Samsung Galaxy A32 5G

Samsung Galaxy A32 5G

Pristupačni 5G telefon

Samsungov pristupačni uređaj s podrškom za 5G mreže odlikuju i vrlo dobro korisničko sučelje te odlična baterija

Iako je predstavljen u sjeni modela A52 i A72, Samsung A32 5G predstavlja pristupačni model za ulazak u svijet 5G mobitela. Kako bi mobitel bio pristupačan, morali su se napraviti određeni kompromisi. S prednje strane se nalazi 6,5“ TFT ekran, što je malo neočekivano s obzirom na to da su Samsungovi uređaji poznati po odličnim AMOLED ekranima. Rezolucija kod ovog uređaja je također niža te ona iznosi 720 x 1600 piksela. Ekran je dosta dobar, ali su kutovi gledanja nešto niži nego kod većih modela iz A serije, a vidljivost po suncu je dosta dobra. Na vrhu ekrana se umjesto rupice nalazi V izrez za prednju kameru. Iznad ekrana se nalazi slušalica, no nedostaje LED za obavijesti. Obrub oko ekrana je nešto veći, što rezultira malo većim dimenzijama.

Samsung Galaxy A32 2

Stražnja strana je izrađena od sjajne plastike zbog koje se uređaj malo više skliže. Za razliku od drugih uređaja iz A serije, kod ovog je svaki modul kamere zaseban, tj. nisu sve kamere grupirane u jedan modul. Obrub mobitela je izrađen od sjajne plastike te je blago zaobljen.
Tipke za glasnoću se nalaze na desnoj strani uređaja, a ispod njih se nalazi tipka za paljenje mobitela koja ujedno služi i kao čitač otiska prska. Tipka za pokretanje je blago utisnuta u bočnu stranicu. Sve tipke su dobrih dimenzija, no postavljene su malo previsoko. Čitač otiska prsta radi dosta dobro i brzo, a možete koristiti i prepoznavanje lica kako bi otključali mobitel, što radi dobro u uvjetima dobrog osvjetljenja. Na lijevoj strani se nalazi utor za SIM kartice, tj. microSD karticu, dok se na donjoj strani nalazi 3,5mm utor za slušalice, USB Type-C priključak te zvučnik. Uređaj dobro leži u ruci, ali zbog nešto većih dimenzija malo ga je teže koristiti sa samo jednom rukom. Na sreću, tu je Samsungovo One UI korisničko sučelje u verziji 3.1 koje je instalirano navrh Androida 11. Cijelo One UI sučelje je prilagođeno za što ugodnije korištenje uređaja s velikim ekranima. U zadnjoj verziji sučelja dolazi i nekoliko korisnih gesta, poput paljenja i gašenja ekrana dvostrukim dodirom na ekran, a nudi i dosta mogućnosti personaliziranja. Ovaj uređaj je pogonjen MediaTek Dimensity 720 5G procesorom s 8 jezgri (2+6), a tu su i 4 GB RAM-a, dok se za grafiku brine Mali-G57 MC3 GPU.
Baterija koja traje i prostojna kamera
Odabir procesora je malo iznenađenje, tj. kompromis, s obzirom na to da je Samsung ugrađivao Exynos ili Snapdragon procesore. Uređaj dolazi sa 64 GB interne memorije i utorom za microSD karticu, ali pod uvjetom da ne koristite 2 SIM kartice. Ugrađena baterija je kapaciteta 5000 mAh te podržava 15W brzo punjenje. Kombinacija ove baterije te štedljivog procesora i ekrana niže rezolucije osigurava dan i pol do dva dana korištenja.

Samsung Galaxy A32 3

Kada su u pitanju kamere, Samsung i kod ovog modela nudi 4 modula na stražnjoj strani. Glavna kamera je 48 MP širokokutna, koju prate 8 MP ultraširokokutna te 5 MP macro kamera i 2 MP senzor dubine. Na prednjoj strani se nalazi 13 MP selfie kamera. Fotografije snimljene glavnom kamerom u dnevnim uvjetima ispadaju poprilično dobro, s dobrim uzvratom boja i dobrim kontrastima, dok je šum slabo primjetan. Kod noćnih fotografija je dobro koristiti „ Noćni način“ snimanja, koji ispravlja nedostatke u lošim uvjetima snimanja. Noćne fotografije su nešto lošije nego dnevne te je primjetan šum te je manje detalja. Ultraširokokutna fotografija daje pristojne rezultate u dnevnim uvjetima s dobrim kontrastima i dobrim uzvratom boja, no nudi nešto manje detalja nego glavna kamera. U noćnim uvjetima kvaliteta pada te je primjetan šum te nešto lošiji uzvrat boja. Macro kamera u dnevnim uvjetima može dati pristojne rezultate.

a32 testna fotka

  Glavna kamera: s 48 MP daje vrlo dobre fotografije i po danu i po noći

a32 testna fotka2

Ultraširokokutna kamera: nije samo dodatak jer u dnevnim uvjetima daje dobre fotografije

20210402 185605

Makro fotka

S obzirom na to da uređaj posjeduje poseban senzor dubine, moguće je snimiti i dosta dobre portrete s dosta detalja. Stražnja kamera ima i mogućnost snimanja 4K video zapisa. Prednja kamera daje dobre fotografije s dobrim uzvratom boja, a isto vrijedi i za portrete.
Kako bi A32 5G ostao pristupačan mobitel, Samsung je morao napraviti određene kompromise. Slabiji ekran i nešto slabiji procesor se pokušavaju nadoknaditi podrškom za 5G, velikom baterijom i vrlo dobrim korisničkim sučeljem te solidnom glavnom kamerom.

Više informacija

  • Model: Galaxy A32 5G
  • Ukupna ocjena: 4,3
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 5
  • Cool faktor: 4
  • Proizvođač: Samsung
  • Operativni sustav: Android 11, ONE UI 3.1
  • Procesor: MediaTek Dimensity 720 5G (7 nm)
  • Grafički sustav: Mali-G57 MC3
  • Pohrana: 64 GB
  • Memorija: 4 GB
  • Konektor: USB Type C
  • Ekran: 6.5” TFT, 720 x 1600 pixels,
  • Stražnja kamera: 48 MP wide + 8 MP ultrawide + 5 MP macro + 5 MP senzor dubine, 4K@30p video
  • Prednja kamera: 32 MP
  • Komunikacija: 5G, LTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, NFC
  • Baterija: Li-ion 5000 mAh
  • Dimenzije i masa: 164.2 x 76.1 x 9.1 mm / 205 g
  • Plus: baterija, glavna kamera (s obzirom na cijenu uređaja)
  • Minus: Slabiji procesor, TFT ekran niže rezolucije, kvaliteta izrade
  • Ustupitelj i cijena: Samsung Hrvatska www.samsung.com/hr Cijena: 1.840,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung Galaxy A32 5G

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.