NOA N20

NOA N20

Redefinirana N-serija

Ove godine u Noi su odlučili promijeniti smjer svoje G kako bi mjesto flagshipa prepustili uređajima nove G. Dok čekamo uređaje F-serije, družili smo se s novim Noinim predstavnikom srednjeg segmenta.

Noina N-serija uređaja na tržište je donijela nekoliko odličnih uređaja te pokazala kako i mali proizvođači mogu biti kompetitivni u srednjem segmentu. Prošle godine model N10 bio je flagship koprivničkog proizvođača, a novi N20 smjestio se u srednji segment koji pokušava uzdrmati dobrim omjerom uloženog i dobivenog.

Novi član stare serije

Prošlogodišnji modeli N7 i N10 plijenili su poglede svojim keramičkim kućištima u atraktivnim bojama, no ove godine N20 dolazi u klasičnoj crnoj boji. Iako je mnogo decentnijeg dizajna, N20 i dalje izgleda vrlo moderno. Kvalitetom izrade N20 spada u sami vrh svog cjenovnog razreda, što nije iznenađujuće uzmemo li u obzir da su modeli N7 i N10 također nudili vrhunsku kvalitetu izrade. Noa N20 izrađen je od klasične kombinacije staklenih panela i aluminijskog okvira, što nije iznenađujuće kod flagshipa, no u nižem srednjem segmentu je poprilično iznenađenje. Mnogi proizvođači se za uređaje ovog cjenovnog razreda oslanjaju na aluminij ili čak plastiku pri izradi kućišta, no Noa je odabrao premium materijale. U ruci N10 djeluje vrlo čvrsto te je teško pretpostaviti da se radi o uređaju koji košta manje od dvije tisuće kuna. Zaslon dijagonale 5,84 inča FullHD+ rezolucije nudi visoku kvalitetu prikaza za zaslon uređaja srednjeg segmenta. Ako imate realna očekivanja, Noa N20 će vas sigurno zadovoljiti svojom kvalitetom.

Kvalitetom izrade N20 spada u sami vrh svog cjenovnog razreda

N20 1

Performanse

Nou N20 pokreće MediaTek MT6763 čipset poznatiji kao Helio P23. Ovaj čipset svoj dom pronašao je u mnogim uređajima srednjeg segmenta jer po niskoj cijeni nudi dobre performanse. Osmojezgreni procesor s Cortex-A53 jezgrama dolazi u 4+4 konfiguraciji kako bi ostvario dobar balans performansi i energetske učinkovitosti. Četiri jezgre imaju radni takt 2,0GHz, a četiri imaju nešto niži radni takt koji iznosi 1,5GHz. Budući da je riječ o procesoru koji ima samo Cortex-A53 jezgre, ne možemo previše očekivati od njega, no za izvršavanje većine aplikacija je savršeno adekvatan. Isto možemo reći i za Mali-G71 MP2 grafički procesor koji bez muke pokreće manje zahtjevne naslove, dok je kod zahtjevnijih naslova potrebno spustiti postavke kvalitete grafike kako bi se postigao igriv framerate. Radne memorije definitivno ne nedostaje, N20 dolazi s 4GB memorije, stoga mu multitasking ne predstavlja problem. N20 nudi vrlo dobre performanse i vrlo je kompetentan za izvršavanje svakodnevnih zadataka.

Kamere

U ovom cjenovnom razredu od kamera ne očekujemo mnogo, no Noa nam je dokazao kako je vrijeme da povisimo svoja očekivanja. Sustav kamera ovog uređaja sastoji se od dvije kamere, primarne sa senzorom rezolucije 13 megapiksela i sekundarne sa dubinskim senzorom rezolucije 5 megapiksela. Ovaj tandem sposoban je napraviti vrlo dobre fotografije ako fotografirate u dobrim svjetlosnim uvjetima. Oštrina je visoka, osobito pri korištenju oversamplinga u „HD“ načinu snimanja. Vrijedi imati na umu da su fotografije snimljene uz oversampling oko četiri puta veće te nerijetko prelaze 10MB veličine. No ta veličina je opravdana jer su fotografije uistinu oštrije od onih snimljenih u automatskom načinu snimanja. Video snimanje moguće je u 1080p rezoluciji u 30 sličica u sekundi bez elektroničke stabilizacije, tako da rezultati nisu odlični, no usporedivi su s ostalim uređajima u ovom segmentu.

Zaključak

Iako je srednji segment prenapučen, Noa N20 pronašao je svoje mjesto te ponovno pokazao kako može napraviti kvalitetan midranger. Za sve koji traže uređaj u ovom segmentu Noa N20 zaslužuje mjesto pri vrhu liste potencijalnih uređaja.

Više informacija

  • Model: N20
  • Ukupna ocjena: 4,5
  • Performanse: 5
  • Mogućnost: 4
  • Isplativost: 5
  • Proizvođač: NOA
  • Procesor: MediaTek Helio P23
  • Pohrana: 64GB
  • Memorija: 4GB
  • Konektor: USB 3,1 Type-C, 3,5mm
  • Ekran: 5,84“ IPS LCD, 2280 x 1080 piksela
  • Baterija: Li-Ion, 3000mAh
  • Plus: kvaliteta izrade, performanse, performanse stražnjih kamera, cijena
  • Minus: tek prosječna autonomija, performanse prednje kamere, skener otiska prsta je ponekad spor
  • Ustupitelj i cijena: Hangar18, www.megastore.hr,1.599,00kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za NOA N20

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

NOA N20 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.