Philips TAA6606 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Philips TAA6606

Philips TAA6606

Ostavite uho na miru

Kada pričamo o sportskim slušalicama, postoje generalni problemi koje je teško riješiti, no ne spominju se tako često. Ipak, neka rješenja postoje te se Philips novim modelom odlučio pozabaviti upravo njima.

 

Prvo je činjenica da ako slušalica nema solidan dizajn, neće se rješavati topline u vašem uhu te dolazi do povećanog znojenja i naravno ispadanja, pogotovo ako se rekreacijom bavite na otvorenom. S druge strane, bez obzira na to bavite li se sportom ili samo putujete, mnogi preferiraju biti svjesni svoje okoline pa im smeta izolacija koju pružaju standardne slušalice dok su u prometu.

Jedna tehnologija ispunjava sve ove zahtjeve, a istovremeno vam pruža užitak glazbe bez da uz sebe nosite veliki Bluetooth zvučnik. Riječ je o tehnologiji koja vibracijama ne cilja na vaše uho, već kosti lica preko kojih se vibracije prenose do unutarnjeg uha i kao rezultat ponovno čujete multimediju s mobitela iako na uhu nemate zvučnik.

Možda se sjećate da su neko vrijeme bile popularne četkice za zube koje bi vibracijom svirale neku glazbu, a čuli biste ju preko vaših zubi. Upravo tu tehnologiju koriste specifične Philips slušalice prepoznatljivog imena TA6606. Dok nisu prve na sceni, donose zanimljive sportski orijentirane detalje koje se svakako isplati pogledati.

 

Philips TAA6606 1

Philips TAA6606 imaju “One-size-fits-all" dizajn, no nismo imali problema u redakciji s njihovim postavljanjem jer će se vašoj glavi prilagoditi držač sa stražnje strane. Riječ je dakle o slušalicama koje idu oko vaše glave, no nisu povezane običnom žicom, već je riječ o titaniju koji zadržava lagani pritisak oko vaše glave kako bi same “slušalice” dobro prianjale uz vaše lice.

Kompletne slušalice su naravno prelivene gumom i silikonom tako da ih je iznimno ugodno nositi, a zahvaljujući tome imaju i IP67 certifikat tako da nemate nikakve brige oko toga da će se smočiti te ih je lagano isprati pod slavinom, samo pazite da USB utor bude dobro zatvoren.

 

Philips TAA6606 5

Dizajn je dovoljno tanak specifično kako bi slušalice bez problema stale pod vašu kacigu bez većih smetnji. Kada ih nosite, iza svakog uha je zadebljanje koje ponovno nećete osjetiti dok ih nosite, a koristi se za pohranu baterije koja prema Philipsu drži do 9 sati rada, a tu je i ostatak elektronike. Zatim imamo još malo trake koja prelazi preko vašeg uha i završava sa “slušalicama”.

Ovi driveri vibriraju slično kao i klasični, no s izraženijim vibracijama koje ćete vrlo slabo čuti dok ih ne naslonite na neku kost na licu, pa čak i zube. Na ovaj način vam uši ostaju potpuno slobodne te će razina koliko dobro čujete okolinu ovisiti o glasnoći koju postavite. Imajte na umu da se ove slušalice u tišoj okolini i dalje lagano čuju.

 

Philips TAA6606 4

Desno zadebljanje iza uha na sebi ima sve kontrole, a sastoje se od dva gumba s gornje strane za jednostavnu kontrolu glasnoće, a dulje držanje prebaciti će na slijedeću ili prethodnu pjesmu. S donje strane je treći gumb koji služi za paljenje ili gašenje slušalica, ali također i za aktiviranje dodatne funkcije.

Naime, ove slušalice sa svake strane imaju po jednu bijelu LED lampicu koje mogu treptati brzo ili sporo ili pak konstantno svijetliti i time pružiti vizualnu obavijest ljudima iza vas gdje se nalazite ako primjerice odete na večernji jogging.

