Philips Sports TAST702

Philips Sports TAST702

Sigurne u svakom uhu

Philips je ove slušalice naoružao za korištenje pri puno kretanja, a imaju i UV čišćenje kako biste bili sigurni od bakterija

Slušalice smo testirali unutar velikog usporednog testa u kategoriji iznad 800 kuna. Philips se kao brend proširio na ogroman broj uređaja, a audio ponuda proteže se dugi niz godina. Slušalice koje smo isprobali uvijek imaju atraktivan “twist” te nude moderne ili jedinstvene dodatke u srednjem segmentu ponude. To je slučaj i s ovim slušalicama, koje uz specifičan sportski dizajn donose i čišćenje od bakterija svaki puta kada ih vratite u kućište, što bi s obzirom na pojačanu osviještenost oko zdravstvenih navika mogao biti veliki plus nekim korisnicima.

Slušalice se sastoje od više-manje standardnog valjkastog dizajna iz kojeg pod kutom izlazi plastičan držač na koji se montira silikonski nastavak te radi fizičku barijeru u ušnom kanalu. Tako se stvara pasivna izolacija buke koja je idealna za više frekvencije, dok će niže frekvencije i dalje biti čujne. Silikonski nastavci koji se stavljaju u uho dolaze u tri veličine te je bitno da odaberete onaj koji vam paše te radi solidnu izolaciju bez da vam smeta kroz dulje vrijeme nošenja slušalica. No, to nije jedini silikonski dio na slušalicama.

Drugi detalj je silikonsko “krilo” koje se drži oko sredine slušalice, a služi za još bolje držanje slušalice u uhu pri agresivnijim pokretima tijela i glave. Ovi nastavci također dolaze u nekoliko veličina pa je najbolje da uzmete vremena i odaberete idealne za svoje uho. Krilo se zakrene tako da uđe pod unutarnji nabor uha, kako će vam biti i demonstrirano na uputstvima ako niste sigurni u vezi nošenja slušalica. Ako skinete silikonsko krilo vidjet ćete da se slušalice sastoje od sendviča tri vrste plastike, sive unutarnje, prozirne srednje i crne sjajne vanjske. Prozirna plastika vodi svjetlost koja se vidi s vanjske strane slušalica u obliku prstena te služi za prikazivanje obavijesti i stanja slušalica primjerice prilikom povezivanja. Srednja površina unutar prstena je osjetljiva na dodir te vam omogućuje stvari poput kontrole glazbe, kontrole poziva te pozivanje asistenta mobitela.

Philips Sports 7000 2

Kućište u kojem slušalice dolaze ima dizajn valjka, s mehanizmom izvlačenja unutarnje strane kako bi se došlo do samih slušalica. Jednostavno primite rub kućišta, koji ima rebraste strane za lakše hvatanje prstima, i povucite ga prema van. Kućište se drži zatvoreno magnetima te će samo na trenutak pružiti otpor od otvaranja, a ostatak je jednostavan. Unutarnji dio kućišta može se izvući dovoljno da se u potpunosti vide slušalice, koje se lagano vade i vraćaju jer ih također navode magneti. Na dnu kućišta primijetit ćete dvije LE diode koje svijetle ultraljubičastim svijetlom te ubijaju do 99,9% bakterija na unutarnjem dijelu slušalica u koji su usmjerene. Postupak traje dvadesetak sekundi nakon zatvaranja, a vidjet ćete obavijest u obliku bijele lampice s vanjske gornje strane kućišta. Ako lagano otvorite kućište bez jedne slušalice možete vidjeti LED-icu u akciji, s laganim svijetlom koje “curi” van UV spektra.

Korištenje samih slušalica je vrlo jednostavno jer nemaju aplikaciju s kojom dolaze, već ih jednostavno pronađite na Bluetooth listi mobitela jednom kada otvorite kutiju. Povezuju se brzo, a možete ih koristiti i jednu po jednu ako želite biti svjesni svoje okoline. Slušalice nemaju napredne funkcije poput aktivne izolacije buke, a baterija traje oko 6 sati rada na umjereno glasnim postavkama, dok kućište podržava još dva puna punjenja. Sam zvuk mogao bi podijeliti korisnike jer dublji tonovi nisu previše istaknuti, dok su frekvencije pjevača dodatno istaknute. Srednji tonovi također su lagano prigušeni te ponekad nejasni kada u pjesmi postane gužva, pogotovo kada se uključe činele. Ako slušate umjerenom glasnoćom zvuk je još solidan, no za one koji vole glasnu glazbu nedostatak “udarca” dubokih tonova čini glazbu pomalo praznom.


Philips Sports TAST702 bile su dio usporednog testa slušalica iznad 800 kuna 

tablica slusalica

USPOREDNI TEST: KOJE IN-EAR TWS BLUETOOTH SLUŠALICE KUPITI?

TEST NAJBOLJIH BEŽIČNIH SLUŠALICA U DVIJE KATEGORIJE

Tržište je puno brojnih modela TWS slušalica svih cjenovnih razina te više stvarno nema razloga da se zaplićete u žice dok ste u pokretu

(Stranica 1 od 2)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 2)

Više informacija

  • Model: Sports TAST702
  • Proizvođač: Philips
  • Tip: in-ear bežične slušalice
  • Mreža: Bluetoooth 5.0
  • Dimenzije / masa: 6,4 g
  • Veličina drivera: 6 mm
  • Ostalo: SBC, AAC codec, IPX5
  • Ustupitelj i cijena: TP Vision www.philips.hr Cijena: 1.259,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Philips Sports TAST702

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Philips Sports TAST702 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.