Xiaomi Redmi Note 7

Xiaomi Redmi Note 7

Puno svega, a za outlet cijenu

S dobrim zaslonom i baterijom, pristojnom kamerom i moćnim čipsetom, Redmi Note 7 je izvrstan pametni telefon za svoju cijenu. Jedino ga nedostatak NFC-a i MI korisničko sučelje sprečavaju da bude trenutni klasik

Xiaomi je još jednom uspio uskomešati cijelu indijsku industriju lansiranjem novih verzija niskobudžetnih pametnih telefona Redmi Note 7 i Redmi Note 7 Pro. U paketu su stigle neke jako iznenađujuće značajke za cijenu koja se traži - nevjerojatni hardver, 48MP stražnja kamera, okta-core Qualcomm Snapdragon 675 procesor i velika 4.000mAh baterija. Po svojoj cijeni, gotovo da i nema drugih pametnih telefona na tržištu koji se mogu suprotstaviti hardverskoj snazi ​​Redmi Note 7, barem na papiru. Možemo li reći da je ovo neko novo smartphone iskustvo koje može zasjeniti ponude drugih brandova? 

Otporan k’o King Kong

Ono što pridonosi impresivnom dizajnu Redmi Note 7 je Gorilla Glass 5 od kojeg su izrađene prednja i stražnja strana, što ga čini otpornijim na ogrebotine u odnosu na uređaje s plastičnim okvirima. Još više nas je iznenadilo što se u kutiji, uz uređaj, dobiva i maskica.

Ergonomija je klasično dobra. Svi gumbi uređaja smješteni su uz desni rub, a na lijevoj strani nalazi se dvostruka SIM kartica gdje također možete ubaciti i microSD karticu - ako ste spremni žrtvovati jedan od dva SIM utora. Okvir mobitela je plastičan, ali prilično čvrst, a k tome ima i nekoliko lijepih iznenađenja na gornjem rubu: priključak za slušalice i IR blaster. Pri dnu se nalazi USB-C port za punjač, kao i mono zvučnik, dok su se na stražnjoj strani smjestile dvije kamere, bljeskalica i čitač otiska prsta.

Redmi Note 7 nije IP ocijenjen, ali s obzirom na svoju cijenu, to jedva da se moglo očekivati od njega.

Zaslon++

Redmi Note 7 ima 6,3-inčni, 1080 x 2340 full HD+ zaslon. S gustoćom piksela od čak 401ppi, premašuje višestruko skuplji iPhone XR. Ono što mu nedostaje je AMOLED tehnologija. Osvjetljenje ekrana je vrlo dobro. Ipak, vidljivost nije savršena na otvorenom, pogotovo na izravnom sunčevom svjetlu gdje se vide odsjaji od stakla ekrana.

Kutovi gledanja prilično su dobri, zadržavaju jasnoću i integritet boje u kutu. Zaslon Redmi Note 7 ima blago hladnu nijansu, ali balans bijele boje moguće je prilagoditi u postavkama, tako da može izgledati kako god paše vašim očima.

Omjer slike od 19.5:9 čine ovaj uređaj odličnim izborom za gledanje filmova i igranje igara.

Jedini prigovor je što su donji kutovi zaobljeni.

MIUI vs Google

Softver je općenito najslabija karika Xiaomi uređaja, tako da i Redmi nije razočarao ostatak obitelji te ih, nažalost, slijedi u tom pogledu. Iako ga predstavljaju bez ikakvih mana, očito im se potkralo nekoliko bugova u kodu. Pri našem testiranju, na primjer, nekada mobitel uopće nije zvonio kada bi pristigla nova obavijest, unatoč tome što su, naravno, bile dopuštene i zvuk je bio uključen. 

Xiaomi MI korisničko sučelje nije loše, samo je malo prenatrpano. Donosi brdo Xiaomi Mi aplikacija kojih se nemoguće riješiti i puno upita za postavljanje Mi računa koji vam zapravo nije potreban. Svaka aplikacija koju Xiaomi dodaje je poput jeftine imitacije onoga što Google nudi. Naravno, možete koristiti Googleove aplikacije i ignorirati one Xiaomi, pa čak i obnoviti cijelo sučelje, ali u našim je očima MIUI još uvijek najslabiji dio cjelokupnog paketa Redmi Note 7. 

Sken u tren

Redmi Note 7 nalazi se na jednoj od Qualcommovih srednjih platformi. Uz Snapdragon 660 procesorom u kombinaciji s 4GB RAM-a i 128GB prostora za pohranu, telefon je opremljen srednjim rasponom snage, dovoljno snažnim za podnošenje svih naših zahtjeva.

To uključuje stvari kao što je igranje PUBG-a ili Asphalta 9, naravno, postavljeno na srednjoj grafici - Redmi se nije nosio tako dobro kada smo ih postavili na višu grafiku.

benchmark

Rezultati AnTuTu Benchmark testa



Uređaj ima optički senzor za otisak prsta (na poleđini) te otključavanje prepoznavanjem lica, čija nas je funkcionalnost jako ugodno iznenadila. Tek što ste senzor dotaknuli prstom, on je već bio otključan. Isto vrijedi i za prepoznavanje lica. Zanimljiva je stvar, a mobitel možete probuditi dvostrukim dodirom ekrana. 

Pixel binning

Dvostruki stražnji dio Redmi Note 7 ima 48-megapikselnu ( f / 1,8) primarnu kameru i 5-megapikselni ( f / 2,4) modul senzora dubine. Usklađeno s automatskim fokusom za otkrivanje faza, jedine značajke koje nedostaju u usporedbi s vodećim dvojnim fotoaparatima su optička stabilizacija slike i laserski autofokus.

