Samsung HW-T450

Samsung HW-T450

Povoljan ulazak na soundbar scenu

Ovaj 2.1-kanalni soundbar pruža vam poboljšanje TV zvučnika zahvaljujući direktnom usmjerenju prema slušatelju, kao i solidnom subwooferu.

T450 početni je model među Samsungovim soundbarovima, no donosi i atraktivne detalje koji će svakako poboljšati audio iskustvo na vašem televizoru. Zanimljivo je da ovaj soundbar kao jedinu opciju audio inputa ima digitalni optički utor. Naravno, dobivate i optički kabel, no trebat će vam kompatibilni uređaji za audio reprodukciju. Sa soundbarom se možete povezati i putem Bluetootha, no kvaliteta sadržaja je tim putem limitirana, a Bluetooth audio također malo kasni što čini gledanje videa manje nego idealnim iskustvom.

 

Samsung T450 6 of 8

 

Kako se ipak radi o entry level proizvodu, cijeli je izrađen od jednostavne plastike, a vizualno ga spašava gusta tekstilna mrežica presvučena s prednje i gornje strane. Na vrhu u sredini soundbara i dalje dobivate fizičke gumbe za brzu kontrolu glasnoće i izvora, a za detaljniji setup u kompletu imate solidan daljinski upravljač. U kontroli vam pomaže mali zaslon koji se nalazi na sredini prednjeg dijela zvučnika ispod tekstila te se vidi jedino kada počnete prčkati po daljinskom upravljaču, a pokazuje vam detalje poput trenutne glasnoće ili moda slušanja u kojem ste trenutno.

Kako se radi o 2.1 sustavu, iako su podržani Dolby Digital i DTS formati, i dalje nemate istinsko surround iskustvo skupljih modela. Međutim, soundbar proširuje soundstage te ga je ugodno slušati, iako bi oni koji sjede na rubovima mogli propustiti neke stereo trenutke. Dimenzije ovo soundbara nešto su podnošljivije od ostatka Samsung ponude te se s 87 cm širine i dalje može uklopiti s 50 inčnim televizorima.

 

Samsung T450 1 of 8

Visina od svega 5,3 cm također ne bi trebala smetati većini televizora. Spomenimo da se sa dubokotoncem povezuje potpuno bežično te je svega nekoliko trenutaka nakon spajanja na struju povezan gdje god ih razmjestili u sobi. Sa soundbarom osim daljinskog upravljača i optičkog kabla dobivate i standardne držače za lagano montiranje sustava na zid.

 

 Subwoofer

Uz soundbar dobivate i solidan dubokotonac, koji će pojačati doživljaj slušanja svog sadržaja, no nema sposobnost reprodukcije jako dubokih tonova, primjerice kod akcijskih filmova. Dubokotonac ima zvučnik sprijeda, dok se straga nalazi standardni dvopinski utor za napajanje, kao i gumb za uparivanje u slučaju da se zvučnici ne uspiju pronaći.

 

Samsung T450 5 of 8

Otvor za zrak je na vrhu stražnje strane, a prednji zvučnik također je prekriven tkaninom kako bi bio manje upadljiv u prostoru.

 

Zvuk

 Ovaj soundbar je, kao i ostali od Samsunga, više fokusiran na “topliji” zvuk, odnosno visoki tonovi su lagano prigušeni, dok su dublji i srednji malo izraženiji. Tu krivulju, naravno, možete sami prilagoditi te ju “izravnati” ovisno o svojim preferencijama. Na svim glasnoćama slušanje razgovora ostaje kristalno čisto, bilo da se radi o standardnoj televiziji ili gledanju YouTubea, a filmovi dobivaju novu razinu živosti, no ipak su limitirani sa samo 2 kanala.

 

Samsung T450

 

Zvučnik može biti impresivno glasan za svoju veličinu te ispuniti glazbom veću sobu s brojem ljudi koliko god struka odluči da ih se može okupiti na jednom mjestu. Glazbu je, naravno, lagano puštati i putem Bluetootha, a kako se radi o optičkom izlazu, soundbar može raditi sinkronizirano sa zvučnicima televizora.

 

USPOREDNI TEST SOUNDBAR SUSTAVA

Jer doživljaj može biti toliko bolji

Za usporedbu smo odabrali veći broj atraktivnih mainstream soundbarova, a cilj je bio vidjeti može li se i koliko poboljšati doživljaj zvuka na televiziji.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung HW-T450

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung HW-T450 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.