Samsung Galaxy A50

Samsung Galaxy A50

Pouzdan i pristupačan

Samsungova ponuda u samoj sredini ima A50 model koji se nalazi u sredini A serije po dimenzijama i performansama.

Ako netko traži savjet za kupnjom novog mobitela sa kojim će sigurno biti zadovoljan, Samsungova ponuda svakako je jedan od prvih savjeta. Softver je ispoliran gotovo do savršenstva, cijela linija uređaja dolazi sa vrhunskim AMOLED zaslonima, a ovisno o cijeni dobivate i solidan hardver.

A50 nalazi se u toj atraktivnoj cijeni zajedno sa solidnim softverom koji će vas bez problema godinama držati. Sprijeda, dočekuje vas veliki 6,4 inčni zaslon. Riječ je o FullHD+ rezoluciji sa 1080x2340 piksela i Super AMOLED tehnologijom. Amoled zasloni osiguravaju apsolutnu crnu boju te su ogroman kontrast (doslovno) u usporedbi sa IPS zaslonima te također umanjuje potrošnju baterije pri radu i svakako savjetujemo “noćni” način rada koji će bijele boje sučelja zamijeniti crnima te tako pospješiti trajanje baterije.

 

Samsung Galaxy A50 1

Zaslon dotiče sve rubove, jedino mu je brada primjetno deblja. Pri dnu ispod zaslona nalazi se i senzor otiska prsta koji će vam biti jasno naznačen pri otključavanju. Primjetno je sporiji od onih klasičnih, no mi smo ionako češće koristili otključavanje prednjom kamerom. Drugi primjetan je urez na vrhu zaslona u kojem je ugrađena selfie kamera. Ostatak senzora djelomično je skriven ispod zaslona kako bi se minimizirao urez.

Malen zvučnik pomaknut je na sam rub iznad selfie kamere. Selfie kamera dobro će vas služiti u svim uvjetima zahvaljujući senzoru od 25 megapiksela koji može koristiti više piksela kao jedan veći te u niskom osvjetljenju izbacuje 8 megapikselne slike koje imaju bolju ekspoziciju. U opcijama na vrhu možete izabrati sa 3:4 na 3:4H mod snimanja te ćete dobiti detaljniju sliku, no u slabijim svjetlosnim uvjetima će ispasti mutnija.

 

Samsung Galaxy A50 2

Kao i većina A serije, rubovi i stražnja strana napravljeni su od plastike te se lagano grebu od svakodnevnog korištenja. Stoga svakako savjetujemo kupnju nekakve maske da se mobitel bolje zaštiti. Dok lijeva strana ima samo utor za SIM i MicroSD kartice, desna ima gumbe za kontrolu glasnoće, kao i zaključavanje. Iako plastični, gumbi ne plešu te imaju vrlo jasan klik.

Mobitel je straga tamne boje, no na svjetlu se presijava u raznim toplim bojama koje stvaraju atraktivne efekte, a jasno su uhvaćeni i na našim slikama mobitela. Stražnja strana tako je prazna, osim logoa Samsunga u sredini te trostrukih kamera u gornjem lijevom kutu. Od tri kamere dvije su upotrebljive, dok treća nije dostupna korisnicima.

 

Samsung Galaxy A50 5

Glavna kamera je kao i ona selfie te ima 25 megapiksela, no dolazi i sa PDAF sustavom za fokusiranje kojega selfie kamera nema. Većinu fotki ćete slikati ovom kamerom te ona standardno također spaja pojedine piksele za bolju ekspoziciju na račun preciznosti te se vidi zamjetna razlika kada slikate u 3:4H načinu rada, pogotovo u detaljima udaljenih objekata koji postaju iznimno jasni.

Druga kamera od 5 megapiksela služi samo kao pomoć ovoj glavnoj kameri pri slikanju u portretom načinu rada kako bi se preciznije odredili rubovi subjekta i bolje zamutila pozadina. Treća kamera je standardna u Samsungovoj ponudi, a riječ je o ultraširokoj kameri sa kojom ćete puno lakše dočarati krajolik u kojem se nalazi bio on u gradu ili prirodi.

 

Samsung Galaxy A50 4

Ima samo osam megapiksela te nema mogućnost fokusiranja i svakako nemojte zumirati na detalje kako se ne biste razočarali kvalitetom. No, obavlja zadatak te ne iskrivljuje previše rubove, iako ljudi na rubovima slike nikako njome neće biti zadovoljni.

Od bitnog hardvera imamo Samsungov Exynos 9610 SoC koji će vas soldino služiti niz godina zahvaljujući bržim Cortex A73 jezgrama. Grafički sustav Mali-G72 MP3 neće nikoga oduševiti te će igre morati imati skromniju grafiku kako bi radile bez zastajkivanja. Dobivate i 4 GB RAM memorije te 64 GB pohrane visoke brzine.

 

Samsung Galaxy A50 3

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung Galaxy A50

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung Galaxy A50 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.