Sharkoon Gaming DAC Pro S V2

Sharkoon Gaming DAC Pro S V2

Dobar zvuk u džepu

U današnje vrijeme se gameri i svi drugi korisnici računala po pitanju zvuka oslanjaju većinom na integrirane zvučne podsustave na matičnim pločama. Rijetki su oni koji danas unutar računala posjeduju internu PCI zvučnu karticu. Međutim za sve one koji ipak žele nešto bolji zvuk, rješenje je Sharkoonov Gaming DAC Pro S V2.

U osnovi, ovdje je riječ o minijaturnoj vanjskoj USB zvučnoj kartici koja omogućuje daleko bolju kvalitetu zvuka uz frekvenciju uzorkovanja od 24 bita/96 Khz. Dimenzijama ova vanjska zvučna kartica podsjeća na kakav USB flash disk, a ukupno teži svega 8 grama uz vrlo elegantno kućište napravljeno od aluminija. Stoga ćete je vrlo lako i jednostavno ponijeti sa sobom.

Spaja se na bilo kakav slobodan USB priključak i to je manje-više to. Nakon što slušalice spojite s 3,5-milimetarskim audioizlazom, na kartici možete uživati u osjetno boljem zvuku. S bočne strane nalazimo tri LED-ice koje označavaju odabranu frekvenciju uzorkovanja (44,48 ili 96 kHz)
Ova minijaturna vanjska zvučna kartica radit će u principu s bilo kojim modernim računalom bez potrebe za instalacijom upravljačkog programa, a kompatibilna je i s PlayStationom 4. Ako je pak želite koristiti s Android uređajima, bit će potrebno pribaviti odgovarajući OTG adapter.

Kvaliteta zvuka koju nam može ponuditi ova minijaturna zvučna kartica iznenađujuće je dobra. Posebno po pitanju glasnoće. Zvuk je vrlo čist i dobro definiran. Dakako, preporuka je koristiti neke kvalitetnije slušalice kako biste doista čuli razliku. Nema nikakve dvojbe kako će vam Sharkoonov Gaming DAC Pro ponuditi bolju kvalitetu zvuka u odnosu na integrirane sustave na većini računala, posebno jer ovdje nema utjecaja nekih drugih komponenti na kvalitetu zvuka kao što je to slučaj kod integriranih zvučnih sustava. Jedino je šteta što Sharkoon ne nudi neki dodatan softver ili mogućnosti dodatnog podešavanja zvuka putem equalizera.

Međutim bez obzira na to, Gaming DAC Pro za svega nešto više od 250 kn omogućuje daleko bolji zvuk, jednostavan je za korištenje i lako prenosiv, tako da je vrlo zgodan gadget za gamere i ljubitelje dobrog zvuka.

Više informacija

  • Ukupna ocjena: 4
  • Mogućnosti: 4
  • Isplativost: 4
  • Dojam: 4
  • Proizvođač: Sharkoon
  • Snaga: 250 mW
  • Načini spajanja: USB - A
  • Dimenzije / masa: 42 x 17,3 x 8,7 mm, 8 g
  • Impedancija: 16 - 300 Ω
  • Priključak: 3,5 mm TRS
  • Plus: male dimenzije, jednostavno korištenje, kvaliteta zvuka
  • Minus: izostanak dodatnog softvera ili mogućnosti podešavanja zvuka putem equalizera
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Sharkoon Gaming DAC Pro S V2

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Sharkoon Gaming DAC Pro S V2 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.