Xiaomi 12T Pro

Xiaomi 12T Pro

Sve u jednoj slici

Xiaomi vrlo agresivno izbacuje brojne modele s različitim specifikacijama, a ovaj model ima zanimljive specifikacije za traženu cijenu.

Kruna ovog Xiaomija svakako je Samsungova nova 200-megapikselna kamera koja može slikati s nevjerojatnom detaljnošću, ako imate odlično osvjetljen prostor. Kamera se još nije pojavila na Samsungovim mobitelima, no drugi već naširoko koriste njezine benefite, a ne traže ni iznimno visoku cijenu za pristup ovoj tehnologiji. No, krenimo redom. Xiaomi 12T Pro među skupljima je na listi upravo radi zanimljivih high-end detalja kada je riječ o hardveru. Upravo zbog njegove visoke cijene nismo ga uvrstili u ocjenjivanje, ali s obzirom da se radi o zanimljivom modelu, ostavili smo ga u pregledu.

Krenimo od samog zaslona koji donosi AMOLED tehnologiju sa standardnim postavkama svjetline. Ako ga ostavite na automatskim postavkama, jednom kada detektira sunčevo svjetlo može postići svjetlinu do 900 nita, pa tako postaje jasno čitljiv i na suncu. U suprotnom, sami možete zaslon osvijetliti do oko 500 nita svjetline, dovoljno i kod dobro osvjetljenih prostorija. Zanimljivo, zaslon podržava do 68 milijardi boja, što zvuči impresivno jer svaka boja (RGB) ima 4.096 nijansi - no pronaći sadržaj, a kamoli nekoga tko može razaznati toliku gradaciju je gotovo nemoguća misija.

Zaslon također ima nešto višu rezoluciju do standarda s 1.220 x 2.712 piksela na dijagonali od solidnih 6,67”, što ga stavlja među veće mobitele na testu, idealne za multimediju kao i gaming.

Zaslon je zaštićen Gorilla Glass 5 zaštitnim staklom, a stražnja strana je također staklena. Okvir mobitela zato je plastičan, no prati boju stražnje strane, a mješavina je matirane i sjajne plastike za dobivanje impresivnog dizajna s fokusom na detalje. Straga imamo još otok za kamere u dva nivoa s vrlo izraženom glavnom kamerom, te dvije pomoćne sekundarne na srednjem nivou.

Od detalja na rubovima, tu su gumbi za kontrolu s desne strane mobitela koji uključuju kontrolu glasnoće i zaključavanja. Na samom vrhu mobitela imamo jedan izlaz za stereo zvučnike koji radi zajedno sa zvučnikom za slušalicu. Na dnu mobitela je drugi zvučnik tako da je stereo iskustvo ovog mobitela uistinu impresivno. Dapače, mobitel nosi Dolby Atmos certifikat, kao i Harman Kardon potpis.

Xiaomi_12T_Pro-1.jpg

Glavna kamera je i najzanimljivija. Riječ je o Samsungovoj HP1 kameri koja ima 200 megapiksela, a za klasično slikanje povezuje 16 susjednih piksela u jedan veliki, za dobivanje vrlo oštrih slika bez obzira na uvjete slikanja. Noćne fotografije možete slikati noćnim načinom, a senzor je dovoljno dobar da možete slikati i bez noćnog načina za malo „realističniji“ dojam (standardno je u postavkama dodatno automatski uključen noćni način slikanja). Xiaomi kao i Samsung voli „pojačati“ boje kako bi bile što atraktivnije u standardnom načinu slikanja. Ako pak želite slike s više detalja, savjetujemo 50-megapikselnu opciju jer nudi idealan omjer dobivene količine podataka i veličine same slike u memoriji.

Mobitel vam s ovom kamerom nudi snimanje do 8K@24 FPS-a, a ovaj veliki senzor sada je i optički stabiliziran. Senzor je dovoljno dobar da i 2x zumiranje nudi sasvim zadovoljavajuće rezultate, no ne bismo ništa iznad toga mogli usporediti s pravim optičkim zumiranjem. Osim ove kamere, mobitel ima standardnu ultraširoku od 8 MP koja nudi pristojne slike danju, no noću svakako budite mirni za vrijeme slikanja. Treća kamera je za Macro slikanje, no s obzirom na 2 MP senzor i činjenicu da ju Xiaomi sakriva u podmenijima, nadamo se da ne kupujete mobitel zbog nje jer su performanse loše.

 

20230506 130013

  Ogroman senzor: može prikupiti velike količine podataka za vrlo oštre slike, no Xiaomi voli “pojačati” boje iznad realnih specifikacija

Na kraju je tu i sam čipset. Riječ je o Qualcommovom prošlogodišnjem flagship čipsetu, Snapdragon 8+ Gen 1 koji će još godinama nuditi vrhunske performanse i uopće ne trebate brinuti o tome hoće li mobitel biti dovoljno brz.

Plus model čipseta dodatno je optimiziran da troši manje energije, pa je i trajanje baterije pristojno.

Dobivate 5.000 mAh kapaciteta, a s obzirom da dobivate i 120 W napajanje, mobitel se u potpunosti može napuniti u manje od pola sata.

 

Bubnjici 4

USPOREDNI TEST: MID-RANGE MOBITELI 2023.

ZA SVAKOGA PONEŠTO

U ovom pregledu novijih atraktivnih mid-range mobitela otkrite koje imaju prednosti (kao i mane) za postizanje željene cijene, pa će samim time imati i idealnog kupca.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Xiaomi 12T Pro

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Xiaomi 12T Pro - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.