Unatoč tome, kvaliteta slika snimljenih na Redmi Noteu 7 je doista impresivna, što ga čini jednim od najboljih opcija u svom cjenovnom rangu.

Primarni senzor može imati rezoluciju od 48MP, ali slike se fotografiraju s 12MP, osim ako ste odabrali Pro način rada. U prijevodu, koristi se piksel binning, tehnika ​​koja kombinira informacije koristeći više piksela, kako bi se stvorila bolja, ali slika ‘niže kvalitete’.

Pri dobrom svjetlu, detalje koje je snimio Redmi Note 7 su izvrsni. Boje su ponekad prezasićene, a dinamički raspon nije zapanjujući kada je HDR (visoki dinamički raspon) isključen, ali možete upaliti Auto HDR ili ga manualno uključiti za znatno bolje rezultate. U postavkama se također može prilagoditi razina zasićenja i kontrasta kako vam se sviđa, što je, kako bi se reklo, pretty nice touch.

Postoji i podosta mogućnosti snimanja - iako, doduše, ne postoji ništa novo i još neviđeno. To uključuje način rada Noć, Panorama, AI, Portret i Pro. Portretni način rada ne omogućuje ponovno fokusiranje nakon snimanja, kao što je to slučaj npr. na Huawei uređajima. Bokeh efekt je suptilniji, što možda i nije toliko loše jer u konačnici rezultira realističnijom, a kvalitetnom fotografijom.

Nije iznenađujuće da su okruženja sa slabim osvjetljenjem mala poteškoća za Redmi Note 7, ali ako koristite namjenski noćni način rada, fotografije izgledaju prilično solidno. 

Što se tiče 13-megapikselne ( f / 2,2) selfie kamere, dnevne snimke izgledaju dobro, iako se dinamički raspon bori s pozadinskim osvjetljenjem. Način Ljepota malo drugačije funkcionira u odnosu na većinu uređaja koje smo isprobali. Ne postoje posebno efekti osvjetljenja, sužavanja lica, zaglađivanje i slično, već samo odabir jačine uljepšanja od ništa do 5.

Detalji na slikama su dobri, iako se smanjuju pri slabom osvjetljenju, a buka se sve više uvlači. Srećom, za ljubitelje selfija zaslon se u trenutku fotografiranja može transformirati u blic, što pomaže dobivanju boljih fotografija.

normal

Fotografirano noću u normalnom načinu rada

night

Fotografirano noćnim načinom rada



Videozapisi se snimaju u rezoluciji do Full HD rezolucije s vrhunskom razinom detalja, osobito kod dobrog osvjetljenja. Stabilizacija je također solidna, unatoč nedostatku optičke stabilizacije slike - iako, naravno, zumiranje rezultira degradacijom slike.

U zatvorenom prostoru i tamnijim uvjetima stvari se počinju raspadati - što je upravo ono što bismo i očekivali. Bez obzira na to, Redmi Note 7 i dalje nadmašuje većinu pametnih telefona u svojoj cjenovnoj kategoriji.

vs

Pixel binning vs svih 48MP



4 Starčevića elektriciteta

S 4000mAh, što je pri vrhu liste kapaciteta baterija među svim trenutno dostupnim pametnim telefonima, trajanje baterije Redmi Note 7 iznenađuje. Telefon je lako preživio cijeli dan relativno intenzivne uporabe (igranje igrica, gledanje Netflixa, Youtube, društvene mreže), što je rezultiralo punjenjem svakih dan i pol. Uz slabiju uporabu, može izdržati još i više.

Postoje alati za uštedu energije koji pomažu pri tome, od Adaptive Battery, koja ograničava potrošnju baterije za aplikacije koje se često ne koriste, do optimizacije baterije. Ono skenira Note 7 i identificira aplikacije i usluge koji zahtijevaju podosta energije te ih isključuje iz pozadinske potrošnje ako nisu u aktivnoj uporabi.

Bežičnog punjenja nema, ali s obzirom na cijenu, suludo je očekivati još i takvo nešto. Međutim, nedostatak brzog punjača u pakiranju smo zaista osjetili; od potpuno praznog, do 100 % napunjenosti baterije, s punjačem od 10W, čekali smo gotovo tri sata.

Ako ste aktivna osoba i ne možete si priuštiti toliko vremena, ovo je definitivno nešto što ćete željeti imati na umu i nabaviti si supercharger.

Kupiti ili ne kupiti, pitanje je sad

Redmi Note 7 je vrlo dobar svestrani proizvod. Nudi odličnu vrijednost za novac i ne može se reći da ga ne bismo preporučili nekome slabijeg budžeta. Sve zahvaljujući čvrstoj izradi, solidnom zaslonu, glatkom korisničkom sučelju i izvrsnom trajanju baterije. Naravno, pod uvjetom da vam ne smeta korisničko sučelje Xiaomi-a i nedostatak NFC-a, sve ostalo na njemu je ili dobro ili odlično.

Više informacija

  • Model: Redmi Note 7
  • Ukupna ocjena: 4,4
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 5
  • Cool faktor: 4
  • Proizvođač: Xiaomi
  • Procesor: Snapdragon 660
  • Pohrana: 128GB
  • Memorija: 4GB
  • Konektor: USB type-C, 3.5mm
  • Ekran: 6,3’’ FHD+ 2340 x 1080 resolution, 409PPI
  • Stražnja kamera: 48MP, 5MP kamera dubine
  • Prednja kamera: 13MP
  • Baterija: Li-Po, 4000mAh
  • Dimenzije i masa: 159.21mm x 75.21mm x 8.1mm, 186g
  • Ustupitelj i cijena: https://www.mi.com Maloprodajna cijena s PDV-om: 1.799,99kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Xiaomi Redmi Note 7

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Xiaomi Redmi Note 7 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.