Samsung Galaxy A51

Samsung Galaxy A51

Spreman za 2020.

Samsung je novi Galaxy A51 poboljšao u svim kritičnim dijelovima te atraktivnu ponudu učinio još slađom.

Nova godina donosi nam prvu seriju osvježenja u relativno novu liniju “A” kategorije Samsungovih mobitela. A51 zamjenjuje dosadašnji A50 kao idealan mid-range uređaj koji za prihvatljivu cijenu nudi vrlo solidan mobitel.

Na prvi pogled se već vidi da je Samsung u samo godinu dana svoj revolucionarni izrez za selfie kameru ubacio i u mid-range ponudu. Tako sada na vrhu zaslona vidimo samo crnu točkicu gdje se nalazi selfie kamera, umjesto kao do sad a cijelog crnog notcha. Osim notcha, zaslon sada već opasno dopire do svih rubova mobitela te je brada još doslovno za pola milimetra deblja te ćete se trebati potruditi da primijetite razliku od ostalih rubova.

 

Samsung Galaxy A51 1

Taj produžetak ekrana bio je dovoljan da poveća vertikalnu rezoluciju te mobitel sada dolazi sa FullHD+ rezolucijom od 1080 x 2400 piksela. Naravno, riječ je o Super AMOLED zaslonu od Samsunga koji jamči uživanje u korištenju zahvaljujući svojim vrhunskim crnim bojama koje se sada protežu kroz cijeli operacijski sustav, ako se za to odlučite.

Službeno se tako zaslon i povećao na 6,5 inča dijagonalno iako su same dimenzije mobitela praktički iste. Selfie kamera je tako dobila novi senzor od 32 megapiksela koji će u zahtjevnim svjetlosnim uvjetima i dalje pružiti solidne slike pristojne svjetline kao i oštrine u rezoluciji od 8 megapiksela zahvaljujući spajanju susjedna četiri piksela kako bi se dobila veća površina za hvatanje boja i svjetline. Naravno, imate opciju slikati u 3:4H načinu rada za puno detaljniji selfie, no savjetujemo da tada imate i puno svijetla za vrhunsku oštrinu.

 

Samsung Galaxy A51 2

Ostatak mobitela je kao i ostatak A serije plastičan te savjetujemo maskicu. Mi smo na test dobili uistinu impresivnu bisernu bijelu boju koja presijava svijetlo u različitim bojama. Lijeva strana zadržava samo utor za MicroSD kartice kao i SIM kartice. Ostali gumbi su sa desne strane a uključuju onaj za kontrolu glasnoće te “zaljučavanje”. Samsung je bio mudar te sada taj gumb također pri dužem pritisku priziva Samsungovog Bixby asistenta.

 

Samsung Galaxy A51 4

Da mobitel ugasite ili ponovno pokrenete sada morate držati gumb za stišavanje zajedno sa Bixby gumbom. Pozadina je zato čista tesadrži samo Samsungov logo i prošireni set kamera u gornjem lijevom kutu koji je glavni dizajnerski pomak nove serije Samsung mobitela. Senzor otiska prsta je ostao ispod zaslona te je nešto brži.

Kamere se sastoje od glavnog senzora koji je poboljšan te ima 48 megapiksela. Slike sa cijelim senzorom su veoma oštre te su idealne za “croppanje” kasnije. Standardno, fotografije imaju manje megapiksela jer se susjedni pikseli pribrajaju kako bi se bolje uhvatilo svijetlo. Opcija se mijenja na vrhu gdje možete birati između 3:4 i 3:4H za sliku cijelim senzorom.

 

Samsung Galaxy A51 3

Ultrawide senzor također je poboljšan te sada ima 12 megapiksela, a možemo reći da se to dobro vidi i na slikama. Osim dubinskog senzora koji ostaje isti, imamo i 5 megapikselnu “macro” kameru koja omogućuje slikanje iznimno malenih subjekata koji su vrlo blizu kamere. Tako sada možete imati oštru sliku bubamare ili pauka preko cijelog senzora i u nevjerojatnim detaljima. Službeno glavna kamera sada snima i u 4K rezoluciji.

 

Samsung Galaxy A51 5

Sve to zaokružuje novi Android 10 koji dolazi s mobitelom, a Samsung je poboljšao i svoj OneUI koji je sada verzija 2.0. Malo je poboljšan i procesor te je riječ o Exynos 9611 modelu na kojem je najveća razlika nad prošlim 9610 podrška za veće rezolucije kamera na mobitelu. Naravno, malo su bolje i performanse na temelju odrađenih benchmarka te će igre biti malo glađe. Mi smo uz procesor dobili i 4 GB interne memorije jednakih performansi kao i kod A50 modela te 128 GB interne memorije, no na tržište će izaći nekoliko modela pa možete birati koji vam više paše. Ipak, savjetujemo naš kao best buy.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung Galaxy A51

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung Galaxy A51 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.