Samsung HW-T550

Samsung HW-T550

Dotjeran i upristojen

T550 model je kvalitetom reprodukcije vrlo sličan modelu T450, s obzirom na to da se i dalje radi o 2.1 kanalnom setupu.

Ovaj Samsungov soundbar diže performanse za nivo u usporedbi s jeftinijim T450 modelom, no najveće su razlike u drugim dijelovima sustava. Prvo što primjećujemo svakako su dizajn i kvaliteta izrade. Plastika više nije „sakrivena” tkaninom, već ima atraktivni dizajn koji se lako može uklopiti s modernim televizorom. Gornja strana i rubovi imaju glatku plastiku matirane crne boje, dok je prednja strana zaštićena metalnom rešetkom.

 

Sasmung T550 7 of 11

Okvir soundbara lagano je zakošen, što mu daje premium izgled po atraktivnoj cijeni. Kao i ostatak Samsungove soundbar linije, također ima ugrađen mali zaslon ispod prednje rešetke te se uključuje kada počnete koristiti daljinski upravljač kako biste doznali trenutne postavke poput glasnoće, razine dubokotonca ili pak u kojem EQ modu se nalazite. Kad smo kod toga, uz soundbar dobivate moderni daljinski upravljač nalik onome koji se dobiva uz premium Samsung televizore, no gumbi imaju drugačije zadatke vezane za zvuk.

Kao i T450 model, ovaj soundbar ima 2.1 kanalni sustav, što znači da će proizvesti standardni stereo zvuk. No broj samih zvučnika se povećao, pa ih soundbar ima četiri, dva sa svake strane. Bolji zvučnici osjetno popunjavaju srednje tonove, pogotovo kod reprodukcije glazbe na višoj glasnoći, gdje je manje zamjetno „stišavanje” srednjih tonova kako bi visoki ostali jasni pri glasnoj reprodukciji, u usporedbi s T450 modelom. Od tri modela na testu, ovaj ima i srednje dimenzije, sa 86 cm širine i 8,5 cm dubine. Visina zvučnika ostaje oko 5,5 cm, što ga čini solidnim odabirom za sve osim najnižih televizora.

 

Sasmung T550 1 of 11

Od konektivnosti, ovaj soundbar ima opciju primanja digitalnog optičkog signala, kao i HDMI ARC signala. HDMI je i glavna razlika u usporedbi s T450 modelom. Dok optički signal osigurava čisti prijenos, ne možemo reći da ćete biti na gubitku s HDMI konekcijom. Povrh toga, jednom kada je povezan na HDMI, televizor prepoznaje zvučnik te ga se može kontrolirati daljinskim upravljačem samog televizora (glasnoću), pa vam neće trebati odvojeni daljinski za baš svako upravljanje, već samo kada poželite promijeniti specifične postavke.

Soundbar ima i Bluetooth funkcionalnost, tako da je lako povezati se s mobitelom te na taj način puštati glazbu.

 

Dubokotonac

Ovaj soundbar dolazi u paketu s dodatnim dubokotoncem. Ima dimenzije od 20 x 35 x 29 centimetara, a sami je zvučnik s prednje strane, prekriven tkaninom. Možete ga smjestiti bilo gdje u prostoriji, s obzirom na to da se sa soundbarom povezuje bežično, i potrebna mu je samo utičnica za napajanje. Što se zvuka tiče, osjetno poboljšava kvalitetu sveukupne reprodukcije zvuka, kako u glazbi, tako i u filmovima te ostalom video sadržaju.

 

Sasmung T550 5 of 11

Samsung vam pruža veliku količinu prilagodbe rada, od izravnog pojačavanja ili oslabljivanja dubokotonca do raznih EQ postavki, stoga i da se nađete u situaciji da na glasnijim postavkama počne tutnjati, možete ga oslabiti za jednu do dvije razine. Ovaj subwoofer ipak ne može reproducirati jako duboke frekvencije koje se mogu čuti, primjerice, kod akcijskih filmova.

 

Zvuk

Soundbar sam po sebi nudi odličnu kvalitetu reprodukcije za dvokanalni sustav. Ima četiri zvučnika, a dodatni dubokotonac značajno obogaćuje kvalitetu reprodukcije. Soundbar podržava i surround reprodukciju, no sa samo dva kanala iskustvo neće biti toliko impresivno kao kod višekanalnih sustava. Ako vam je važna glasnoća, sustav može postati veoma glasan, dovoljno da veću prostoriju ispuni glazbom bez većih distorzija, pa može uživati i veći broj ljudi, ovisno o uputama struke, koje treba uvažiti.

 

Sasmung T550

Gledanje filmova, emisija i serija daleko je veći užitak s ovakvim ozvučenjem, a soundbar ima i smart funkciju prilagođavanja EQ-a ovisno o sadržaju. Podržava Dolby Audio i DTS standarde, kao i DTS:X, a možete mu naknadno dodati još bežičnih zvučnika.

USPOREDNI TEST SOUNDBAR SUSTAVA

Jer doživljaj može biti toliko bolji

Za usporedbu smo odabrali veći broj atraktivnih mainstream soundbarova, a cilj je bio vidjeti može li se i koliko poboljšati doživljaj zvuka na televiziji.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung HW-T550

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung HW-T550 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.