Google Pixel 4

Google Pixel 4

Google Pixel 4

Pixel serija proslavila se softverskim rješenjima problema koji su doslovno revolucionalizirali fotografiju mobitela. Pogledajmo što nudi trenutni flagship.

Google svoje Pixel mobitele izbacuje u stilu kako on zamišlja idealan Android mobilni sustav. Samim time, ovaj mobitel najbolje će vas služiti jednom kada se u potpunosti prepustite Google okruženju, zajedno s njihovim brojnim aplikacijama.

 

Google Pixel 4 1

Osim toga, mobitel dolazi i s jedinstvenim funkcijama poput prepoznavanja kada mu se približite, ili funkcije da ne gasi zaslon dok u njega gledate.

Prije svega, riječ je o vrlo malenom mobitelu za današnje standarde. Zato postoji i XL verzija za nas s većim rukama. Dok ga je vrlo ugodno držati te nositi u džepovima, manja površina zaslona ipak se nekima neće dopasti. Pričamo o zaslonu od 5,7 inča, veličinu koju su prerasli čak i iPhonei.

 

Google Pixel 4 2

Koristi se P-OLED tehnologija za atraktivne performanse i bogate boje, a s rezolucijom od 1080 x 2280 piksela, zaslon je vrlo oštar s obzirom na svoju veličinu. Zaslon nije urezan, već cijeli mobitel ima primjetno „čelo“ gdje su se smjestili senzori kao i selfie kamera.

Ekran naravno podržava brzinu osvježavanja od 90 Hz za glatki prijelaz kroz sustav, kao i podržane aplikacije. Zajedno sa selfie kamerom sprijeda, imamo još dvije kamere straga, što je prvi puta za Pixel seriju. Selfie kamera ima svega 8 MP, no izbacuje iznimno oštre slike s puno detalja.

 

Google Pixel 4 3

Također nema traka HDR „halo“ efektu koji zna narušiti dojam slike. Tako da se bez problema možete slikati u hladu, s pogledom na osunčani krajolik. Uz kameru je i ToF senzor za identifikaciju, kao i pomoć selfie kameri da pruža Bokeh efekt.

Glavna stražnja kamera ima 12 MP, te po hardverskim specifikacijama nije impresivna, što mobitelu pruža priliku da bude tanji od konkurencije. No, rezultati pričaju sami za sebe te kamera ponovno nudi odlične rezultate bez HDR efekta, koje bez problema možete croppati, te i dalje dobiti odličnu fotku.Kod jako tamnih scena počinje se dobivati zamućivanje pa čete nešto češće koristiti „noćni način“ da vratite oštrinu.

 

Google Pixel 4 4

Druga kamera ima 2x optički zoom i 16 MP. Softverski omogućuje zoom do 8x, te su rezultati impresivni s obzirom na malen senzor. U lošijim svjetlosnim uvjetima samo prebacite na „noćni način“ slikanja i bez problema mobitel izvlači detalje, dok god su svi mirni.

Rezultati ove kamere ponovno su impresivni s obzirom na hardver te slike nude vrlo oštre rezultate koje lagano možete izrezati, te i dalje imati oštru sliku. Zoom za vrijeme slikanja nije oštra kao kod konkurencije, već imate slajder kojim zumirate, a mobitel digitalno prebacuje s kamere na kameru ovisno o potrebi.

 

Google Pixel 4 5

Prijelaz možete na kratko vidjeti ako slikate nešto u blizini pa na trenutak fokus obje kamere nije jednak, inače se prijelaz uopće ne vidi.

Pixel dolazi sa Snapdragon 855 čipsetom, a mi smatramo da je ovaj mobitel idealan za one koji žele nešto prijenosno i kompaktno.

 

Više informacija

  • Model: Pixel 4
  • Proizvođač: Google
  • Operativni sustav: Android 10
  • Procesor: Snapdragon 855
  • Grafički sustav: Adreno 640
  • Pohrana: 64 GB
  • Memorija: 4 GB
  • Konektor: USB C
  • Ekran: 5,7" OLED
  • Fotoaparat: 12 MP
  • Stražnja kamera: 12 MP
  • Prednja kamera: 8 MP
  • Baterija: 2800 mAh
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Google Pixel 4

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Google Pixel 4 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.