Philips soundbar TAB8907

Philips soundbar TAB8907

Za kristalno čist zvuk

Soundbar sustavi donose odličan filmski zvuk u kompaktnom dizajnu, no svako malo dolaze nove tehnologije u koje se isplati investirati.


Oni koji uživaju u modernijim serijama i filmovima s enkodiranom podrškom za moderne formate poput Dolby Atmosa, kupnjom solidnog soundbara mogu si otvoriti potpuno novu dimenziju zabave. Ako vas zanima usporedba zvuka sa i bez odvojenog audio sustava, možete zamisliti da glazbu puštate s mobitela i onda ga spojite na neki Bluetooth zvučnik. Upravo smo takav efekt doživjeli kada smo na televizor spojili novi Philipsov soundbar, TAB8907.

 

Što treba znati o soundbarima?

Kod kupnje je dosta bitno znati koliki broj zvučnika ima, tj. koliko kanala podržava. Gotovo svaki danas dolazi s nekim dubokotoncem koji će svakako obogatiti zvuk u usporedbi s TV-om, no samo najbolji mogu reproducirati iznimno duboke tonove koje više osjetite nego čujete. Osim dubokotonca koji standardno dolazi odvojeno od soundbara te se s njime povezuje bežično, sam soundbar ne dolazi uvijek s istim performansama. Kvaliteta drivera zvučnika svakako igra bitnu ulogu, no prava magija nalazi se u kanalima koje podržava. Standardni 2.1 soundbarovi tako imaju dva kanala - lijevi i desni - za reprodukciju stereo signala, sa zvučnicima okrenutima uglavnom prema rubovima soundbara kako bi se dobila čujna fizička separacija lijevog i desnog zvučnika. Prvi veći korak je dodavanje trećeg, srednjeg kanala na soundbar. To je dodatan aktivni zvučnik u sredini, a generalno se koristi za pojačanje zvukova razgovora kako bi govor u filmovima i serijama bio jasan bez obzira na akciju koja se događa u pozadini. Ovaj efekt je odličan ako sadržaj ima već odvojen ovaj kanal, a solidni soundbarovi mogu ga sami razdvojiti i pojačati za sav sadržaj, i to uistinu funkcionira solidno.

Najnoviji dodatak dolazi nam od Dolbyja, pod njihovim Atmos brendom ozvučenja. Oni su na 3.1 soundbarove dodali još dva kanala, za 3.1.2 ukupnu oznaku. Dodatna dva zvučnika na soundbaru usmjerena su pod kutom prema stropu, a cilj im je pojačati zvukove koji unutar multimedije predviđeno dolaze odozgo, primjerice, ako je u sceni prelijetanje helikoptera, ili nešto prozuji iznad glave glumca. Ovdje se zvučnici aktiviraju, zvuk se odbija od stropa i imate dojam da dolazi “odozgo”. Imajte na umu da je za ovaj efekt dosta bitna pozicija korisnika u odnosu na soundbar, s idealnim pozicioniranjem direktno ispred televizora na udaljenosti od oko tri metra, a na sve će utjecati i visina stropa; iako, kada gledamo neke prosjeke, većina korisnika je u tom idealnom rasponu udaljenosti.

 

Philips_Soundbar_TAB8907-1-2.jpg

HDMI passthrough: omogućuje pregledan cable management, a propušta napredne HDR signale, automatski sinkronizirajući zvuk

 

TAB8907

Ovaj Philipsov soundbar dolazi naoružan i spreman za obogaćivanje ogromnog broja multimedije, od modernih filmova do serija koje se streamaju na uslugama poput Netflixa, a direktno podržavaju Dolby Atmos. Čak i ako sadržaj nema podršku za reprodukciju ovih efekata, soundbar može automatski „upmixati“ zvukove da proba barem približno obogatiti iskustvo.

