Microsoft Surface Go 3

Microsoft Surface Go 3

Samo za odabrane

Možda ne znaju svi da Microsoft proizvodi tablete. Rijetko kad ćete ih vidjeti, ali vjerujte nam, postoje, a zašto su baš toliko rijetki - pročitajte.

Microsoft Surface Go 3 je Windows tablet od 10,5 inča koji, za razliku od većine, ima ugrađen stalak. Zamišljen je da se koristi u kombinaciji s bežičnom tipkovnicom kako bismo dobili funkcionalnosti prijenosnog računala, ali tipkovnicu morate zasebno kupiti. Na prvi pogled izgleda gotovo identično svojem prethodniku Microsoft Surface Go 2, a čini se da je jednaka i kvaliteta izrade.

Svi priključci Surface Go 3 nalaze se na desnoj strani. Tipke za paljenje i glasnoću nalaze se na gornjem rubu, dok je microSD čitač skriven iza postolja. Kada smo ga upalili, primijetili smo da zaslon ima poprilično oštru sliku zahvaljujući Full HD rezoluciji. Neobično je da možete sniziti brzinu osvježavanja zaslona sa 60 Hz na 48 Hz, što bi trebalo usporiti potrošnju baterije, a tu je i Corning Gorilla Glass 3 koji će ga štititi od ogrebotina.

Nažalost, tablet ima relativno slabi Intelov CPU i integriranu grafiku, što znači da se može nositi samo s jednostavnijim zadacima. Naš Microsoft Surface Go 3 ima je Pentium Gold 6500Y procesor, a vama bismo preporučili da također razmislite i pogledate model s Intel Core i3-10100Y procesorom jer je nešto snažniji. Zbog relativno slabog Gold 6500Y procesora, ovaj model je prikladan za pregledavanje weba i reprodukcija videozapisa, ali nije idealan za zahtjevnije poslove i igranje.

Baterija bi trebala pružati otprilike osam sati rada, bar tako tvrde. Realna situacija je da će vam baterija trajati maksimalno šest sati ako ga planirate koristiti neprestano. Malo je nezgodno što tablet ima samo jedan USB-C priključak, pa bi možda bilo zgodno nabaviti neki docking station.

Surface Go 3 dostupan je sa 64 GB eMMC pohranom ili 128 GB PCIe NVMe SSD-om. Model sa 128 GB pohrane možete dobiti samo ako nadogradite memoriju na 8 GB. Želite li model koji neće ubrzo zastarjeti, najbolje je nabaviti model sa SSD-om od 128 GB i 8 GB memorije. Ne samo da ćete dobiti više prostora za spremanje podataka, SSD je znatno brži od eMMC pohrane, pa će zbog toga cijeli tablet biti brži i bolji. 4 GB memorije je minimum da uopće pokrenete Windows 11, a gdje su tek onda ostali programi.

No nije sve tako sivo. Model koji smo testirali ima i svoje prednosti. Ukupno iskustvo s njime bilo je sasvim solidno. Osnovne aplikacije su radile i multitasking nije previše štekao. Ono što nas je jako iznenadilo jest kvaliteta kamere. Kvaliteta slike stvarno je izvanredna. Slika ima puno finih detalja, a boje izgledaju prirodno. Kada sam testirao stražnju 8 MP kameru da vidim koliko brzo i precizno pojedini tableti mogu skenirati naslovnicu Vidija, Surface Go 3 je bio očiti pobjednik.

 

Microsoft Surface Go 3 2

Nisam dokument, ali me dobro skeniralo.

 

Svi tableti imali su problema sa specifičnom crnom crtom pri dnu i mislili su da je tu kraj naslovnice, osim modela Surface Go 3. On bi svaki put iz prve prepoznao cijelu naslovnicu i samo s jednim klikom bi ju uspješno skenirao. To vam može biti veliki plus ako morate skenirati puno dokumenata. Kod slikanja na daljinu se pak nije previše iskazao.

Surface Go 3 također podržava Microsoft Surface Pen, koji ima neke zgodne prečace koji će vam omogućiti da se na brzinu bacite na vođenje bilješki. Malo sam njime crtali u aplikaciji Microsoft Whiteboard i otkrili da nema puno kašnjenja. No nažalost, iskustvo nije baš kao da pišete po papiru. Impresivnije iskustvo sam imao kod nekih drugih tableta, pa sam osjećaj pisanja možda neće baš zadovoljiti umjetničke duše koje su planirale tablet koristiti prvenstveno za crtanje.

 

Microsoft Surface Go 3 3

Pokažite prijateljima vaše taktike, ili nemojte.

 

Ovaj tablet više je namijenjen za poslovne ljude i menadžere koji će ga koristiti kao jako moćan rokovnik. Za vođenje bilješki, sastanke, pregledavanje dokumenata i pokoju seriju Microsoft Surface Go 3 bit će vam dovoljan. Ako ste planirali puno crtati i igrati igre, savjetujemo vam da potražite snažnije modele.

 

Microsoft Surface Go 3 4

 

Više informacija

  • Model: Surface Go 3
  • Ukupna ocjena: 4,33
  • Proizvođač: Microsoft
  • Operativni sustav: Windows 11 Home u S mode
  • Procesor: Intel Pentium Gold 6500Y / Core i3-10100Y
  • Radna memorija: 4 / 8 GB
  • Memorija: 64 GB eMMC drive / 128 GB SSD
  • Ekran: 1920 x 1280 piksela
  • Baterija: 8 000 mAh
  • Dimenzije i masa: 245 x 175 x 8,3 mm, 544 g
  • Plus: ugrađeni stalak, kvaliteta kamere, skeniranje zahtjevnih dokumenata
  • Minus: slab CPU i grafika, baterija, samo jedan USB-C priključak
  • Ustupitelj i cijena: HG spot, hgspot.hr, Cijena: 3.729 kn / 494,92 €
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Microsoft Surface Go 3

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Microsoft Surface Go 3 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.