Honor 90

Honor 90

Fokus na najbitnijem

HONOR je lansirao još jedan uređaj, ovog puta ciljajući mid-range cijene, s vrlo zanimljivim specifikacijama i dizajnom koji će sigurno privući kupce.

Slaganje 2

Imali smo prilike isprobati nekoliko nedavnih HONOR mobitela, od kojih je svaki kupcu donio značajke koje sežu iznad tražene cijene uređaja, a sve je uvijek upakirano u atraktivan dizajn. Novi HONOR 90 nastavlja taj trend, a ponuđene specifikacije odmah su nas u startu nagnale da vidimo o čemu je tu riječ.

Poveli smo novi mobitel na druženje u zadnjih par tjedana, da vidimo kako se može nositi s gamingom, svakodnevnim radom, ali i odlaskom na vikend druženje kako bismo provjerili može li baterija izdržati vikend slikanja i snimanja avantura s kojima smo se susreli. Kao i uvijek, tu je i korištenje navigacije kako bismo ostali na pravom putu u svakom trenutku.
Standard je postavio HONOR 70 prošle godine s odličnim trajanjem baterije bez puno kompromisa na performansama, zahvaljujući optimiziranom sustavu i velikoj bateriji.

Dok HONOR 90 donosi bolje specifikacije, očekujemo i vrhunsko trajanje baterije po kojoj je HONOR postao prepoznatljiv.

Slaganje 3

Vrhunski zaslon

Vikend roštiljanja uz kupanje u Korani pored Karlovca pokazao se odličnom prilikom da vidimo što mobitel može učiniti za nas. Sve kreće postavljanjem mobitela za navigaciju, povezivanje Bluetoothom na automobil kako bismo putem mogli do kraja navinuti omiljene hitove. Uglavnom kod navigacije, dok je zaslon upaljen, uključimo i štednju baterije, a s obzirom da zaslon na novom HONOR 90 može postići do 1.600 nita svjetline, nije problem jasno vidjeti upute niti kada ga obasja sunce.

20230716 162759

 

Kada smo kod zaslona, isprobali smo i streaming multimedije u obliku YouTubea i Netflixa, a mobitel podržava sve bitne standarde za prikaz HDR sadržaja i to na zaslonu rezolucije 2.664 x 1.200 piksela koji koristi AMOLED tehnologiju, što je inače rezervirano za premium segment, pogotovo kad uračunamo i visoku svjetlinu od 1.600 nita. Tu je i adaptivnih 120 Hz osvježenja, a HONOR se potrudio i minimizirati prikaz štetnog plavog svjetla za što ima i certifikate trećih strana, pa večernje surfanje i multimedija više neće toliko umarati vaše oči.

20230716 162752

 

Zapravo, zaslon je dobio ogroman fokus, pa uz to dobiva i vrlo visoku frekvenciju osvjetljenja kako bi se izbjegao efekt titranja kod niske svjetline, prepoznatljiv kada u mobitel uperite kameru, koji može kod lošijih zaslona smetati dok ga gledate.

Zanimljiv detalj je da je staklo mobitela sprijeda zakrivljeno sa sve četiri strane što ga čini vrlo ugodnim za držanje u ruci. S druge strane, sam ekran je ravan i nećete dobiti efekt prelijevanja boja i svjetline, tako dobivajući najbolje od oba svijeta.

Sa stražnje strane, osim atraktivnih boja od kojih mi na korištenju imamo „Smaragdno Zelenu“, dobivate i napredan sustav kamera od kojih glavna širokokutna koristi 200 megapikselni senzor za dobivanje iznimno oštrih i bojama bogatih slika u svim uvjetima. Ako trebate proširiti kadar, tu je i ultraširoka kamera koja zahvaljujući autofokusu ima puno oštrije slike od dobrog dijela konkurencije. Uz to, autofokus joj omogućuje i slikanje oštrih Makro fotografija.

Obje kamere straga, kao i selfie kamera, podržavaju i 4K video snimanje sa stabilizacijom za dobivanje vrhunskih snimki u svakom trenutku. Čak i selfie kamera od 50 megapiksela može slikati u punoj rezoluciji za dobivanje iznimno oštrih slika.
Imali smo priliku isprobati kamere za vrijeme roštiljanja, ali i na kupanju gdje smo uhvatili predivne boje Korane, netom prije skakanja u vodu. Imajte na umu da dok prolijevanje tekućine na mobitel neće imati negativnih efekata, ipak nemojte s njime skakati u vodu. 

Malo odmora dok se ugrijete i možete odigrati koju rundu omiljene igre makar bili na direktnom suncu zahvaljujući zaslonu s visokim kontrastom te svjetlinom od čak 1600 nita, kao i sustavu hlađenja hardvera u mobitelu koji će ga spriječiti da se pregrije za vrijeme intenzivnog rada sustava. Ovaj sustav pomoći će vam i prilikom korištenja navigacije u automobilu dok je spojen i na napajanje kako se sustav ne bi pregrijavao.

Dotaknimo se i punjenja jer mobitel podržava brzo 66 W punjenje koje 5.000 mAh bateriju puni iznimno brzo, što će pogotovo iznenaditi korisnike koji se prebacuju s nekoliko godina starijih modela mobitela.

Za kraj, možemo reći da baterija bez problema drži više od jednog dana, što uvelike ovisi o vašem korištenju mobitela. Zabavni izleti možda znače da ga nećete imati u rukama cijelo vrijeme, no kada dođe vrijeme za slikanje, snimanje ili navigaciju, uvijek će biti spreman, a atraktivnim dizajnom svakako privlači pažnju, bez obzira na koju se boju odlučite.

Testne fotografije

drvo 1

drvo 2

drvo 3

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Honor 90

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Honor 90 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.