HTC Desire 10 Lifestyle - 5.0 out of 5 based on 1 vote
HTC Desire 10 Lifestyle

HTC Desire 10 Lifestyle

Midrange ljepotan

Phablet veličine, Desire Lifestyle imenom, naslućuje kako je njegov forte dizajn dok su performanse iz srednje klase.

Lifestyle smo dobili u Stone Black varijanti boje, a baš su boje i dizajn glavni prodajni aduti mobitela, što se već moglo po imenu i zaključiti. Uz to, zamišljenoj valjda „mladoj“ generaciji koja se fura na nešto što bi mogli nazvati lifestyle važne su fotografije i glazba, a u oba ta segmenta Desire 10 daje dobre rezultate.

Kontrasti

Kada već govorimo o dizajnu u prvom planu, ono čime se Desire Lifestyle pokušava izdvojiti je igranje mat zadnjom stranom i metalnim obrubom s presijavanjem zlatnih linija. S prednje strane se nalazi staklo, s tim da uz 5,5-inčni ekran ima dosta prostora iznad i ispod. Dolje se nalaze touch tipke (back, home, multitask), a iznad uz HTC logo nalaze se prednja kamera i gornji dio stereo zvučnika.

HTC Desire 10 Lifestyle 13

LIFESTYLE: Dizajniran je za one koji žele veliki telefon s dobrim multimedijskim sposobnostima

Zanimljivo, drugi iz stereo paketa nije s druge strane ekrana nego ispod na obrubu telefona. Uz prilično privlačan dizajn (što je naravno vrlo subjektivna ocjena), zvuk je nešto što se od strane HTC-a reklamira u superlativima te možemo reći da to nije neopravdano. Certificirani 24-bitni Hi-Res zvuk donosi uz spomenute stereo zvučnike prilično kvalitetnu zvučnu sliku s dobrim balansom niskih, srednjih i visokih tonova, a iza svega sa svojim logoom stoji Dolby Audio. Nije među najglasnijima, pa ako vam ta komponenta treba, ima za slušanje na klupicama u parku i boljih kandidata. Šteta što u paketu ne dolaze posebne HTC Hi-Res slušalice, no komponente su kvalitetne te uz veće zvučnike ili kvalitetnije slušalice imat ćete odlično audio iskustvo.

Foto mag

U tom zamišljenom lifestyle okružju pretpostavljamo da bi kamera bila sljedeća komponenta koja je bitna publici i tu smo se, s obzirom na srednjestrujašku narav i cijenu uređaja, ugodno iznenadili. Pogotovo je dobre fotografije ponudila prednja selfie kamera i to u uvjetima skromnog svjetlosnog okruženja. Stražnja 13-megapikselna je također vrlo dobra, responzivna čak i na HDR modu koji pruža očito bolje fotografije i odrađuje procesiranje gotovo instantno. Video ide do 30 sličica u sekundi na full HD razlučivosti, ali je također vrlo iskoristiv.

HTC Desire 10 Lifestyle 12

ZLATNE NIJANSE: Mat pozadina ukrašena je zlatnim trakama. Na toj stražnjoj strani nalazi se samo vrlo dobra 13 MP kamera s bljeskalicom

Ono što nije tako super su komponente, a kada se vidi cijena i smještaj na tržište to se moglo i očekivati. Samo HD ekran na phablet veličini, iako se samom prikazu nema što prigovoriti, zvuči slabašno u doba QHD ekran. Iako je zapravo za normalno korištenje to sasvim dovoljno, a ima i blagotvorni učinak na performanse sustava i baterije koji se manje troše jer imaju manje piksela za izračunati.

Ipak Snapdragon

Srce sustava koji se vozi na Androidu 6.0.1 čini Snapdragon 400 čipset s četverojezgrenim procesorom na 1,6 GHz, sve uz pomoć 3 GB radne i 16 GB interne memorije. Filmovi, aplikacije i glazba nisu zapinjali i nećete osjetiti u svakodnevnom radu da ovo nije najjači hardver. Hvalimo 3 GB RAM-a kao i mogućnost proširenja microSD karticom do čak 2 TB.
Od povezivosti tu je nezaobilazna LTE podrška, Bluetooth se podrazumijeva kao i NFC, ali kod WLAN-a nije podržan ac. Nema niti USB 3.0 niti brzo punjenje koji sad polako ulaze u mainstream. HTC i dalje kao overlay preko Androida ima svoje Sense sučelje. S lijeve strane od home ekrana tako i dalje možete podesiti Blink feed, Sense se hvali i najresponzivnijim dodirnim ekranom, a gesta povlačenja s tri prsta doziva HTC connect kojim preko Miracasta možete dijeliti ekran s drugim uređajima, što smo isprobali na LG Minibeam pico projektoru.

Više informacija

  • Model: Desire 10 Lifestyle
  • Ukupna ocjena: 4,3
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 5
  • Cool faktor: 4
  • Proizvođač: HTC
  • Operativni sustav: Android 6.0.1
  • Procesor: 1,6 GHz Cortex-A7, 4 jezgre 64-bitni (čipset: Snapdragon 400)
  • Pohrana: 16 GB (microSD do 2 TB)
  • Memorija: 3 GB RAM
  • Ekran: 5,5’’, 1280 x 720 px, 267 ppi, 16,7 mil. boja
  • Stražnja kamera: 13 megapiksela, 1080p 30 fps video
  • Prednja kamera: 5 megapiksela 1080p, HDR
  • Komunikacija: LTE Kat 4, Wi-Fi 802.11 /b/g/n, NFC, Bluetooth 4.1
  • Baterija: Li-Ion 2700 mAh
  • Dimenzije i masa: 156,9 x 76,9 x 7,7 mm / 155 g
  • Ostalo: HTC Sense
  • Plus: Veliki ekran, dizajn, zvuk
  • Minus: Baterija, HTC Hi-Res slušalice prodaju se odvojeno
  • Ustupitelj i cijena: HTC Hrvatska (www.htc.com/hr), 2.699,00 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za HTC Desire 10 Lifestyle

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

HTC Desire 10 Lifestyle - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.