Samsung Galaxy A30s

Samsung Galaxy A30s

Redizajnirani A30 za modernog kupca

A30 modeli predstavljaju cjenovno povoljniju verziju Samsungova mid-range lineupa koji može očarati svojim performansama unatoč nižim specifikacijama.

Samsung je u jedinstvenoj prilici kod dizajniranja smartphonea da ih opremi velikim izborom hardvera iz vlastite radionice. To, naravno, uključuje i Super AMOLED zaslone, koji se lagano ističu svojom ljepotom, a Samsung ih sve više koristi i u entry level ponudi.

Galaxy A30s mobitel dobio je nešto drugačije specifikacije od originalnog A30, uz malo povoljniju cijenu. Promjene se možda neće uočiti na prvu, no zato brzi pogled na specifikacije pokazuje istinu.

 

Samsung Galaxy A30s 3

S prednje strane imamo sada već standardnu Samsungovu priču, jer gornja strana i rubovi su smanjeni točno do točke gdje se površina zaslona počinje savijati u rubove. To, naravno, znači da je ekran ravan i gubi onaj premium izgled koji ima S serija. No, rubovi su svejedno atraktivno tanki i samo brada ostaje nešto deblja, pa se tamo nalaze konektori za sami zaslon. Zaslon ima i maleni urez na vrhu kako bi se napravilo mjesta za selfie kameru.

 

Samsung Galaxy A30s 4

Na dizajn smo se već navikli – ostavlja mjesta za obavijesti sa svake strane kamere – a jedino bi vam mogao smetati u landscape načinu rada jer u video može urezivati i igre. Ono što urez za kameru razlikuje od većine konkurencije u ovom cjenovnom rangu je Super AMOLED zaslon. Osim što je bolji u svakom pogledu kvalitete prikaza, nema problema s blagim “sjenama” na rubovima ekrana, pogotovo oko ureza selfie kamere.

Ne možemo reći da je to veliki problem drugima, no razlika se vidi kada se dva mobitela stave jedan do drugoga. Dakle, radimo sa Super AMOLED zaslonom, što je plus, no A30s model, nažalost, ima rezoluciju od 720 x 1560 piksela, što je značajno smanjenje u usporedbi s A30 modelom, koji je imao FullHD+ rezoluciju. Ako se približite mobitelu, moguće je razaznati piksele, a općeniti prikaz neće biti “čist” kao s uređajima veće rezolucije.

 

Samsung Galaxy A30s 1

S druge strane, smanjena je potrošnja baterije te dobivate i dalje sve bonuse AMOLED zaslona. Prosječni korisnik u većini slučajeva neće primijetiti nižu rezoluciju. Selfie kamera iznad zaslona ostaje jednaka sa 16 megapiksela te mogućnošću snimanja od FullHD@30 FPS-a. Slike su tople i živopisne, no sa smanjenjem svjetline brzo se gubi oštrina te je primjetan rad softvera koji želi zadržati sliku atraktivnom. Svakako savjetujemo da pri fotografiranju malo osvijetlite lice.

S obzirom na cijenu, rub i stražnja strana mobitela su plastični, no spašava ih atraktivni finiš boje. Svakako preporučujemo maskicu kako mobitel ne bi skupio sitne ogrebotine svakodnevice. Lijevi rub je prazan te ima samo utor za MicroSD i SIM kartice. Desna strana dolazi standardno s gumbima za zaključavanje te kontrolu glasnoće. Vrh ima mikrofon za smanjenje buke, dok dno ima standardnu postavu, uključujući i utor za 3,5 mm audio jack te, naravno, USB-C punjenje.

 

Samsung Galaxy A30s 2

Stražnja strana dolazi u više boja i s jedinstvenim dizajnom presijavanja. Primjećujemo kako je pozadina čista, osim kamera, a to je zahvaljujući micanju senzora za otključavanje prsta ispod ekrana s prednje strane. Kamere su zato poboljšane te glavni senzor sada ima 25 megapiksela. Njemu se pridružuje druga kamera s osam megapiksela te nudi ultraširoko slikanje i snimanje, naravno, s crop faktorom kod snimanja. Treća kamera ima 5 megapiksela te služi za “dubinu”. Drugim riječima, ne možete joj pristupiti te se može zanemariti u većini slučajeva, osim kod snimanja portret moda.

Od specifikacija dobivate 64 GB interne memorije te 4 GB RAM memorije, što će većini korisnika biti dovoljno, pogotovo s dodatnom pohranom cloud servisa poput Googlea. Procesor ostaje Exynos 7904 s dvije jače Cortex A73 jezgre te šest slabijih Cortex A53 jezgara. To je dovoljno da korištenje uređaja bude oštro i precizno, no grafička komponenta Mali-G71 MP2 nije na Qualcommovoj razini te će gaming i ostale 3D zahtjevnije aplikacije imati lošije performanse.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung Galaxy A30s

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung Galaxy A30s - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.