 

Philips TAA6606 11

Osim rasvjete, slušalice nude dodatne funkcije do kojih ćete doći preko Philipsove aplikacije. Ona će sama prepoznati koji model koristite jer služi za više njihovih slušalica te vam ponuditi kompatibilne mogućnosti. Tu je naravno kontrola glazbe i glasnoća, kontrola već spomenute rasvjete preko aplikacije, te dodatni efekti reprodukcije zvuka.

Dok većina slušalica koje koriste kosti lica za prijenos zvuka nemaju impresivnu reprodukciju dubljih tonova, Philips je u ove stavio i tu mogućnost u obliku izbornika želite li se fokusirati na glas ili na Bass.

 

a6606

Reprodukcija dubokih tonova je značajno pojačana, a kod glazbe može postati škakljivo s obzirom koliko se počnu tresti ove slušalice. No, rezultat je pristojna reprodukcija i dubljih tonova na ovakvoj tehnologiji.

Glasnoća slušalica u ovom slučaju može nadjačati uredski žamor ili buku dućana, no ako primjerice putujete uz Zagrebačku aveniju, trebati će vam sav fokus ovog svijeta kako biste razaznali glazbu ili razgovor preko slušalica i na najvišim postavkama.

 

Philips TAA6606 9

Slušalice su tako idealne za rekreaciju u manje i srednje prometnom okruženju te naravno u prirodi gdje ćete ostati svjesni svoje okoline. Mi smo se provozali po Jarunu te možemo reći da su slušalice idealne jer ste i dalje svjesni automobila uz koje se morate voziti, bez da žrtvujete puno u smislu glazbe koju slušate.

Mi smo ih isprobali slušajući podcaste te su naravno odlične za jasnu reprodukciju glasa i ovdje nećete imati nikakvih problema.

 

Philips TAA6606 2

Kod glazbe, ističe se reprodukcija 130 – 16k Hz tako da ćete izgubiti na dubokim tonovima koji kako smo rekli mogu biti “škakljivi” s obzirom koliko se slušalice tresu. Većina glazbe ima jasnu reprodukciju, a odlično se čuju i glasovi pjevača te viši tonovi, iako se naravno ne mogu mjeriti sa klasičnim slušalicama.

Napomenimo da slušalice imaju i dva mikrofona te je s njima moguć i razgovor iako dok ćete vi sve čuti solidno, osoba s druge strane mogla bi vas čuti “kao iz tunela”.

 

Philips TAA6606 8

Napomenimo samo da dok Philips ističe 9 sati rada, jednom kada upalite “Bass” način rada i pogotovo lampice sa stražnje strane, trajanje baterije će lagano pasti na oko 5 sati rada. Srećom, pune se standardnim USB-C utorom koji je osiguran gumenim pokrovom, a za punu bateriju trebati će oko dva sata punjenja.

Više informacija

  • Model: TAA6606BK/00
  • Ukupna ocjena: 4,2
  • Performanse: 4
  • Mogućnosti: 4
  • Isplativost: 4
  • Kvaliteta: 5
  • Proizvođač: Philips
  • Tip: SPortske slušalice
  • Komunikacija: BLuetooth
  • Driveri: 15 mm
  • Ulazi: USB-C
  • Načini spajanja: Bluetooth
  • Baterija: Do 9 sati
  • Dimenzije / masa: 35 g
  • Mikrofon: Da
  • Veličina drivera: 15 mm
  • Raspon frekvencije: 130 Hz - 16.000 Hz
  • Impedancija: 4 Ohm
  • Audio tehnologija: Prijenos zvuka kostima
  • Osjetljivost: 87 dB
  • Konektor: USB-C
  • Plus: Lagane za nošenje, vodootporne (IP67), aplikacija, specifičan dizajn
  • Minus: Zvuk nije na razini "pravih" slušalica
  • Ustupitelj i cijena: Philips, 1.139,00 kuna
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Philips TAA6606

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Philips TAA6606 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.