LG SN5Y Soundbar

LG SN5Y Soundbar

Korak u svijet boljeg zvuka

LG nudi niz soundbar rješenja za uživanje u kućnim kinima, uz fokus na nešto višu cjenovnu razinu, pa je ovo njihov entry-level model.

Tanki profili televizora jednostavno nemaju mogućnost da naprave solidno audio rješenje. LG, inače proizvođač vrhunskih (tankih) OLED rješenja, također proizvodi i ogroman broj soundbarova, uz godišnje osvježenje verzija, koje neprestano dobivaju nove mogućnosti. Ako kupujete novi televizor, jedna stvar koja vas sigurno neće očarati svakako je njihov zvuk. SN5Y tako je njihova verzija soundbar sustava u starter kategoriji, za one koji žele poboljšati svakodnevni doživljaj gledanja televizije, no nisu spremni dati pola cijene novoga skupljeg televizora za zvuk.

SN5Y dolazi kao set s glavnim soundbarom te odvojenim dubokotoncem za bogatiju reprodukciju zvuka. Sa širinom od 89 cm i visinom od 5,7 cm, ne bi trebao smetati televizorima, a idealan je za moderne 50+ inčne televizore. Lako se pričvršćuje za zid te dolazi s držačima u paketu. Dizajn za ovaj model je crna plastika s metalnom rešetkom sprijeda. Kako bi dodali malo žara, plastika na krovu soundbara je otisnuta tako da ima kožnu teksturu.

 

LG SN5Y 6 of 10

Osim logoa, isprva nećete primijetiti mnogo detalja, no na desnom rubu soundbara nalaze se gumirani gumbi za izravno upravljanje. Možete podešavati glasnoću te birati izvore zvuka, kao i uključiti sami soundbar. Straga imamo standardno skrivene sve utore, podijeljene u dva odjeljka. Za cijenu dobivate solidni set ulaza, koji uključuju HDMI passthrough, ARC podršku, digitalni optički ulaz te, naravno, Bluetooth 4.0 podršku za puštanje glazbe izravno s mobitela.

Sami soundbar ima dvokanalni sustav, a svaki se kanal sastoji od dva zvučnika: jednog visokotonca te jednog ovalnog woofera za širu reprodukciju zvuka. Maksimalna snaga soundbara je 90 W za svaki kanal, plus 220 W za dubokotonca, što ukupno čini 400 W snage – solidno za veće prostorije i glasnije slušanje glazbe. U sredini soundbara, ispod prednje rešetke, nalazi se mali zaslon, koji će jasno prikazati sve postavke koje birate pomoću daljinskog upravljača te se ugasiti kada ga ne dirate kako ne bi smetao. Daljinski upravljač ima solidno organizirane gumbe, koji su dovoljno veliki da ih pogodite i u mraku.

 

LG SN5Y 7 of 10

Naravno, ako je soundbar povezan HDMI-jem, glasnoćom možete upravljati i standardnim daljinskim od televizora. Osim glasnoće, daljinski ima i odabir za razne QE postavke, podešavanje dubokotonca te biranje ulaznog signala. LG i za entry soundbar nudi aplikaciju te njime možete upravljati i preko Android mobitela. Jedan od rijetkih bonusa u ovoj cijeni je i automatsko paljenje i gašenje soundbara. Kada dobije ulazni signal, jednostavno se sam pali, a isto tako u suprotnom slučaju gasi.

 

Subwoofer

S dimenzijama od 18 x 39,4 x 29 cm srednje je veličine od svih na testu te se njegova prisutnost itekako osjeti. Impresivne je snage, pa možete dodati tutnjanje i kod tihog slušanja glazbe. Naravno, ako navinete zvuk na 11, morat ćete ga malo ublažiti kako ne bi proizvodio distorzije. Dubokotonac ima zvučnik od 6” s prednje strane te ga lako možete smjestiti bilo gdje u sobi, s obzirom na to da se sa soundbarom povezuje bežično te mu je samo potrebno standardno dvopinsko napajanje.

 

Zvuk

Kao što smo rekli, ovo je entry level dvokanalni soundbar s dodatnim subwooferom. Jasno će usmjeriti stereo zvuk izravno prema slušatelju, pružajući vrhunsku kvalitetu prilikom gledanja standardne televizije ili YouTube videa. Za glazbu može biti dovoljno glasan i za veće prostorije s više ljudi, naravno unutar broja preporučenog od struke za okupljanje u zatvorenom. Primjećujemo da, dok su viši tonovi vrlo jasni i izraženi, a oni duboki potpomognuti subwooferom, srednji tonovi nešto su tamniji te ih nije lako jasno razaznati.

 

LG SN5Y

To se primjećuje i kod gledanja drugog sadržaja te će razgovor uvijek biti vrlo jasan, što god gledali. Dok je soundbar u stereo konfiguraciji, podržani su i surround efekti poput DTS:X-a, no efekt je virtualan te ne možemo reći da ćete dobiti istinsko iskustvo kao kod 5.1 sustava.

USPOREDNI TEST SOUNDBAR SUSTAVA

Jer doživljaj može biti toliko bolji

Za usporedbu smo odabrali veći broj atraktivnih mainstream soundbarova, a cilj je bio vidjeti može li se i koliko poboljšati doživljaj zvuka na televiziji.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za LG SN5Y Soundbar

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

LG SN5Y Soundbar - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.