Samsung Q60T Soundbar

Samsung Q60T Soundbar

Provjerite imate li dovoljno prostora

Najbolji Samsungov soundbar na testu pun je modernih mogućnosti, no tako mu rastu i dimenzije. Svakako preporučujemo veliki televizor kako bi sve sjelo na svoje mjesto.

Iako je jedan od većih soundbarova, Q60T zapravo je mid-range ponuda od Samsunga te kao takva ipak nema sve mogućnosti koje biste možda željeli. Riječ je o 5.1 sustavu zvučnika koji imaju vrlo impresivnu glasnoću. S 98 cm duljine soundbar je idealan za 55+ inčne televizore te nudi vrlo širok soundstage. Sam soundbar ima čak osam zvučnika s odvojenih 5 kanala te jedan odvojeni dubokotonac. Tri zvučnika usmjerena su prema naprijed te nude odlično stereo iskustvo, dok srednji zvučnik pojačava frekvencije razgovora u filmovima i emisijama za kristalan i jasan zvuk.

 

Sasmung Q60T 4 of 10

Ostala dva zvučnika usmjerena su prema stropu prostorije te im je zadatak dati “prostorno ozvučenje”. Ovaj efekt popularizirao je Dolby Atmos, no ovaj model ga, nažalost, ne podržava. Samsung tehnologiju naziva Acoustic Beam te se iz gornjeg dijela soundbara zvuk usmjeruje prema stropu i zidovima kako bi se ponovno odbili prema korisniku, no dali dojam da zvuk dolazi sa više strana. Standard koji za to ovaj soundbar podržava je DTS Virtual: X te je za idealne rezultate najbolje i gledati kompatibilan sadržaj.

 

Sasmung Q60T 2 of 10

Naravno, način rada možete upaliti i za ostale izvore, no u tom slučaju su značajno smanjeni duboki tonovi. Prednja strana zvučnika, kao i krov, ima perforiranu mrežu kako bi zvuk nesmetano mogao prolaziti, dok je ostatak kućišta plastičan. Ima atraktivan tamno sivi mat finiš koji zvučniku daje moderan dvobojan dizajn. U desnom kutu nalazi se mali zaslon koji vam daje informacije o trenutnom stanju postavki kada ga kontrolirate daljinskim upravljačem.

Koristi isti daljinski kao i bolji Samsungovi TV modeli, no gumbi imaju drugačije zadatke. Tako možete odvojeno kontrolirati razinu dubokih ili visokih tonova, a soundbar uz njih nudi još nekoliko predefiniranih EQ postavki od kojih je jedna “gaming”, kao i DTS: X. Stražnja strana je standardno plastična te ima dva udubljenja. Jedno je za napajanje, a drugo nudi više utora za audio signal.

 

Sasmung Q60T 3 of 10

Imate opciju digitalnog optičkog ulaza, zatim HDMI ARC, kao i Full HDMI Pass-Through (u jedan HDMI spajate izvor, naprimjer BluRay čitač ili konzolu, a drugi spajate s televizorom). Sustav također podržava i Bluetooth spajanje za lagano puštanje glazbe.

 

Subwoofer

Dubokotonac ima dimenzije od 20 x 35 x 30 cm te mu je zvučnik s desne strane pa ga je idealno postaviti lijevo od subwoofera. Postavljanje svakako olakšava činjenica da se sa soundbarom povezuje bežično te ne zahtijeva nikakvo dodatno postavljanje niti petljanje: jednostavno je povezan i veza se ne prekida. Dok značajno obogaćuje sav sadržaj koji puštate i nudi puno topliji zvuk, jednom kada sustav navinete do kraja, ipak savjetujemo da ga ne “pojačavate” jer će imati problema s reprodukcijom dubokih tonova.

 

Zvuk

Standardan zvuk iz soundbara odlično se čuje iz svih smjerova, no za pravo surround iskustvo ipak trebate biti što bliže sredini zvučnika. Sustav može reproducirati vrlo glasan i precizan zvuk, no ipak smatramo da virtualni DTS: X koji koristi dodatne zvučnike na krovu zvučnika ne daje impresivan zvuk poput Q70T modela s Dolby Atmos standardom.

 

Sasmung Q60T

Visoki tonovi su malo smanjeni te su u standardnom načinu izraženiji srednji i duboki. Naravno, sve možete prilagoditi preko EQ postavki kako bi responzivnost kroz cijeli pojas bila ujednačenija, ovisno o sadržaju koji konzumirate.

USPOREDNI TEST SOUNDBAR SUSTAVA

Jer doživljaj može biti toliko bolji

Za usporedbu smo odabrali veći broj atraktivnih mainstream soundbarova, a cilj je bio vidjeti može li se i koliko poboljšati doživljaj zvuka na televiziji.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung Q60T Soundbar

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung Q60T Soundbar - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.