HTC U11 Life: Tako blizu flagshipa, a tako daleko

HTC U11 Life: Tako blizu flagshipa, a tako daleko

Tržište smartphonea u srednjem cjenovnom rangu danas nudi uređaje s kojima i najzahtjevniji korisnici mogu za relativno malo novca doći do funkcionalnosti i izvrsne kvalitete izrade.

HTC U11 Life svojevrsni je mlađi brat HTC-ova flagshipa U11 koji je namijenjen millennialsima ili manje zahtjevnim korisnicima sa solidnim karakteristikama

Software

Uređaj dolazi s najnovijim Android 8.0, ali važno je napomenuti kako iz kutije dolazi s Android One-om. Radi se o nemodificiranom OS-u s poboljšanim sigurnosnim stavkama te češćim ažuriranjem sadržaja. Svi oni koji ne vole velik broj predinstaliranih, manje ili više nepotrebnih aplikacija na novom uređaju bit će zahvalni na Android One-u.

Edge Sense

Pojam Edge Sense mnogima vrlo vjerojatno ne znači ništa, tj. barem onima koji nisu koristili HTC-ove uređaje. Edge Sense je značajka koju koristi HTC, a omogućava otvaranje individualno postavljenih aplikacija i mogućnosti stiskanjem rubova uređaja jednom rukom. Postavljanjem jačine i dužine stiska možete okidati fotografije, otvarati Google Assistant i štošta drugo.

HTC U11 Life 1

Hardveraj

U ovom cjenovnom rangu malo uređaja može se pohvaliti IP67 otpornosti na prašinu i vodu, ali brine me plastična poleđina uređaja jer djeluje vrlo osjetljivo. Pritom ciljam na potencijalne ogrebotine, pa stoga mislim da bi budući kupci trebali nabaviti zaštitnu masku. Ekran bi po pitanju ogrebotina trebao bolje proći zbog Gorilla Glass 3 stakla.

Mnoge će zasmetati micanje 3.5 mm utora za slušalice, no s U11 Lifeom dolaze iznenađujuće dobre in-ear slušalice. Kad kažem iznenađujuće dobre, mislim na jedne od boljih slušalica „iz kutije“ koje sam probao.

Iako se ne može pohvaliti tankim, sve modernijim rubovima, kvalitetan LCD zaslon lako se koristi na jakom dnevnom svjetlu i može biti svojevrsno opravdanje za rubove kakve smo bili naviknuli gledati prije nekoliko godina. Ispod zaslona nalaze se tri kapacitivne tipke, a središnja je skener otiska prsta koji na prvi pogled izgleda kao fizička tipka. Skener prsta radi relativno sporo u usporedbi s flagship uređajima, ali opravdano je. Sa strane se nalaze tipka za zaključavanje i dvije tipke za podešavanje glasnoće koje su vrlo taktilne i ugodne za korištenje. S donje strane nalaze se USB Type-C i mono zvučnik.

Kamere

Stražnja kamera od 16 MP i f/2.0 vrlo je dobra za ovakav rang smartphonea, ali slike u manjem osvjetljenju neće baš ispasti onako kako bismo se nadali. Prednja kamera dolazi sa istim obilježjima kao i primarna, što će ljubitelje selfieja razveseliti.

Baterija od 2600 mAh-a bit će dostatna za dan korištenja srednje-zahtjevnih korisnika, ali za punjenje se treba izdvojiti više vremena zbog nedostatka Quick Chargea.

Naš model došao je s 3 GB RAM-a i 32 GB memorije, no ona je proširiva do 256 GB za one memorijski „najgladnije“. Snapdragon 630 sasvim solidno radi svoj posao, a spojivši sav ovaj hardver dobiva se potpuno fluidni mobitel, gotovo kao da u ruci držite flagship.

Više informacija

  • Model: U11 Life
  • Ukupna ocjena: 4,1
  • Performanse: 4
  • Cijena: 4
  • Cool faktor: 4
  • Proizvođač: HTC
  • Operativni sustav: Android 8.0 (Oreo), Android One
  • Procesor: Snapdragon 630
  • Pohrana: 32 GB / microSD do 256 GB
  • Memorija: 3 GB
  • Ekran: 5,2“, Super LCD 1080 x 1920 piksela
  • Stražnja kamera: 16 MP, f/2.0
  • Ostalo: čitač otiska prsta, USB Type-C, Gorilla Glass 3, Bluetooth 5.0
  • Plus: fluidnost aplikacija, Android 8.0, Android One, kvalitetan zaslon i prikaz boja, USB Type-C
  • Minus: plastika na stražnjoj strani, kvaliteta fotografija u slabom osvjetljenju, baterija
  • Ustupitelj i cijena: HTC, www.htc.com, 2,800.00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za HTC U11 Life: Tako blizu flagshipa, a tako daleko

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

HTC U11 Life: Tako blizu flagshipa, a tako daleko - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.