Samsung Galaxy A35

Samsung Galaxy A35

Dobrodošli u Samsung

Novi A35 je dobio nadogradnje na ključnim mjestima te je zamijenio prošlogodišnju verziju na najbolji mogući način.

Nakon brojnih Samsungovih flagship modela koje smo testirali, imamo priliku vidjeti što nude i za nas ostale u svojoj ponudi. Serija A predstavlja odličan omjer uloženog i dobivenog, a novi A35 dobio je nadogradnje ove godine na, po nama, ključnim mjestima te je lako zamijenio prošlogodišnju verziju.

Na prvi pogled, novi A35 nije puno drugačiji od prošlogodišnjeg, no Samsung se drži svog uspješnog dizajna kroz cijelu liniju, pa tako i A35 zadržava prepoznatljiv izgled. Ono što se promijenilo su materijali te sada sprijeda nailazimo na bolje Gorilla Glass Victus+ zaštitno staklo, a straga je plastika također zamijenjena ojačanim staklom, što znači puno manje grebanja i osjećaj u ruci koji se približava premium liniji.

Obrub mobitela ostaje plastičan što s jedne strane znači da bolje upija potencijalne udarce, no kao i sa svakim mobitelom, savjetujemo da kupite maskicu kako bi ostao jednako očuvan kao prvoga dana. Dizajn okvira je takav da sa svih strana ima ravnu matiranu površinu u boji mobitela sa blago zakrivljenim obrubom kako bi bio ugodniji za nositi, a samo oko gumbi za zaključavanje i glasnoću imate lagano zadebljanje, pa ćete ih lako naći u svakom trenutku.

Stakla sprijeda i straga su potpuno plosnata pa ni zaštitne naljepnice nisu problem. Mobitel zadržava dijagonalu od 6,6” i FullHD+ rezoluciju od 1.080 x 2.340 piksela s brzinom osvježavanja do 120 Hz i svjetlinom do 1.000 nitsa, što smatramo solidnim standardom za sve od scrollanja društvenim mrežama do gaminga jer će sav prikaz biti vrlo oštar. Za dobivanje maksimalne svjetline, kao i kod većine OLED zaslona, morate omogućiti automatsku kontrolu te kada mobitel detektira dovoljno ambijentalnog svjetla, pojačava ekran da bude čitak u svim situacijama.

 

Samsung-Galaxy-A35-5.jpg

Prepoznatljivi dizajn:  kamera pronalazimo i na ovom modelu iz A serije. Glavna, ultraširoka i makro kamera će imati odlične performanse danju

 

Novi senzor za glavnu kameru

Kamera na vrhu sada i u ovom modelu ima dizajn sitnog otoka umjesto „suze“, a riječ je o senzoru sličnih performansi kao i prošle godine s 13 MP rezolucijom solidne oštrine kada ima dovoljno svjetla, a tu je i 4K snimanje. Kamere ovog mobitela su možda najveća razlika u usporedbi s Galaxy A55 modelom jer se koriste senzori manjih dijagonala te će slike imati odlične performanse danju, no večernje scene su izazov ako subjekt, kao i snimatelj, nisu posve mirni.

Glavna kamera ima novi 50 MP senzor male dijagonale od 1/1,96”, no zato i dalje podržava brzi PDAF te je optički stabilizirana za odlične 4K snimke. Ultraširoka kamera ima 8 MP i dijagonalu od svega 1/ 4” te joj je potrebno dosta svjetla za solidnu fotografiju, no svakako izbjegavajte imati ljude na samim rubovima slike radi distorzije. Dok kameru možete iskoristiti za snimanje, nema autofokus, pa imajte obzira koliko se približavate subjektu.

Na kraju, tu je i makro kamera s 5 MP, što ju stavlja među bolje na tržištu te vam omogućuje vrlo zanimljiv i jedinstven pogled na sitan svijet oko vas, ako ju znate iskoristiti, i nudi vam intenzivan Bokeh efekt.

Na kraju nam ostaje sam hardver mobitela. Koristi se Samsungov poznati čipset, Exynos 1380 koji se već koristio prošle godine na jačim modelima. Ima solidne performanse za mid-range mobitel te nismo naletjeli na zastajkivanja u svakodnevnom radu.

Izazov mu mogu predstavljati noviji gaming naslovi, no optimizirane mainstream igre rade bez problema. Uvelike ovisi kakve igre preferirate i planirate li uopće igrati, no s 8 GB radne memorije i 128 GB pohrane testnog modela, uz pravilno korištenje cloud servisa, može dugo godina raditi bez zastajkivanja. Bez igranja, velika 5.000 mAh baterija osigurava do dva dana rada na mobitelu, ovisno o vašim navikama. Puni se brzinom do 25 W, no morat ćete punjač kupiti odvojeno.

 

tablica-samsung-a35.jpg

 

Više informacija

  • Model: Galaxy A35
  • Performanse: Vrlo dobre
  • Proizvođač: Samsung
  • Operativni sustav: Android 14, OneUI 6.1
  • Procesor: Samsung Exynos 1380
  • Grafički sustav: Mali-G68 MP5
  • Pohrana: 128 GB
  • Memorija: 8 GB
  • Konektor: USB-C 2.0
  • Ekran: Super AMOLED 120 Hz, 1.000 nitsa, 1.080 x 2.340p
  • Stražnja kamera: 50 MP, 1/1,96”, PDAF, OIS 8 MP, ultraširoka 123°, 1/4” 5 MP Makro / 3”, 4K snimanje Baterija: 5.000 mAh, 25 W
  • Prednja kamera: 13 MP, 1/ 3”, 4K snimanje
  • Baterija: 5.000 mAh, 25 W
  • Dimenzije i masa: 161,7 x 78 x 8,2 mm / 209 g
  • Plus: Moderniziran dizajn selfie kamere u kombinaciji s boljim hardverom
  • Minus: Večernje scene kod slikanja zahtijevaju vrlo mirnu ruku
  • Ustupitelj i cijena: Samsung samsung.com/hr Cijena: 379,00 €
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung Galaxy A35

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.