide opcijom prikaza i mnogo drugih opcija. Bilo da ga koristite s računalom ili nekom od najnovijih igraćih konzola, performanse u igrama su iznimne, zahvaljujući brzom odzivu piksela i malom ulaznom kašnjenju.

Samsungov S90C je vrhunski televizor visoke klase koji svakako trenutno predstavlja jednu od najisplativijih opcija na tržištu OLED televizora. Jedini ozbiljni nedostatak mu je zapravo tradicionalni izostanak podrške za Dolby Vision, na čemu Samsung uporno i tvrdoglavo inzistira.

 

plusminus-samsung.jpg

 

USPOREDNI TEST 55 INČNIH TELEVIZORA: EURO 2024

NAJBOLJA SLIKA ZA SVAČIJI DŽEP

Najnoviji televizori su sve veći, svjetliji, pametniji i imaju sve više gaming opcija. OLED tehnologija i dalje suvereno vlada u segmentu televizora visoke klase, no Mini LED televizori su sve bolji i cjenovno pristupačniji. Ovogodišnji modeli su još uvijek u malom broju zastupljeni na tržištu, no trenutno su televizori iz ponude za 2023. godinu dostupni po super povoljnim cijenama, tako da predstavljaju isplativ odabir.

Više informacija

  • Model: QE55S90C
  • Potrošnja struje: 82 W prosječna, 310 W max. 82 kWH/ 1.000 h rada SDR/ 134 kWh/ 1.000 h rada HDR
  • Isplativost: Odlična
  • Proizvođač: Samsung
  • Dijagonala/ rezolucija: 55 inča (139 cm), Ultra HD 3.840 x 2.160 piksela
  • Osvježavanje: 120 Hz/ 144 Hz PC
  • TV tuneri: 2x DVB-T/​T2/​C/​S/​S2 HEVC (H.265)
  • Zvučnici (RMS): 40 W (2.1 channel)
  • HDR kompatibilan: HDR10, HDR 10+, HDR10+ Adaptive, HDR 10+ Gaming, HLG, Quantum HDR
  • Dodatno/Ostalo: Ambient mode, Multiview, Super Ultrawide, gamebar, AMD FreeSync Premium, ALLM
  • SMART platforma: Tizen 7.0
  • Dimenzije: 1.225,4 x 773,5 x 265,9 mm (sa stalkom)
  • Masa: 18,2 kg (sa stalkom)
  • Ustupitelj i cijena: Samsung, www.samsung.hr 1.150,00 €
  • Grand Prix: 4,80
  • Best Buy: 4,08
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung QE55S90C

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung QE55S90C - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.