Philips Fidelio Soundbar

Philips Fidelio Soundbar

Prava definicija „sve u jednom” ozvučenja

Philips svoj top model soundbar iskustva drži pod Fidelio brendom, te vas uistinu neće razočarati performansama kao ni samom raznolikošću funkcija koje nudi

Fidelio linija proizvoda od Philipsa predstavlja njihovu premium audio liniju te je ovaj soundbar – Fidelio B97 – na vrhu trenutne ponude. Od trenutka kada ga izvadite iz kutije, vrlo je jasno kako Philips nije štedio na materijalima niti funkcijama jer dobivate vrlo atraktivan uređaj impresivnih dimenzija u kojem će uživati svaki entuzijast audio iskustva, kako u filmovima tako i glazbi. Soundbar nije za one koji ga žele samo postaviti i zaboraviti. Svaki izvor zvuka, od filmova, preko razgovora do glazbe ima svoj mod rada s podmenijima i dodatnim poboljšanjima koji značajno mijenjaju iskustvo slušanja te ćete često koristiti njegov daljinski ili, još bolje, bogatu aplikaciju. Iskustvo svih opcija naravno se značajno mijenja nakon što odvojite rubne dijelove soundbara te ih iskoristite kao satelite za pravo surround iskustvo koje filmovima potpuno mijenja soundstage.

Fidelio B97 tako se sastoji od glavnog soundbara koji je dug impresivnih 130 cm, pa ga je najbolje upariti s većim televizorima. Uz njega dobivate i odvojeni dubokotonac s kojim se naravno povezuje bežično putem Wi-Fi-ja, pa ga tako lagano možete postaviti drugdje u sobi za optimalno iskustvo, samo da ima vlastito napajanje. Dubokotonac je usmjeren prema podu tako da nema neki specifični smjer već će pružiti odlično iskustvo u svih 360 stupnjeva. Dodatan feature koji ovaj soundbar dodaje svakako je njegova „Surround on demand” funkcija. Naime, krajevi soundbara mogu se odvojiti od glavnog tijela. U tom se trenutku bežično povezuju s glavnom komponentom, a cijeli sustav se prebacuje u pravi surround način rada.

Sateliti koje tako dobivate imaju ugrađenu bateriju koja traje do deset sati rada što je dovoljno i za maraton filmova, a puni se ponovnim spajanjem s glavnim djelom soundbara, a s njime su bežično povezani za surround setup. Na sebi imaju i dodatne USB-C utore, a dobivate i stalke za njih kako bi ih odvojeno montirali na zid u slučaju da želite permanentniji surround zvuk. Glavni dio soundbara ima još dodatnih zvučnika od kojih su dva usmjerena pod 70° prema stropu kako bi dali efekt da zvuk dolazi i odozgora za vrijeme gledanja filmova koji podržavaju ovu tehnologiju. Ostala tri kanala usmjerena su naprijed, direktno u slušatelje, te je riječ o lijevom, desnom i centralnom kanalu, koji svaki ima po dva drivera s dodatnim visokotoncima na svakom kraju soundbara. Kada krajeve vratite na mjesto isključuje se surround efekt te ćete primijetiti da tako prekrivate visokotonce na krajevima. Oni se zapravo isključuju te se umjesto njih pale visokotonci na krajevima svakog surround satelita kada je spojen na soundbar. Oni ne rade odvojeni, već na satelitima radi samo jedan driver koji se više fokusira na prostoran efekt zvuka nego snagu.

Naglasimo kako je vrlo bitno instalirati i povezati aplikaciju jer ima pravo more opcija. Svaki način rada značajno mijenja profil zvuka, te vjerujemo da će korisnici sukladno tome prebacivati način rada na onaj optimalan sadržaju. Zvuk koji soundbar može proizvesti ostaje precizan i pri vrlo visokoj glasnoći, a sama njegova veličina osigurava velik osjećaj stereo prostranosti. Zahvaljujući Dolby Atmos podršci, kompatibilni filmovi dovest će do izražaja svu modernu audio tehnologiju u ovom soundbaru, uključujući i atraktivne zvukove „odozgora”, primjerice kod prelijetanja helikoptera, no ovisno o visini vašeg stropa morati ćete ih pojačati u postavkama za idealan efekt. Dubokotonac ima 240 W snage te je oživio akcije pošto može otići vrlo nisko u frekvenciji reproducirajući tenziju u filmovima gotovo do razine kinodvorane.

Na kraju, spomenimo da soundbar ima i sve potrebno za slušanje glazbe s podrškom za Wi-Fi streaming svih popularnih aplikacija, kao i podršku za sve popularne glasovne asistente. Podržava HDMI 2.1 passthrough s tri HDMI utora (eARC), optički ulaz (kojeg naravno ne preporučamo jer se smatra zastarjelom tehnologijom) kao i AUX ulaz.

Više informacija

  • Model: Fidelio B97
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Performanse: 5
  • Mogućnosti: 5
  • Isplativost: 4
  • Proizvođač: Philips
  • Tip: Soundbar
  • Driveri: 4× tweeter, 10× mid-tone, 1× subwoofer
  • Načini spajanja: WiFi, HDMI eARC, optički, AUX
  • Dimenzije / masa: 1312 × 55,6 x 120 mm / 230 × 400 × 407 mm
  • Ostalo: Moderan dizajn soundbara odlično se uklapa ispod televizora, ogroman broj mogućnosti i podržanih formata zajedno sa surround satelitima nude veliku svestranost
  • Plus: Svestranost soundbara, visoka snaga sustava, Dolby Atmos, HDMI 2.1 propusnost
  • Minus: Visoka cijena, sastavljanje i rastavljanje satelita postalo je zamorno pošto imate poklopce koji se onda montiraju
  • Ustupitelj i cijena: TP Vision, www.philips.hr Cijena: 11.999,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Philips Fidelio Soundbar

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Philips Fidelio Soundbar - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.