Ovaj sustav ima snagu ukupno 720 W (360 W RMS) što znači da ćete se trebati obuzdati ako ste u stanu jer ima iznenađujuću snagu glasnoće i dubokog tona. Od fizičkih specifikacija, radi se o soundbaru širine 940 mm, visine 65 mm i dubine od 106 mm, s time da su lijevi i desni rub lagano nakošeni jer su stereo kanali usmjereni što više lijevo i desno, ponovno radi separacije za bolji stereo doživljaj. Dubokotonac je odvojen i bežičan, osim, naravno, žice napajanja. Sam se spaja s glavnim sustavom, a ima dimenzije 190 x 410 x 309 mm te je usmjeren u desnu stranu svog kućišta, a ideja je da ga ne usmjeravate prema sebi, već mu je zadatak pružati pozadinsku „trešnju“ kod reprodukcije dubokih tonova, što možemo potvrditi da radi sasvim uvjerljivo. Srednji kanal ima jedan 2-inčni zvučnik punog raspona, a lijevi i desni kanali imaju po jedan zvučnik punog raspona i jedan visokotonac u paru. Na kraju, dva zvučnika usmjerena u strop su također punog raspona. Woofer ima dijagonalu 6,5 inča te se može spustiti do 35 Hz.

 

Philips_Soundbar_TAB8907-3.jpg

Sve bitno: prikazuje vam se na jednostavnom zaslonu prikrivenom tkaninom iznad kojeg imate i površinu osjetljivu na dodir s najbitnijim funkcijama

 

Personalizirajte svoj surround zvuk

Na soundbaru imate dva HDMI utora, a eARC utor povezuje se s televizorom jer onda kontrolama televizora poput glasnoće možete upravljati soundbarom. Drugi utor je passthrough, a mi smo ga, primjerice, koristili za povezivanje gaming PC-a gdje se signal šalje televizoru, a zvuk reproducira na soundbaru. Možete i skinuti Dolby Atmos aplikaciju na računalo koja je besplatna za kućna kina i već će se na računalu optimizirati zvuk za vaš 3.1.2 sustav. Podržan je i optički audio, ako vam zatreba.

Sustav dolazi s dvije odvojene aplikacije. Play-Fi aplikacija omogućuje povezivanje soundbara s drugim uređajima i ažuriranje, a odvojena aplikacija „PS Fine Tune“ omogućuje vam kontrolu svih detalja soundbara za brzu prilagodbu, od glasnoće, intenziteta visokih ili dubokih tonova, do odvojene kontrole glasnoće svakog zvučnika soundbara, za optimizaciju vlastitim željama. Soundbar dolazi s pet stilova reprodukcije, odnosno unaprijed programiranih ekvilajzer postavki, ovisno o sadržaju koji gledate. Surround zvuk može se standardno reproducirati kada je omogućen, možete „upmixati“ ili prepustiti novom Surround AI-ju da razdvoji zvučne efekte za uživanje u starijem sadržaju koji nema ove mogućnosti nativno. U slučaju neposlušnog sadržaja, možete sami namjestiti i vremensku odgodu zvuka za sinkronizaciju s videom.

 

Philips_Soundbar_TAB8907-1.jpg

Woofer:  se automatski spaja sa soundbarom, a ispunjava prostor dubokim zvukom iznimno bitnim kako bi iskustvo kod većine filmova podigao na kino kvalitetu

 

Od korisnih softverskih dodataka, spomenuli bismo spajanje s Chromecastom, Spotifyjem, Amazon Alexom, Apple AirPlay 2 i Googleovim asistentom. DTS Play-Fi omogućuje povezivanje u mesh više zvučnika koji podržavaju ovu mogućnost za reprodukciju, primjerice, u više prostorija.

tabl1.png

 

 

 

Više informacija

  • Performanse: Odlično
  • Mogućnosti: Odlične
  • Cijena: Vrlo dobra
  • Proizvođač: TCL
  • Tip: Soundbar + woofer
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Philips soundbar TAB8907

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Philips soundbar TAB8907 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.