ZTE Axon Mini - 5.0 out of 5 based on 1 vote
ZTE Axon Mini

ZTE Axon Mini

Force touch ekran

Aluminijsko tanko tijelo, snažne specifikacije i ekran koji podržava Force touch tehnologiju, odnosno različite naredbe ovisno o jačini i duljini pritiska na ekran, neke su od glavnih prednosti Axona.


Odlično ležanje u ruci, tanak i lagan dizajn prve su stvari koje se primijete na Axon mini modelu velikog kineskog proizvođača ZTE-a. Ovaj snažni model za srednji segment tržišta pojavio se krajem prošle godine, a sada je službeno došao u Hrvatsku i osim starijeg Androida i dalje je u samom vrhu po inovacijama i modernim featureima.

Dodirni me čvršće

Jedan od zanimljivijih noviteta po kojima se razlikuje od konkurencije ZTE je ponudio kroz Force touch tehnologiju. U postavkama se može odrediti kolika mora biti jačina pritiska, a onda u brojnim postavkama možete koristiti ovu mogućnost.

ZTE Ion Gold B2016 1

FORCE TOUCH: Jači pritisak na thumbnail u galeriji izbacuje veći preview fotografije

Dodirnete li jače primjerice na thumbnailove u galeriji iskoči nam veća slika, u video pregledniku jačim pritiskom se video premotava naprijed, a pritiskom na launcher prebacuje se na homescreen. Tehnologija radi vrlo dobro, samo treba naučiti i usvojiti gdje se može primijeniti. Na zadnjoj strani je i čitač otiska prsta, koji također funkcionira vrlo dobro, a koristili smo ga za otključavanje ekrana.

Metalni mršavko

Ono što mi se najviše svidjelo na Axon mini modelu je, doduše nakon par testiranih phableta, odlično ležanje u ruci. S manje od 8 mm debljine i vrlo malom gramažom ovaj model je doista osvježenje, a i dalje ima 5,2-inčni ekran što je nekad značilo veliki mobitel. Spomenuti ekran je fullHD rezolucije i AMOLED tehnologije, a prikaz i performanse su mu izvrsne. Zaobljeni rubovi ekrana okruženi su aluminijskim kućištem izvedenim u jednoj cjelini koja iznad i ispod ekrana ima stilizirane otvore za zvučnike, a na stražnjoj strani na gornjem i donjem dijelu imitaciju kože. Straga se nalazi još kamera s bljeskalicom.

Multimedija

Kamera je 13-megapikselna i u dobrim svjetlosnim uvjetima će biti uvjerljiva, brza i responzivna, no slabosti kamere na mobitelima dolaze do izražaja u zahtjevnijim svjetlosnim uvjetima. Zumirate li fotku vidjet ćete zbluranost ili zrnatost u mračnijim uvjetima, a i fokus i performanse neće biti tako instantne. Sve je to očekivano, a ukupno 13 MP iza i 8 naprijed spada u gornji dio srednje kvalitativne klase fotića na mobitelima, pri čemu će vaše zadovoljstvo varirati od stvarno super fotografija do uh. Zvučnici su glasni, a za top audio užitak tu su vrlo dobre slušalice koje dolaze u paketu.

ZTE Ion Gold B2016 2

MANUALNO I HDR: Dosta opcija postoji na solidnom fotoaparatu, ali kvaliteta nije iz samog vrha ponude

 

Hardverski nema puno prigovora, pa srednjestrujaški Snapdragon 616 bez problema sa svojih 8 jezgri (četiri na 1,5 i četiri na 1,2 GHz) može odraditi sve zadatke, pa čak i zahtjevniji gaming. U pomoć mu stiže 3 GB radne memorije, dok s telefonom dolazi 32 GB interne memorije koja je proširiva do čak 256 GB.
Telefon dolazi u tri boje: zlatnoj, kromiranom srebru i rose gold. Baterija ima 2800 mAh što ne zvuči previše za nabrijanu uporabu, ali se u praksi pokazalo da bez problema dolazi do dan i pol intenzivnog korištenja što je zapravo ugodno iznenađenje.

Više informacija

  • Model: Axon Mini
  • Ukupna ocjena: 4,3
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 5
  • Cool faktor: 4
  • Proizvođač: ZTE
  • Operativni sustav: Android 5.1.1
  • Procesor: 1,5 GHz i 1,2 GHz osam jezgri (čipset Snapdragon 616)
  • Memorija: 3 GB RAM / 32 GB (microSD max 256 GB)
  • Ekran: 5,2’’, 1080 x 1920 px, kapacitivni, AMOLED, 16,7 mil. boja
  • Fotoaparat: 13 megapiksela, 1080p video, prednja kamera: 8 megapiksela
  • Komunikacija: LTE, 3G, Wi-Fi 802.11ac/a/b/g/n, Bluetooth, A - GPS
  • Baterija: Li-Ion 2800 mAh
  • Dimenzije i masa: 144 x 70 x 7,9 mm / 140 g
  • Ostalo: Dual SIM, Force touch tehnologija, otključavanje okom i otiskom prsta
  • Plus: LTE, force touch tehnologija, dizajn
  • Minus: Stari Android 5.1.1
  • Ustupitelj i cijena: Recro (www.recro.hr), 1.999,00 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za ZTE Axon Mini

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

ZTE Axon Mini - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.