Xiaomi Redmi S2

Xiaomi Redmi S2

Posljednji model kineskog giganta postavlja nov standard kada je u pitanju omjer uloženog i dobivenog.

Sve za malo kuna

Xiaomijev tržišni udio najveći je u srednjem i nižem cjenovnom razredu, a upravo tu spada i novi Redmi 2S. Dizajn uređaja srednjeg segmenta prava je mala umjetnost jer je teško postići balans performansi, kvalitete izrade i cijene. Xiaomi se potrudio i dao nam uređaj koji po prilično niskoj cijeni nudi sve što prosječnom korisniku treba za svakodnevni rad. Dizajn uređaja ovog cjenovnog razreda nikada nije bio izniman ni u kojem pogledu, a Redmi 2S, nažalost, nije iznimka. Međutim, bilo bi krivo reći da se radi o loše dizajniranom uređaju.

Dizajn: Pozadina Redmija S2 podsjeća nas na jedan poznati flagship, vama ćemo ostaviti da pretpostavite na koji.

Redmi

 

Iako neće okretati glave prolaznika, dizajnom ne odaje svoju nisku cijenu. Prednja strana uređaja prilično je bezlična, s debelim rubovima okvira zaslona kao glavnim elementom dizajna. Stražnja strana na prvu podsjeća na iPhone X zbog položaja i dizajna sustava kamera. Kopiranje flagshipova mainstream proizvođača nije rijetkost kada su u pitanju kineske tvrtke, tako da nas ne čudi Xiaomijev izbor. Iako je svojevrsna kopija, stražnja strana uređaja ne izgleda loše, samo pomalo prazno i bez osobnosti.

Softver i izrada

Što se materijala za izradu tiče, kvalitetom pomalo razočaravaju, no završna je obrada ipak odlična. Prednja strana izrađena je od stakla, što je očekivano, dok je ostatak kućišta izrađen od plastike s unibody dizajnom. Iako se radi o plastičnoj konstrukciji, ona je prilično kvalitetna te bi vas mogla zavarati da se radi o aluminiju. Tipke nude dobar taktilni feedback uz dovoljnu količinu otpora pritisku kako bi se spriječili slučajni pritisci. Xiaomi svoj Redmi S2 isporučuje s Androidom 8.1.0 Oreo preko kojega je postavljeno korisničko sučelje MIUI 9.5. Ono uvelike podsjeća na iOS, što je po našem mišljenju dobra stvar jer ne nudi samo sličan izgled nego i animacije koje povećavaju fluidnost sustava. Xiaomi je morao štedjeti na zaslonu, tako da je Redmi S2 opremljen IPS LCD zaslonom dijagonale 5,99 inča. Rezolucija je relativno niskih 1440 x 720 piksela uz gustoću od 269 piksela po inču. Iako je rezolucija prilično niska, manji broj piksela uvelike olakšava posao grafičkom procesoru.

Kvaliteta je prikaza jedna od slabih točaka ovoga telefona. Kontrast je prilično slab s niskom zasićenosti boja i tek prosječnim kutovima gledanja. Sustav kamera sastoji se od dviju kamera sa senzorima od 12 i 5 megapiksela. Performanse sustava kamera vrlo su dobre s obzirom na cjenovni razred uređaja. U dobrim svjetlosnim uvjetima fotografije imaju vrlo visoku oštrinu uz tek prosječan dinamički raspon. U lošijim svjetlosnim uvjetima performanse su mnogo manje impresivne zbog količine šuma.

I dalje selfie

Prednja kamera ima senzor rezolucije 16 megapiksela te nudi iznenađujuće dobre performanse. Zaljubljenici u selfije bit će zadovoljni oštrim fotografijama prilično dobrog dinamičkog raspona. Redmi S2 za punjenje i prijenos podataka koristi zastarjeli MicroUSB, dok se za spajanje slušalica koristi 3,5-milimetarski utor. Xiaomi u svoje uređaje ugrađuje infracrveni odašiljač koji omogućuje daljinsko upravljanje raznim uređajima. Zvučnik Redmija S2 prilično je glasan te nudi solidne performanse s obzirom na to da se radi o mono-zvučniku. Baterija kapaciteta 3080 mAh dovoljna je za svakodnevno korištenje uz 7 sati rada zaslona, što će zadovoljiti većinu korisnika. Redmi S2 pokreće Qualcomm Snapdragon 625 SoC, koji sačinjavaju osmojezgreni procesor s Cortex-A53 jezgrama radnog takta 2,0 GHz i grafički procesor Adreno 506. Iako se radi o starijem SoC-u, sa svakodnevnim zadacima nosi se bez većih zastajkivanja u radu.

Sposoban je pokrenuti i zahtjevnije 3D naslove zahvaljujući nižoj rezoluciji zaslona koja uvelike pomaže grafičkom procesoru. Multitasking nije problematićan zahvaljujući 3 GB radne memorije. Xiaomi Redmi S2 je kompletan paket koji će manje zahtjevnim korisnicima biti odličan svakodnevni suputnik, dok će onima zahtjevnijima biti odličan pričuvni uređaj. Iako nije osobito atraktivan i njegova plastična konstrukcija neće korisnike naviknute na aluminij ili staklo ostaviti bez daha, možemo mu oprostiti nedostatke kada uzmemo u obzir što sve nudi po tako povoljnoj cijeni.

Više informacija

  • Model: Redmi S2
  • Ukupna ocjena: 4,4
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 5
  • Proizvođač: Xiaomi
  • Pohrana: 32 GB
  • Memorija: 3 GB
  • Ekran: 5,99“ IPS LCD, 1440 x 720 piksela
  • Baterija: Li-Poly, 3080 mAh
  • Dimenzije i masa: 160,7 x 77,3 x 8,1 mm
  • Plus: Performanse, stražnja kamera
  • Minus: MicroUSB, generičan dizajn
  • Ustupitelj i cijena: Xiaomi, www.mi.com, 1.399,00 kn
  • SoC: Qualcomm Snapdragon 625
  • Dojam: 5
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Xiaomi Redmi S2

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Xiaomi Redmi S2 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.